begrip postpartum depressie

Omdat postpartum depressie (PPD) kan worden gerelateerd aan fluctuatie van hormonen na de bevalling, kan preventie niet mogelijk. Echter, verschillende benaderingen guard helpen tegen de aandoening. Een van de beste dingen te doen is leren zo veel als je kunt over wat fysiek en psychologisch verwachten tijdens de zwangerschap, bevalling en het ouderschap. Dit kan u helpen realistische verwachtingen voor uzelf en uw baby te ontwikkelen. Neem een ​​bevalling onderwijs klasse. Praat ook met andere zwangere vrouwen en jonge moeders over hun ervaringen.

Zodra je geboorte hebt gegeven, krijgen hulp van ondersteunende vrienden en familie, maar limiet bezoekers, zodat ze je niet overweldigen. Wees niet te bezorgd met opdrachten, die niet per se hoeven te worden gedaan. Neem regelmatig dutjes uitgerust om te overnachten een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging krijgen. Geef niet op uw vorige belangen – blijf betrokken bij externe belangen die je had voordat de baby kwam langs.

BRONNEN

Psychiatric Association: Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, 4e druk. 2000.

Stewart, D. Journal of ClinicalPsychiatry 2004.

W Isner K. et al. New England Journal of Medicine, 2002.

Het tijdschrift van de Medical Association. “Aanbevelingen voor het screenen van depressie bij volwassenen,” Vol. 315, nr 4, 26 januari 2016.