bovenste en middelste rugpijn-wanneer je een dokter bellen

In de meeste gevallen, rugpijn wordt beter met thuisbehandeling. Dus tenzij je tekenen van een ernstige ziekte, verwonding, of een hartaanval hebt, kunt u uw pijn in de rug te geven wat tijd om zelf uit te werken voordat u uw arts bellen.

Bel nu als uw arts

Waakzaam wachten is een wait-and-see aanpak. Als je beter op je eigen te krijgen, zul je geen behandeling nodig. Als u nog erger te krijgen, zullen u en uw arts beslissen wat te doen. Als uw pijn in de rug is mild tot matig, het zal waarschijnlijk beter op zijn eigen te krijgen. U kunt thuisbehandeling proberen om uw symptomen te verlichten. Als je niet beter voelt in 1 tot 2 weken, bel dan met uw arts.

Zorg ervoor dat u met uw arts meteen als u begint met andere symptomen hebben of je hebt

Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die vaak de oorzaak van de pijn in de rug te diagnosticeren omvatten

Als uw pijn in de rug is ernstige of langdurige, gezondheidswerkers die kunnen behandelen je oa

U kunt ook de zorg van

Rugpijn optreedt met pijn op de borst of andere symptomen van een hartaanval. De symptomen van een hartaanval includ; Pijn op de borst of druk, of een vreemd gevoel in je borst; zweten; Kortademigheid; Misselijkheid of braken; Pijn, druk, of een vreemd gevoel in je rug, nek, kaak, bovenbuik, of één of beide schouders of armen. Zie een foto van de gebieden waar de symptomen kunnen worden gevoeld; Duizeligheid of licht in het hoofd; Een snelle of onregelmatige hartslag.

U heeft een nieuwe verlies van darm of blaas controle; Je hebt nieuwe gevoelloosheid in uw benen of een verdoofd gevoel in je benen, dat wordt steeds erger; Je hebt nieuwe zwakte in uw benen of zwakte in de benen, dat wordt steeds erger. (Dit kan het moeilijk maken om op te staan ​​.; U hebt nieuwe of verhoogde rugpijn met koorts, pijn bij het plassen, of andere tekenen van een infectie van de urinewegen.

gevoelloosheid; Zwakheid; Koorts; Urine-symptomen, zoals pijn bij het plassen; Pijn die wordt steeds erger; Pijn die je niet kunt beheren thuis.

Eerstelijns zorgverleners. Dit zijn onder andere; artsen gezin; internisten; Osteopaten; chiropractors; Fysiotherapeuten; Nurse practitioners; Arts assistenten.

orthopedisten; reumatologen; neurologen; neurochirurgen; Physiatrists.

acupuncturisten; Certified massage therapeuten.