colitis ulcerosa dieet plan: beste en slechtste voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen veroorzaken geen UC, maar sommige kunnen fakkels leiden. Zoals u voorkomen dat deze, het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je de voedingsstoffen die je nodig hebt. Het loont de moeite om te weten welk voedsel je kan draaien tijdens een flare en welke je het gevoel je best.

Hoe het allemaal recht te houden? Maak een dieet plan, zodat u uw conditie gemakkelijker kunt beheren.

Er is geen enkel dieet dat iedereen zal helpen met UC. De toestand verandert ook na verloop van tijd, zodat uw plan moet flexibel zijn, ook. De sleutel is om te vinden wat voor u werkt.

Om georganiseerd te blijven, houd een eetdagboek. Gebruik een kleine notebook op te schrijven wat je eet en drinkt en hoe het voelt u zich, zowel goed als slecht. Het kost tijd en geduld, maar het zal u helpen uw conditie en fine-tunen van uw dieet te volgen.

Denk aan de basisprincipes van gezond eten: een goed uitgebalanceerd dieet is rijk aan eiwitten, volle granen en verse producten. Het kan onder meer vlees, vis, gevogelte en zuivel (als je niet lactose-intolerant), brood en granen, groenten en fruit, en gezonde vetten zoals olijfolie en canola olie.

Je zou niet in staat zijn om alles te eten in die groepen, maar krijgt wat je kunt. Noteer alle prep tweaks die het gemakkelijker maken om te eten bepaalde voedingsmiddelen, zoals het stomen van groenten of over te schakelen naar vetarme zuivelproducten.

Sommige mensen volgen een low-residu dieet of low-fiber dieet om zo vaak, het krijgen van ongeveer 10-15 gram vezels per dag. Die u kunnen helpen naar het toilet minder vaak.

Sommige items zijn vaak herrieschoppers voor mensen met UC, met inbegrip