de ontwikkeling van de persoonlijkheid van uw kleuter: 6 tips voor ouders

 archieven inhoud na 2 jaar aan onze lezers kunnen gemakkelijk vinden van de meest actuele inhoud te waarborgen; Als u de meest actuele informatie vinden, kunt u uw onderwerp van belang in te voeren in onze zoekvak.

U waarschijnlijk al gemerkt unieke persoonlijkheid van uw peuter gluren uit die eerste paar maanden van hun leven gretig –reaching voor een rammelaar of misschien wegduwen een teddybeer. Maar tussen de leeftijden van 3 en 5, wordt de persoonlijkheid van je kind echt naar voren.

Wat voor soort veranderingen kunt u verwachten tijdens de voorschoolse jaren, en wat kunnen ouders doen om hun kind te helpen bloeien? Of moet je zelfs proberen in te grijpen op alle?

Vanaf de leeftijd van 3 tot 5, zijn kinderen steeds comfortabel zich uit te drukken met woorden, zegt Kirby deater-Deckard, professor psychologie aan de Virginia Polytechnic Institute and State University en auteur van Parenting Stress.

Gedurende deze jaren, peuters en kleuters krijgen ook meer zelfbeheersing. Ze beginnen om minder op jou en anderen en meer op zichzelf aangewezen. Ze leren hoe ze zich kalmeren wanneer ze opgewonden, bang of boos, en ze zijn steeds meer attent en minder emotioneel reactief.

Kleuters zijn ook het opbouwen van hun zelfvertrouwen. En ze “het verkrijgen van veel ervaring in het leren hoe anderen te behandelen”, zegt deater-Deckard.

Op de leeftijd van 5, kinderen meestal beginnen met meer aandacht voor papa en mama, eindelijk begint te begrijpen dat je je eigen behoeften en gevoelens. Ze beginnen ook genegenheid gemakkelijker te laten zien, een fantasie leven te ontwikkelen, en kunnen wip tussen het zijn veeleisend en coöperatief.

Terwijl de persoonlijkheid van je kind natuurlijk zal bloeien op zijn eigen, er is eigenlijk een veel dat je kunt doen om te helpen, evenals een paar dingen te vermijden.

1. Vergeet niet dat uw kind is uniek. “Kinderen verschillen in opmerkelijke manieren van elkaar in hun ontluikende persoonlijkheid”, zegt deater-Deckard. Dat geldt ook voor broers en zussen. Uiteindelijk “gezonde persoonlijkheid ontwikkeling wordt bevorderd door ouderschap die gevoelig en reageert op de individuele sterktes en behoeften van het kind.

2. Moedig spelen. Play is een enorme invloed op de ontwikkeling van een kind. Kinderarts Tanya R. Altmann, auteur van mama roept: Dr. Tanya Answers Parents ‘Top 101 Vragen Over baby’s en peuters, zegt dat het geven van de kinderen tijd om te spelen is de sleutel tot het helpen van de persoonlijkheid van je kind bloeien.

Play helpt kinderen lichamelijk te ontwikkelen, mentaal en emotioneel. Het leert hen om te werken in groepen, conflicten op te lossen, hun fantasie te ontwikkelen, en proberen op verschillende rollen. Wanneer kinderen spelen, ze de praktijk besluitvorming, leren op te komen voor zichzelf te creëren, te verkennen, en lood.

Hulp voor Eczem van uw kind; Hoe is ADHD invloed zijn op uw leven; Hulp voor Tummy Troubles in Kids

De feiten: Kids ‘Oral Healt; Children’s Vision Doorlichting; 9 Verrassende Redenen om Get More Sleep