de ziekte van Whipple

Whipple ziekte is een zeldzame bacteriële infectie die het vaakst uw gastro-intestinale systeem beïnvloedt. Whipple ziekte interfereert met normale spijsvertering door afbreuk te doen aan de afbraak van voedingsmiddelen, zoals vetten en koolhydraten, en het verhinderen van het vermogen van je lichaam om voedingsstoffen op te nemen.

ziekte Whipple kunnen ook andere organen, met inbegrip van uw hersenen, hart, gewrichten en ogen infecteren.

Zonder de juiste behandeling kan de ziekte van Whipple ernstig of fataal zijn. Echter, een cursus van antibiotica behandeling van de ziekte van Whipple.

Gastrointestinale symptomen komen vaak voor bij de ziekte van Whipple en kunnen

Andere frequente tekenen en symptomen geassocieerd met de ziekte van Whipple omvatten

In sommige gevallen kunnen tekenen en symptomen van de ziekte van Whipple omvatten

Neurologische verschijnselen en symptomen kunnen

Voorkomende tekenen en symptomen

Minder vaak voorkomende symptomen

Symptomen komen langzaam ontwikkelen gedurende vele jaren bij de meeste mensen met deze ziekte. In sommige gevallen, enkele symptomen, zoals gewrichtspijn en gewichtsverlies ontwikkelen jaren voor de gastrointestinale symptomen die leiden tot diagnose.

Whipple ziekte is potentieel levensbedreigend, maar toch meestal behandelbaar. Neem contact op met uw arts als u ongewone tekenen of symptomen, zoals onverklaarbaar gewichtsverlies of gewrichtspijn ervaren. Uw arts kan tests om de oorzaak van uw klachten te bepalen uit te voeren.

Wanneer een arts te zien

Zelfs nadat de infectie is gediagnosticeerd en u bent behandeld, laat uw arts weten of uw symptomen niet verbeteren. Soms antibiotica therapie is niet effectief omdat de bacteriën resistent zijn tegen het bepaalde drug je neemt. De ziekte kan terugkeren, dus het is belangrijk om naar te kijken voor het opnieuw optreden van de symptomen.

Informatie te verzamelen op voorhand

De oorzaak van de ziekte van Whipple is infectie met de bacterie Tropheryma whipplei. Deze bacterie oorspronkelijk beïnvloedt het slijmvlies van de dunne darm, vormen kleine laesies in de darmwand. De bacterie ook schade aan het fijne, hair-achtige projecties (villi), die de dunne darm bekleden. Na verloop van tijd kan de infectie zich verspreiden naar andere delen van uw lichaam.

Wat te verwachten van uw arts

Niet veel bekend is over de bacterie. Hoewel het gemakkelijk in het milieu aanwezig lijkt, hebben de wetenschappers niet echt weet waar hij vandaan komt en hoe het wordt overgedragen naar de mens. Niet iedereen die de bacterie draagt ​​ontwikkelt de ziekte. Sommige onderzoekers zijn van mening dat mensen met de ziekte een genetisch defect in de reactie van het immuunsysteem waardoor ze meer vatbaar zijn voor ziek wanneer ze worden blootgesteld aan de bacterie maakt kan hebben.

Behandeling voor standaard gevallen

Whipple ziekte is uiterst ongewoon, bij minder dan één op de 1.000.000 mensen.

Behandeling voor ernstige gevallen

Omdat er zo weinig bekend is over de bacterie die de ziekte van Whipple veroorzaakt, de risicofactoren voor de ziekte nog niet duidelijk geïdentificeerd. Op basis van beschikbare rapporten lijkt eerder beïnvloeden

De voering van je dunne darm heeft fijn, hair-achtige projecties (villi) die uw lichaam helpen te absorberen voedingsstoffen. Whipple ziekte beschadigt de darmvlokken, afbreuk te doen aan de opname van voedingsstoffen. Voedingstekorten komen veel voor bij mensen met de ziekte van Whipple en kan leiden tot vermoeidheid, zwakte, gewichtsverlies en gewrichtspijn.

Whipple ziekte is een progressieve en potentieel dodelijke ziekte. Hoewel de infectie zelden geassocieerd sterfgevallen nog steeds gemeld, grotendeels het gevolg van late diagnose en vertraagde behandeling. Dood vaak wordt veroorzaakt door de verspreiding van de infectie naar het centrale zenuwstelsel, die onherstelbare schade kan veroorzaken.

Als u tekenen en symptomen vaak de ziekte van Whipple hebben, een afspraak maken met uw arts. Whipple ziekte is zeldzaam, en de tekenen en symptomen kunnen wijzen op andere, meer voorkomende aandoeningen, dus het kan moeilijk te diagnosticeren. Daardoor is het vaak gediagnosticeerd in de latere stadia. Echter, een vroege diagnose vermindert het risico op ernstige gezondheidsrisico’s verbonden aan het niet behandelen van de aandoening.

Als uw arts onzeker is over de diagnose, kan hij of zij u doorverwijzen naar een arts die is gespecialiseerd in maag-en vaatziekten of een andere specialist op basis van de symptomen die u ondervindt.

Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen, en om te weten wat te verwachten van uw arts.

Voor tekenen en symptomen vaak de ziekte van Whipple, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Aarzel niet om eventuele andere vragen die je hebt te stellen.

Een arts die u ziet voor mogelijke Whipple ziekte is waarschijnlijk een aantal vragen te stellen, zoals

symptoomverlichting

Werkwijze voor het diagnosticeren van de ziekte van Whipple omvat doorgaans de volgende tests

het nemen van supplementen

Biopsie. Een belangrijke stap in het diagnostiseren van de ziekte van Whipple neemt een weefselmonster (biopsie), meestal van het slijmvlies van de dunne darm. Om dit te doen, uw arts voert meestal een bovenste endoscopie. De procedure maakt gebruik van een dunne, flexibele ruimte die door je mond, keel, slokdarm en de maag van uw dunne darm passeert. De reikwijdte kan uw arts om uw spijsvertering passages biopsies bekijken en te verkrijgen.

Tijdens de procedure, worden weefselmonsters uit verschillende intestinale plaatsen. Dit weefsel wordt microscopisch onderzocht op de aanwezigheid van ziekteverwekkende bacteriën en hun laesies en specifiek voor Tropheryma whipplei bacteriën. Als biopten van de dunne darm niet de diagnose te bevestigen, kan uw arts een vergrote lymfeklier biopsie of andere tests uitvoeren.

Een DNA gebaseerde test bekend als polymerase kettingreactie, die beschikbaar zijn op een medische centra, kunnen Tropheryma whipplei detecteren van bacteriën in biopten of spinale vloeistofmonsters.

Behandeling van de ziekte van Whipple is met antibiotica, alleen of in combinatie, waarbij de bacterie die de infectie kan vernietigen.

Behandeling op lange termijn, algemeen duurt een jaar of twee, in een poging om de bacteriën te vernietigen. Maar verlichting van de symptomen gaat meestal veel sneller, vaak binnen de eerste week of twee. De meeste mensen met geen hersenen of het zenuwstelsel complicaties herstellen volledig na een volledige cursus van antibiotica.

Bij de keuze van antibiotica, artsen kiezen vaak degenen die niet alleen veeg uit infecties van het darmkanaal, maar ook de bloed-hersen barrière – een laag van weefsel rond je hersenen – om bacteriën die je hersenen en het centrale zenuwstelsel kan zijn aangegaan elimineren .

Vanwege het langdurige gebruik van antibiotica, zal uw arts nodig hebt om uw conditie voor de ontwikkeling van resistentie tegen de medicijnen te controleren. Als u een terugval tijdens de behandeling, kan uw arts antibiotica te veranderen.

Meestal Whipple ziektebehandeling begint met 2-4 weken intraveneus (IV) ceftriaxon (Rocephin) of penicilline. Naar aanleiding van die eerste therapie, zult u waarschijnlijk neemt een mondelinge loop van sulfamethoxazol-trimethoprim of SMX-TMP (Bactrim, Septra), voor een tot twee jaar. Een kortere antibiotische behandeling kan leiden tot een terugval.

Mogelijke bijwerkingen van ceftriaxon en SMX-TMP onder milde diarree, misselijkheid en braken.

Als u neurologische symptomen, kunt u direct worden gestart met een cursus van 12 tot 18 maanden van orale doxycycline (Vibramycin) in combinatie met de antimalarial drug hydroxychloroquine (Plaquenil). U zult ook worden gegeven op lange termijn antibiotica die de cerebrospinale vloeistof en de hersenen kunnen voeren, zoals SMX-TMP.

Mogelijke neveneffecten van doxycycline omvatten verlies van eetlust, misselijkheid, braken en gevoeligheid voor zonlicht. Hydroxychloroquine kan leiden tot verlies van eetlust, diarree, hoofdpijn, maagkrampen en duizeligheid veroorzaken.

Uw symptomen moeten binnen een tot twee weken na het begin antibiotische behandeling te verbeteren en verdwijnen volledig binnen ongeveer een maand.

Maar hoewel de symptomen snel verbeteren, kan verder laboratoriumonderzoek de aanwezigheid van de bacterie voor twee of meer jaren openbaren nadat u begint met het nemen van antibiotica. Follow-up testen zal helpen uw arts bepalen wanneer u kunt stoppen met het nemen van antibiotica. Regelmatige controle kan ook de ontwikkeling van resistentie overeenkomt met een bepaald geneesmiddel, vaak weerspiegeld in een gebrek aan verbetering van de symptomen.

Zelfs na een succesvolle behandeling kan de ziekte van Whipple terugkeren. Artsen meestal adviseren regelmatige controles. Als u een herhaling hebt meegemaakt, moet u behandeling met antibiotica te herhalen.

Vanwege de nutriënt absorptie problemen in verband met de ziekte van Whipple, kan uw arts u aanraden om vitaminen en mineralen om een ​​adequate voeding te verzekeren. Je lichaam kan extra vitamine D, foliumzuur, calcium, ijzer en magnesium nodig.

een bezoek aan uw arts