drie (nieuwe) manieren om kip te koken

De vogel is het woord wanneer het tijd is om gezonde maaltijden iedereen zal houden dienen.

Oma had gelijk: Kip is goed eten. Lekker, veelzijdig en kindvriendelijke, kip is boordevol belangrijke voedingsstoffen en zorgt voor een geconcentreerde dosis van eiwitten, het aanbieden van meer per ounce dan rundvlees of varkensvlees. In feite, 4 ounces kip omvat ongeveer 70% van de aanbevolen dagelijkse inname, zegt Peter R. Ferket, PhD, hoogleraar voeding en gevogelte wetenschappen aan de North Carolina State University in Raleigh.

Op hetzelfde moment, “kippenborst heeft ongeveer de helft van het vet van een trim stuk van T-bone steak,” zegt Ferket. Het vet in kip is minder verzadigd dan die van rundvlees, dus het is minder waarschijnlijk cholesterolgehalte in het bloed verhogen. Een dun membraan tussen de huid en vlees houdt vocht in, maar houdt overtollig vet uit. Om vet en calorie-inhoud laag te houden, verwijder de huid van de gekookte kip voordat je instoppen.

U kunt ook denken aan het als voedsel voor de hersenen. Kip levert een flinke dosis niacine, eventueel tegen leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang en choline, dat steunt foetale hersenontwikkeling suggereert nieuw onderzoek. Chicken ook zou kunnen verminderen het risico op colonkanker. Een studie uit 2005 bleek dat mensen die ongeveer vier porties per week aten had een vermindering van 20% in adenomen (gezwellen in de dikke darm die kan worden voorlopers van darmkanker), in vergelijking met degenen die minder dan een halve portie per week aten. Dat is een hele kudde redenen waarom kip een plek op de tafel verdient.

Als uw familie niet graag peperige bite rucola’s, proberen met behulp van mildere gemengde greens.

ingrediënten

4 zonder been, kippenborst zonder vel; ¼ theel sal; ½ theel peppe; koken spra; 2 eetlepels extra vergine olijfolie oi; 2 eetlepels verse citroen juic; 1 kleine sjalot, fijn gehakt; 4 kopjes arugul; 2 rijpe vleestomaten, dobbelstenen; 2 el vers geraspte Parmezaanse kaas

Routebeschrijving

1. Verwarm de grill voor op matig hoog.

2. Plaats kipfilets tussen de bladen van plastic Wra; pond elk stuk tot ½-inch dik met een vlees hamer of deegroller.

3. Seizoen kip met zout en peper.

4. Plaats kip op een rooster bekleed met koken spray. Grill kip 4-5 minuten per kant of tot ze gaar zijn.

gezonde, lekkere recepten, van en goed eten magazine.

Kip, chocolade, salades, desserts, soep