gele koorts vaccin (subcutaan) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat u of uw kind terug te keren naar uw arts op het juiste moment voor de tweede dosis (zoals voorgeschreven door uw arts). Zorg ervoor dat u uw arts te vertellen over eventuele bijwerkingen die optreden nadat u dit vaccin ontvangen.

Dit vaccin kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Vertel het uw arts meteen als u of uw kind een uitslag, jeuk, zwelling van de tong en keel, of moeite met ademhalen nadat u het vaccin ontvangen.

Bijwerkingen van dit vaccin kan tot 30 dagen optreden nadat u de opname ontvangen. Zorg ervoor dat u uw arts te vertellen over eventuele ernstige bijwerkingen die optreden tijdens die tijd.

Gele koorts vaccin kan een ernstige bijwerking genaamd neurotrope ziekte of post-vaccinatie encefalitis veroorzaken. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind verwarring, prikkelbaarheid, hoofdpijn, epileptische aanvallen, stijve nek, of braken hebben.

Dit vaccin kan ernstige allergische reacties van invloed zijn meerdere lichaamsorganen (bijv., Lever of de nieren) veroorzaken. Neem contact op met uw arts meteen als u de volgende symptomen: koorts, donkere urine, hoofdpijn, huiduitslag, maagpijn, ongewone vermoeidheid, of gele ogen of huid.

Omdat het vaccin niet iedereen volledig kan beschermen, is het zeer belangrijk dat u voorzorgsmaatregelen nemen om de kans op muggenbeten te verminderen. Deze omvatten het gebruik van insectenwerende middelen en muskietennetten, het dragen van beschermende kleding en binnen te blijven tijdens de schemering en in het donker.

De stop van de flacon bevat droog natuurlijk rubber (een derivaat van latex), dat allergische reacties bij mensen die gevoelig zijn voor latex zijn kan veroorzaken. Vertel uw arts als u een latexallergie door voordat u dit vaccin.

Vertel uw arts als u het ontvangen van een behandeling of het gebruik van een geneesmiddel dat een zwak immuunsysteem veroorzaakt. Dit kan zijn radiotherapeutisch, corticosteroïden of kanker geneesmiddelen.