gewichtsverlies chirurgie krijgt mensen in beweging: studie

Door Kathleen Doheny

HealthDay Reporter

Dinsdag 5 april, 2016 (HealthDay News) – Gewicht-verlies chirurgie lijkt te helpen verlichten pijn in de gewrichten en het verbeteren van de mobiliteit op de lange termijn, nieuw onderzoek suggereert.

“Eerdere studies hebben verbetering in pijn en functie [na gewichtsverlies chirurgie] gemeld,” zei studie auteur Wendy King, een universitair hoofddocent van de epidemiologie aan de Universiteit van Pittsburgh.

Echter, de meeste van die studies alleen gevolgd personen voor een jaar na hun procedure, voegde ze eraan toe.

We vonden door middel van drie jaar follow-up die, afhankelijk van de maat, 50 tot 75 procent van de volwassenen met ernstig overgewicht die bariatrische [gewichtsverlies] had een operatie ervaren klinisch significante verbetering van de pijn, fysiek functioneren en wandelen tijd “, zei ze . “Onze bevindingen versterken de bevindingen van de kortere termijn studies.

team King’s geëvalueerd meer dan 2.200 mannen en vrouwen die gewichtsverlies chirurgie had op een van de 10 ziekenhuizen in de Verenigde Staten. De patiënt mediane leeftijd was 47 en de gemiddelde body mass index (BMI) meer dan 45, die als ernstig zwaarlijvig. Meest geopereerd zogenaamde gastric bypass, die de grootte van de maag vermindert.

Aan het begin van de studie, kon 44 procent niet lopen een kwart mijl in zeven minuten, een veelgebruikte maatstaf voor de beoordeling van de mobiliteit, zei King. Na drie jaar, kon slechts 26 procent niet, voegde ze eraan toe.

En ongeveer driekwart van de mensen met ernstige heup of knie pijn of handicap had verbetering van de symptomen van artrose door het derde jaar, de studie gevonden.

Meer verbetering werd gezien bij mannen, die jonger waren, degenen die hogere inkomens hadden en degenen die lagere BMI hadden. Patiënten met minder symptomen van depressie, minder gezwollen been en zonder diabetes bij de start van de studie zagen ook meer winst in mobiliteit.

Bij de driejarige mark, de patiënten gewogen, gemiddeld 28 procent minder dan voorheen hun operatie, vonden de onderzoekers.

De bevindingen werden 5 april gepubliceerd in het Journal of the Medical Association.

Waarom was er zo’n impact op pijn en functie?

“Overgewicht dragende leidt tot gewrichtsschade, en dat leidt tot pijn, en dat leidt tot beperking van de activiteit,” Koning legde.

gezonde, lekkere recepten, van en goed eten magazine.

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …