Gewichtsverlies voor rolstoelgebruikers

Volwassenen die een rolstoel gebruiken kan vinden het moeilijker om gewicht te verliezen, omdat ze de neiging om minder calorieën te gebruiken door middel van fysieke activiteit. Maar als je een rolstoelgebruiker bent en je overgewicht, zijn er nog wijzigingen die u kunt maken om een ​​gezond gewicht te bereiken.

Velen van ons in Engeland eten meer calorieën dan we nodig hebben, en niet genoeg fysieke activiteit niet. Tijd, leidt tot gewichtstoename. Daarom is ongeveer twee derde van de volwassenen in Engeland met overgewicht of obesitas.

Als u een rolstoelgebruiker bent, ben je een bijzonder risico op gewichtstoename, mede omdat rolstoelgebruikers hebben de neiging de grote spieren niet te gebruiken in hun benen, en dus minder energie in dag-tot-dag leven.

Overgewicht of obesitas plaatst je op een hoger risico van een reeks ernstige gezondheidsproblemen, met inbegrip van type 2 diabetes, hart-en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker.

Controle van uw gewicht

Body mass index (BMI) wordt vaak gebruikt als een maat of iemand een gezond gewicht voor hun lengte.

Echter, het is soms niet genoeg om BMI te gebruiken om het gewicht van iemand te controleren met een handicap, omdat dit niet het volledige beeld kunnen geven. Bijvoorbeeld, kunt u een gezondheidstoestand die uw gewicht of hoogte kunnen beïnvloeden.

Als je onzeker bent over je gewicht bent, overleg dan met uw arts. Zij zullen in staat zijn om advies te geven over de vraag of BMI is een geschikte maat voor u, en of u op dit moment een gezond gewicht.

Uw arts kan ook helpen als je niet in staat bent om jezelf te wegen.

Helen Bond is een diëtist met ervaring in het werken met rolstoelgebruikers.

Ze zegt dat rolstoelgebruikers kunnen vinden het moeilijk om in te schatten hoeveel calorieën ze nodig hebben om te eten. Dit betekent dat ze meer dan nodig eten, waardoor gewichtstoename.

Waarom je overgewicht

“Rolstoelgebruikers zijn in een heel andere situatie dan andere volwassenen als het gaat om hoeveel calorieën ze nodig hebben,” zegt ze. “Dit kan moeilijk aan te passen zijn.

“Als je nieuw bent in het gebruik van een rolstoel, kan je eet als je eerder deed, maar u gebruikt minder energie door middel van fysieke activiteit, en dus moet je beginnen om op gewicht. Als je leeft met andere volwassenen die meer calorieën dan je nodig hebt, kan je net zo veel eten als ze, en opnieuw zal dit resulteren in gewichtstoename.

“Rolstoelgebruikers kunnen ook de spieren te verliezen in hun benen in de tijd. Als we minder spieren, moeten we minder calorieën om onze lichaamsgewicht te behouden. ”

De sleutel tot het verliezen van gewicht op een gezonde manier is om je dieet en het niveau van fysieke activiteit aan te passen.

Om gewicht te verliezen, moet je meer energie regelmatig gebruik dan je verbruikt door middel van eten en drinken. U kunt dit doen door een combinatie van het eten van minder calorieën en zijn actiever. Echter, als je vermogen om te bewegen ernstig wordt beperkt door uw conditie, dan is een dieet is de belangrijkste manier dat je gewicht kan verliezen.

Afvallen in een rolstoel

Doel te verliezen tussen 1 pond (0,5 kg) en 2 pond (1kg) per week tot je je streefgewicht te bereiken. Een gezonde, evenwichtige voeding en regelmatige fysieke activiteit zal u helpen om een ​​gezond gewicht te behouden op de lange termijn.

Vraag uw arts of er een community gewicht management service beschikbaar is in uw buurt. De dienst is bedoeld om mensen te helpen

Iedereen die wil de service, die rolstoelgebruikers verwelkomt gebruikt, wordt afgeschermd door een gekwalificeerde gewicht management adviseur op hun geschiktheid voor de service en hun programma voorkeur te bepalen. Voor sommige mensen kan een één-op-één programma beschikbaar zijn.

De gemiddelde mens heeft ongeveer 2.500 calorieën per dag om zijn lichaamsgewicht te handhaven. De gemiddelde vrouw heeft ongeveer 2000 calorieën per dag.

Als u een rolstoelgebruiker, is het waarschijnlijk zul je minder dan deze richtlijn bedragen nodig.

Een arts of diëtist kan u helpen om uit te werken van uw dagelijkse calorie behoeften.

Calorieën tellen? Bekijk onze handige gids voor wat 100 calorieën eruit ziet. Je zou verbaasd over de verschillen tussen bepaalde groepen voedingsmiddelen zijn.

Verander uw dieet

Terwijl het aanpassen van uw dieet, zodat je minder calorieën eet, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u gezond eet en je krijgt alle voeding je nodig hebt.

“Een evenwichtige voeding voor rolstoelgebruikers is het zelfde als voor andere volwassenen,” zegt Helen Bond. “Je hoeft alleen maar de hoeveelheid calorieën die je eet te passen, om rekening te houden met het feit dat je waarschijnlijk bewegen minder.”

Een gezonde en evenwichtige voeding betekent dat het eten

Probeer om slechts een kleine hoeveelheid van de voedingsmiddelen en dranken met een hoog gehalte aan vet of suiker verbruikt. U kunt meer informatie door het lezen van Acht tips voor gezond eten.

U kunt tips krijgen over het beheer van de hoeveelheid zout, vet en suiker in de voeding van uw gezin uit ‘s Wees Voedsel Smart campagne.

Actiever is belangrijk om een ​​gezond gewicht. Dit zal je helpen om meer calorieën regelmatig gebruik dan je verbruikt in eten en drinken, en dit zal leiden tot een betere conditie en helpen gewicht te verliezen.

Omdat het een rolstoel gebruiker hoeft niet te betekenen het leiden van een inactieve levensstijl.

Als je kunt, gericht op regelmatige cardiovasculaire activiteit, evenals regelmatige spierversterkende oefeningen te doen. Hart- en lichamelijke activiteit is vooral belangrijk als het gaat om het verliezen van gewicht. Dit zorgt voor activiteit die je hartslag verhoogt, krijgt u een beetje buiten adem en zorgt ervoor dat je in het zweet te breken.

Word actief

Dit hoeft niet naar sport, of de tijd in de sportschool betekenen. Je zou kunnen beginnen met het maken van korte ritten door te drukken jezelf in je rolstoel, in plaats van met de auto of het openbaar vervoer.

Als de sportschool doet een beroep, hoewel, er is een scala aan goede opties voor rolstoelgebruikers. Deze kunnen roeimachines aangepast voor rolstoelgebruik, en het gewicht machines omvatten weerstand oefeningen.

De Engels Federatie van Disability Sport loopt de Inclusive Fitness Initiative (IFI), een regeling die ervoor zorgt sportscholen zijn geschikt voor gebruik door mensen met een handicap. Vind een lokale IFI fitnessruimte in het Engels Federatie van Disability Sport website.

Andere opties zijn onder meer zwemmen, als je kunt, of rolstoel sporten zoals basketbal, korfbal, badminton en boccia, de rolstoel sport te zien in de Londen 2012 Paralympics. Boccia is vergelijkbaar met kommen, waarbij leren ballen naar een doel worden gerold. Het kan een bijzonder goede optie voor degenen die in hun mobiliteit aan strenge beperkingen onderworpen, zoals mensen met quadriplegie zijn. Hoewel het niet kan helpen met gewichtsverlies, kan gewoon deel te nemen een zeer positief effect op de algehele welzijn van een persoon hebben.

WheelPower is een organisatie die helpt rolstoelgebruikers meedoen in de sport. Meer informatie op WheelPower: onze sportverenigingen.

Voor meer informatie en ideeën voor activiteiten, lees Fitness advies voor rolstoelgebruikers.

03/01 /

Diensten in de buurt

Hoe om fit te blijven met een handicap

03/01 /

Gezond eten

Verlies gewicht

Video: Verder kijken dan de standaard rolstoel

diensten

Handicap en onafhankelijkheid

plaats

Richtsnoeren voor lichaamsbeweging voor volwassenen

Disability Living Allowance

Informatie over hoe een evenwichtige voeding, tips om u te helpen uw 5 per dag, plus advies voor vegetariërs

Gewichtsverlies hulpmiddelen om gezond gewicht te verliezen, met inbegrip van de 12-week dieet en lichaamsbeweging plan

Deze video zal u welke soorten rolstoelen beschikbaar zijn, als u niet wilt op een rolstoel te nemen

Lichamelijke of verstandelijke handicap betekent niet dat je altijd een beroep moeten doen op andere mensen. Ontdek meer over het leven van een zelfstandig leven

Richtsnoeren voor lichaamsbeweging voor volwassenen 19-64 jaar, voor de algemene gezondheid en fitness

Zoek uit of je kon krijgen Disability Living Allowance (DLA) – een voordeel dat helpt bij de extra kosten als je gehandicapt bent.