groente van de maand: knoflook

Brunilda Nazario, M; op 30 juni 2005

Jarenlang knoflook is het onderwerp van veel folklore geweest. In de oudheid werd de scherpe geur verondersteld om kracht en moed te leveren aan degenen die het aten. Knoflook is gebruikt voor tal van dingen met inbegrip van balsemen, het afweren van boze geesten en het genezen van alles van de verkoudheid tot tuberculose en gebroken botten.

Zelfs in de moderne tijd, is knoflook nog steeds gepromoot als een gezonde voeding met geneeskrachtige eigenschappen. Hoewel knoflook is een voedzaam voedsel, zijn veel van de conclusies eromheen niet ondersteund door onderzoek.

Knoflook is een lid van het genus Allium en geclassificeerd als Allium sativa. De knoflook bol is bedekt met een losse, wit, crackly buitenste schil en bestaat uit individuele secties die kruidnagel. Elke teentje is bedekt met een witte mantel.

Knoflook is erg populair in het Midden-Oosten en de mediterrane landen, India en China. In Amerika, zijn 250 miljoen pond van knoflook verbruikt per jaar en het gebruik ervan groeit.

Knoflook wordt gekenmerkt door zijn sterke smaak en geur, die voortvloeien uit de zwavelverbindingen. Het maakt een groot smaakstof voor een verscheidenheid aan gerechten.

Er zijn ongeveer 300 soorten knoflook geteeld wereld. In de Verenigde Staten ongeveer 90% van de knoflook wordt geteeld in Californiƫ en de meeste er in twee soorten, vroege en late.

Vroege knoflook is wit of gebroken wit in kleur en in het midden van de zomer geoogst. Late knoflook is gebroken wit aan de buitenkant

Amerikaans: blanke met een sterke smaak.

Chileno: een roodachtige kleur, scherp proeverij knoflook geteeld in Mexico

Elephant: geen echte knoflook, maar een familielid van de prei, de smaak is zeer mild en wordt gekenmerkt door grotere hoofden.

Groen Knoflook: Jonge knoflook voordat het begint te vormen kruidnagel. Green knoflook ziet eruit als een baby prei met een lange groene top en kleine witte lamp. De smaak is veel milder dan die van volwassen knoflook.

Italiaans: Mauve in kleur met een wat mildere smaak.

gezonde, lekkere recepten, van en goed eten magazine.

Kip, chocolade, salades, desserts, soep