het begrijpen van dyslexie – symptomen

Dyslexie wordt gedefinieerd als een taal gebaseerde leerstoornis. Dat betekent dat mensen met dyslexie kunnen hebben problemen met het lezen, spelling, schrijven en uitspreken van woorden.

Lees meer over dyslexie

Basics

symptomen

Diagnose en behandeling

Onderpresteren. Kan vroeg of laat in kruipen, lopen of praten zijn, lijkt helder, maar niet lezen, schrijven of te spellen op basisniveau, kan worden gezien als niet hard genoeg proberen, misschien niet goed presteren op tests, ondanks een hoog IQ.

Motor vaardigheden. Heeft een slechte handschrift of moeite met schrijven en overschrijven, heeft een slechte coördinatie kunnen niet goed doen bij teamsporten, kan moeite hebben met motorische georiënteerde taken, kan handig zijn, verwart links en rechts, en boven en onder, leert het beste door middel van hands-on ervaringen.

Taal- en leesvaardigheid. Duizeligheid, hoofdpijn of buikpijn, snel moe bij het lezen, niet lezen voor het plezier, toont omzettingen, toevoegingen, vervangingen of omkeringen van letters, getallen en woorden bij het lezen of schrijven, spelt fonetisch en inconsistent, heeft moeite met het zetten gedachten in woorden, kan stotteren.

Math / cijfers vaardigheden. Heeft moeite met het leren om tijd te vertellen of op tijd zijn, kan rekenen maar geen woord problemen te doen, heeft moeite met het begrijpen algebra en hogere wiskunde, maar kan goed doen in meetkunde, heeft een slechte geheugen voor sequenties, denkt met behulp van afbeeldingen of intuïtie, geen woorden.

Gedrag. Kan wanordelijk of storend in de klas te zijn, is snel gefrustreerd over school, lezen, schrijven of rekenen, kan het bed nat voorbij een geschikte leeftijd, toont dramatische toename van de problemen onder tijdsdruk of emotionele stress.

Visie. Kunnen klagen over problemen met het gezichtsvermogen die niet vertonen op standaard testen, kan de diepte perceptie en perifere visie ontbreekt.

hun vaardigheden en capaciteiten kan lijken te verschillen van dag tot dag: de meest consistente ding over mensen met dyslexie kunnen hun inconsistentie zijn. Een dyslectisch kind dat een woord op een dag kan spellen kan niet in staat om het te spellen de volgende dag.

BRONNEN

De International Dyslexia Association.

National Center for Learning Disabilities.

National Center for Neurological Disorders and Stroke.