het begrijpen van een obsessief-compulsieve stoornis – diagnose en behandeling

Een persoon met een obsessief-compulsieve stoornis (of OCD) kunnen ondervinden

Door Beth Levine zo gestrest je zou schreeuwen? Deze eenvoudige strategie kan u van paniek om de vrede in een enkele zin; We weten allemaal hoe het is om op de rand van het verliezen van het. Overvolle schema’s, de concurrerende eisen van gezin en werk, de angel van tegenslagen en teleurstellingen, en het trauma van een onrustige economie kan bende aan ons te duwen in de buurt van de rand van de richel. Maar een verrassend eenvoudige en effectieve techniek kan ons helpen voorkomen kernsmelting. Het herhalen van een positieve, persoonlijke zin – een zinvolle …

Er zijn schalen, zoals de Yale-Brown Obsessive Compulsive Scale (Y-BOCS), dat niet alleen de eerste graad en de ernst van OCD te kwantificeren, maar ook aantonen voortgang van de behandeling door het herhalen van de score na enkele maanden van de behandeling .

Niet elke persoon met OCD reageert op dezelfde behandeling. Behandeling opties omvatten medicijnen als gedragsmatige behandelingen. Mensen met OCS dient de behandeling strategieën te bespreken met hun therapeuten. Voor de meeste mensen, een combinatie van deze behandelingen beste werkt.

Geneeskunde voor OCD

Sinds de jaren 1970, is het bekend dat geneesmiddelen die een bepaalde stof in de hersenen beïnvloeden – serotonine – zijn bijzonder nuttig bij OCS. Deze omvatten een bepaalde tricyclische antidepressiva genoemd clomipramine (Anafranil) en ook de klasse van antidepressiva zogenaamde selectieve serotonine heropname remmers of SSRI’s. SSRI’s goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van OCD onder meer Prozac, Zoloft, Luvox, en Paxil. Andere SSRI’s kunnen ook worden gebruikt.

Overmatige en irrationele bezorgdheid over verontreiniging of ernstige illnes; Te veel zorg met het houden van alles geregeld in een exacte wa; Opdringerige gedachten of mentale beeld verschrikkelijk; Seksuele of religieuze gedachten voelde unacceptabl te zijn; Overmatige angst voor uw huis te branden of overstromingen, van het veroorzaken van een autowrak, voor de verspreiding van een ziekte, of iets te verliezen, dat ze verantwoordelijk zijn voor een andere persoon te kwetsen of kille; Angst voor nadelige gevolgen voor een andere persoon of een lid van één van de famil; dingen over en doet het weer (controle, vermijden van kleuren of nummers geassocieerd met slechte gedachten of gevreesde gebeurtenis; Vaak voelen de behoefte om iets wat je deed bekennen of te vragen om te worden gerustgesteld dat je deed iets wat de juiste manier

Hoewel deze drugs substantiële hulp voor veel mensen met OCS kunnen bieden, zijn ze niet een remedie. Wanneer een persoon stopt met het nemen van hen, OCD symptomen komen vaak terug. Andere geneesmiddelen, met name atypische antipsychotica zoals Risperdal, Abilify of quetiapine, kan worden gebruikt als aanvulling op de SSRI controle symptomen te helpen.

s nieuwe e-serie over diagnose, de behandeling, en leven met binge eating disorder