het begrijpen van huidkanker – de basics

Huidkanker omvatten abnormale cel veranderingen in de opperhuid.

Huidkanker ongeveer drie keer vaker voor bij mannen dan bij vrouwen en het risico stijgt met de leeftijd. De meeste mensen gediagnosticeerd met huidkanker leeftijden tussen 45 en 54, alhoewel vormen van de ziekte vaker verschijnen bij jongere personen. Als u of een naaste familie huidkanker hebben gehad, heb je meer kans om de ziekte te krijgen. Geografie en ras ook factor in uw kans op het krijgen van huidkanker, met de snelheid van huidkanker op zijn hoogst op plaatsen waar een lichte huid Kaukasiërs gemigreerd van minder zonnige oorden.

Elke kwaadaardige tumor in skin tijd zichtbaar op het huidoppervlak, waardoor huidkanker enige vorm van kanker die bijna altijd detecteerbaar in een vroeg hardbare stadia. Snelle opsporing en behandeling van huidkanker gelijk te genezen.

Huidkanker vallen in twee grote categorieën: melanoom en nonmelanoma.

Melanoom kan beginnen in zwaar gepigmenteerde weefsel, zoals een mol of moedervlek, alsook in normaal gepigmenteerde huid. Melanoom treedt meestal eerst op ledematen, borst of rug, hoewel het af en toe kan voordoen op de palm van de han; op de zool van de foo; onder een nagel of toenai; in het slijm voeringen van de mond, vagina of anu; en zelfs in het oog.

Melanoom is een potentieel agressief, levensbedreigende kanker. Deze gemakkelijk detecteerbaar en meestal genezen indien vroeg behandeld, maar verloopt sneller dan andere vormen van huidkanker en kan verspreid buiten de huid vele delen van het lichaam, zoals de botten of hersenen beïnvloeden. Zodra dit gebeurt, melanoma erg moeilijk te behandelen en genezen.