het begrijpen van migraine – de grondbeginselen

Migraine is een vorm van hoofdpijn die ernstige veroorzaken, kloppende pijn, vaak gepaard met misselijkheid, braken en overgevoeligheid voor licht (fotofobie) en geluid (phonophobia). Migraine duren over het algemeen tussen de vier en 72 uur. Veel mensen ervaren bepaalde symptomen voorafgaand aan het begin van de hoofdpijn. Symptomen die voorafgaan en kondigen een aanstaande hoofdpijn worden aangeduid als een ‘aura’, en duren meestal minder dan een uur.

Symptomen van een aura omvatten

Wat is de beste manier om te beschrijven hoe een ijspriem hoofdpijn voelt? Het is alsof iemand neersteken je gezicht met een ijspriem. Dat is waarom ze ook stekende hoofdpijn heten; Veel mensen van tijd tot tijd voelen snel jabs en stoten van ernstige pijn rond een van hun ogen of op hun tempel. Ze duren meestal slechts een paar seconden; Zij zou kunnen gebeuren op dezelfde plek over en weer. Of, zou je hen het gevoel op verschillende plaatsen elke keer, zoals op een tempel en dan de andere. Ze kunnen opduiken op elk …

Je de meeste kans om te beginnen met het ontwikkelen van migraine tussen de leeftijd van 10 en 40, en het risico voor het hebben van migraine is drie keer zo groot als je een vrouw bent. Veel vrouwen vinden dat hun migraine te verbeteren of verdwijnen na de leeftijd van 50.

Onderzoek heeft niet helemaal uitgelegd hoe migraine ontwikkelen. Mensen die last hebben van migraine hebben hersencellen die lijken overdreven gevoelig voor stimulatie te zijn. Stimulatie die geen effect op anderen heeft – zoals intense emoties, overbelasting, voedsel, geuren, geluiden of – zet een reeks gebeurtenissen in de hersenen van migraine-patiĆ«nten die leiden bloedvaten eerste vernauwing (vernauwen) en vervolgens verbreding ( dilaterende). Chemische stoffen vrij die oorzaak ontsteking en pijn.

De neiging tot migraine ontwikkelen lijkt erfelijk. In feite, meer dan 50% van de mensen die migraine te krijgen andere familieleden die ook lijden aan migraine.

Migraine triggers kunnen omvatten

Migraine hoofdpijn zijn ook gemeenschappelijke vlak voor het begin van elke menstruatie, toonaangevende onderzoekers vermoeden dat een gebrek aan oestrogeen kan leiden tot de ontwikkeling van migraine bij vrouwen. Migraine vaak verminderen in het begin van de zwangerschap, wellicht als gevolg van verhoogde oestrogeen. Sommige vrouwen, echter nog steeds problemen met migraine hebben tijdens hun zwangerschap.

BRONNEN

Jong, W. Migraine en andere hoofdpijn, “Demos Medical publishing, 2004.

Blumenfeld, A. Dermatology Clinic, april 2004.

Sheftell F. Publicatieblad van de Academy of Nurse Practitioners, augustus 2005.