infectie (vaginale)

Een vaginale infectie is een schimmelinfectie die irritatie, afscheiding en intense jeuk van de vagina en de vulva veroorzaakt – de weefsels in de vaginale opening. Het is een soort vaginitis, of ontsteking van de vagina.

Vaginale schimmelinfectie (ook wel vaginale candidiasis) beïnvloedt tot 3 van de 4 vrouwen op enig moment in hun leven. Veel vrouwen ervaren ten minste twee afleveringen.

Hoewel een vaginale schimmelinfectie niet een seksueel overdraagbare infectie wordt beschouwd, kunt u de schimmel verspreid door mond tot genitaal contact. Medicijnen kunnen effectief behandelen vaginale schimmelinfecties. Als u terugkerende schimmelinfecties – vier of meer binnen een jaar – kunt u een langere kuur en een onderhoudsplan nodig.

Gist infectie symptomen kunnen variëren van mild tot matig en omvatten

Je zou een ingewikkeld schimmelinfectie of hebben

Maak een afspraak met uw arts als

De schimmel candida veroorzaakt een vaginale schimmelinfectie. Je vagina bevat van nature een uitgebalanceerde mix van gist, waaronder candida en bacteriën. Lactobacillus bacteriën produceren zuur, dat gistovergroei voorkomt. Deze balans kan worden verstoord en leiden tot een infectie. Te veel gist in je vagina veroorzaakt vaginale jeuk, branden en andere klassieke tekenen en symptomen van een schimmelinfectie.

Gecompliceerde schimmelinfectie

Wanneer een arts te zien

Overgroei van gist kan het gevolg zijn van

Candida albicans is de meest voorkomende vorm van schimmel gist infecties. Soms, andere vormen van candida schimmel zijn de schuld. Voorkomende behandelingen meestal genezen van een Candida albicans infectie. Schimmelinfecties veroorzaakt door andere soorten candida schimmel kan moeilijker te behandelen en hebben meer agressieve therapie.

Wat je kunt doen

Een schimmelinfectie zou kunnen gebeuren na bepaalde seksuele activiteiten, in het bijzonder oraal-genitaal seksueel contact. Echter, een schimmelinfectie niet als een seksueel overdraagbare aandoening. Zelfs vrouwen die niet seksueel actief kunnen schimmelinfecties ontwikkelen.

Wat te verwachten van uw arts

Factoren die het risico verhogen op het ontwikkelen van een infectie zijn onder andere

Ongecompliceerde schimmelinfectie

Als u al behandeld voor een infectie in het verleden, kan uw arts niet nodig om je te zien en kan een behandeling via de telefoon te schrijven. Anders zul je waarschijnlijk zien uw huisarts of gynaecoloog voor de behandeling van uw aandoening.

Gecompliceerde schimmelinfectie

Hier is wat informatie om u te helpen voor te bereiden op uw afspraak en weten wat te verwachten van uw arts.

Voor een schimmelinfectie, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Tijdens uw afspraak, aarzel dan niet om andere vragen te stellen als ze zich voordoen aan u.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen, zoals

Om een ​​infectie te diagnosticeren, kan uw arts

Schimmelinfectie behandeling hangt af van de vraag of u een eenvoudige of een gecompliceerde infectie.

Bij lichte tot matige symptomen en zeldzaam afleveringen van schimmelinfecties, kan uw arts u aanraden

Maak een follow-up afspraak met uw arts als de symptomen niet verdwijnen na de behandeling, of als ze terugkeren binnen twee maanden na de behandeling.

Behandeling van een gecompliceerde gist infectie kunnen

Uw sekspartner zal waarschijnlijk niet te worden behandeld voor een schimmelinfectie. Als u terugkerende schimmelinfecties, kan uw arts u aanraden de behandeling van uw partner als uw partner heeft symptomen van een genitale infectie (balanitis) of het gebruik van condooms tijdens de geslachtsgemeenschap.

Hoewel sommige studies over alternatieve therapieën voor schimmelinfectie zijn gedaan, goed ontworpen en gecontroleerde studies zijn nodig om deze therapieën te onderzoeken voordat deskundigen geen aanbevelingen kan maken.

Voorbeelden omvatten

Voordat u een alternatieve therapie, contact op met uw arts om de voors en tegens af te wegen in uw situatie.

Om het risico van vaginale schimmelinfecties te verminderen

een bezoek aan uw arts