ingedaalde testikel – topic overzicht

Als een jongetje groeit binnen zijn moeder, ontwikkelt hij testikels. In het begin van zijn ontwikkeling, zijn testikels zijn in zijn buik. Normaal gesproken, voordat hij geboren is, zijn testikels naar beneden in zijn scrotum, de zak die onder de penis hangt. Wanneer een testikel niet beweegt in het scrotum zoals het hoort, de baby heeft een niet-ingedaalde testikel. In zeldzame gevallen, beide testikels zijn niet-ingedaalde.

Artsen weten niet echt wat de oorzaak van een niet-ingedaalde testikel. Deze veel voorkomende aandoening loopt in sommige gezinnen (kan worden overgenomen).

De meeste van de tijd, de testikel daalt (druppels) op zichzelf tegen de tijd dat de baby is 3 maanden oud. Als je baby’s testikel niet is gedaald door de tijd dat hij is 6 maanden oud is, kan uw arts voorstellen behandeling.

Een niet-ingedaalde testikel geen pijn of andere symptomen veroorzaken. Het scrotum kan een beetje soepeler of minder ontwikkelde kijken aan de ene kant, de zijde zonder een testikel kan kleiner en platter kijken. Je kunt niet het gevoel dat de testikel in het scrotum aan de zijde waar het niet is neergedaald.

Bij pasgeboren baby’s en goed bezoeken, zal uw arts scrotum van uw baby te controleren.

Enkele andere voorwaarden zijn nauw verwant aan ingedaalde testikels, zoals een buitenbaarmoederlijke of intrekbaar testikel. In beide omstandigheden de zaadbal is in een abnormale positie in de lies of scrotum. Uw arts zal zorgen om de juiste diagnose te stellen, zodat uw kind de juiste behandeling kan krijgen.

Als de testikel kan worden gevoeld, maar het is niet in het scrotum, zal de arts waarschijnlijk willen uw baby opnieuw te controleren op 3 tot 6 maanden oud. Tegen die tijd kan de testikel zijn verhuisd naar plaats op zijn eigen; Soms is de arts kan niet het gevoel dat de testikel helemaal. Het zou nog in de buik van de baby, is te klein om te voelen kan zijn, of afwezig kan zijn. De arts kan een vorm van chirurgie genaamd laparoscopie aanraden om te zien of hij of zij de zaadbal kan vinden. Laparoscopie vereist slechts een kleine snee onder de navel, die snel geneest; Als beide testikels zijn ingedaalde en kan niet worden gevoeld in de lies, zal de arts bloed hormoon test om te zien of de testikels afwezig zijn. Dit betekent dat er geen teelballen at all. Het is zeer zeldzaam om twee afwezige testikels hebben.