Met behulp van een spermadonor: wat u moet weten

Rond 1300 baby’s geboren elk jaar in het Verenigd Koninkrijk van gedoneerde sperma. Hier is wat u moet weten als u denkt over het starten van een gezin met behulp van een spermadonor.

Donorsperma kan worden gebruikt om te helpen paren en individuen ouders, ongeacht of u bent hetero, lesbisch, homo’s, single, getrouwd, gescheiden of samenwonend.

Maar het maken van de beslissing om gedoneerde sperma gebruiken kan moeilijk zijn en er zijn veel zaken om te overwegen.

Er zijn drie belangrijke routes

Hoe te donorsperma vinden

Donorsperma wordt meestal gebruikt om te helpen een vrouw zwanger wordt via donor inseminatie. Het is een eenvoudige procedure waarbij een boete buis of spuit met de donorsperma binnen in de vagina, de baarmoederhals of de baarmoeder tijdens de vruchtbare periode van de maand van de vrouw wordt geplaatst. Het kan ook worden gebruikt als onderdeel van IVF indien nodig.

Lees meer over kunstmatige inseminatie.

Lees meer over IVF.

Er is een netwerk van de vruchtbaarheid klinieken, zowel als particulier, in het Verenigd Koninkrijk, die zijn erkend door de Menselijke Fertilisatie en Embryologie Association (HFEA).

HFEA-gelicentieerde klinieken en spermabanken moeten voldoen aan strenge regels om ervoor te zorgen de donorsperma zij leveren is vrij van infecties, zoals chlamydia en hiv, en bepaalde genetische aandoeningen. Ze hebben ook steun en juridisch advies bij de hand.

Als u een gelicentieerde kliniek te gebruiken, zult u niet de identiteit van de spermadonor weten, maar je in staat om informatie in te winnen zal zijn zoals zijn etnische groep, persoonlijke kenmerken en ga zo maar door. Uw kind zal ook in staat zijn om toegang te krijgen tot deze niet-identificerende informatie over de donor als ze 16 bereiken.

Hoe te donorsperma gebruiken

Daarnaast zal uw kind in staat zijn om de gegevens van de donor verstrekt (naam, laatst bekende adres enzovoort) krijgen als ze 18 jaar oud te bereiken. Dit is van toepassing indien de behandeling heeft plaatsgevonden na 1 april 2005. Voor die tijd, spermadonoren waren anoniem.

Lees de informatie van de HFEA over hoe volwassen kinderen informatie over hun sperma donor kunnen krijgen.

Als u gebruik maken van gedoneerd sperma van een erkende kliniek, kunt u er zeker van zijn dat de donor zal niet

U zult de ouderlijke verantwoordelijkheid hebben en, als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap, zal uw echtgenoot automatisch tweede juridische ouder van het kind te zijn (tenzij kan worden aangetoond dat hij of zij niet instemt met de behandeling).

Als je in een relatie, zal uw partner de tweede juridische ouder zijn als je zowel de bevoegde toestemmingsformulier verkrijgbaar bij uw kliniek te ondertekenen.

Het gaan naar een vruchtbaarheidskliniek

De wachtlijsten voor donorsperma variëren van kliniek naar kliniek, dus check wachttijden met een aantal van hen voor het kiezen waar uw behandeling.

Als je hoopt om de vruchtbaarheid behandeling op hebt u een verwijzing van uw huisarts nodig. Om een ​​verwijzing te krijgen die je nodig hebt aan bepaalde criteria voldoen. Vraag uw arts voor meer informatie over dit.

Gebruik de HFEA’s kiezen voor een vruchtbaarheidskliniek zoekfunctie om een ​​vruchtbaarheidskliniek te vinden in uw buurt.

Met behulp van donorsperma van iemand die je al kent, of wie je via een introductie agentschap hebben ontmoet met een eigen regeling, kan goed zijn voor sommige mensen (bijvoorbeeld als u wilt voortdurend contact met de donor tijdens het leven van het kind), maar het is niet-gereglementeerde en potentieel riskant.

Je zal niet de juridische en medische bescherming die een licentie clinic u kunt geven en je kunt er niet zeker van de donor is gescreend en gecontroleerd. U kan dus besluiten om samen naar de kliniek, zodat u de nodige juridische en medische bescherming.

Zo niet, en je besluit om door te gaan met een eigen regeling buiten een fertiliteitskliniek, zul je altijd de moeder van het kind te zijn. Echter, de wet op die andere ouder van het kind zal zijn, is nog zwartere. Het is mogelijk dat de spermadonor de juridische vader van je kind, afhankelijk zal zijn

Going buitenland voor een behandeling met gedoneerde sperma kan een aantrekkelijke optie lijken als het goedkoper of de wachtlijst korter is.

Spermaschenking door particuliere afspraak

Onthoud echter dat de verschillende veiligheids- en wettelijke regels van toepassing kunnen zijn met buitenlandse klinieken. Als je naar een Britse vergunning gegeven vruchtbaarheidskliniek, de donor heeft geen juridische verantwoordelijkheid of de rechten over het kind. Dit is niet noodzakelijk het geval als u behandeling in het buitenland.

Doe altijd je onderzoek voor ze verder gaan met de behandeling in het buitenland, in het bijzonder om te weten te komen over

De Nationale Sperm Bank heeft in Birmingham geopend om het tekort aan donorsperma in het Verenigd Koninkrijk aan te pakken. Het is een centraal boetiek van sperma voor gebruik door zowel de particuliere als de vruchtbaarheid klinieken.

11/03 /

11/03 /

Ontdek de belangrijkste dingen na te denken over als je van plan bent om zwanger te worden, met inbegrip van foliumzuur, alcohol en rubella

Naar het buitenland voor donorsperma

Zoek uit wat betrokken bij kunstmatige inseminatie is, een behandeling voor onvruchtbaarheid

Hoe dit probleem diagnose en de behandeling opties beschikbaar te krijgen

De Nationale Sperm Bank

Meer informatie over de vaststelling of het bevorderen van een kind van de zorg, de gezondheid en de post-adoptie ondersteuning en diensten

Feiten over hetzelfde geslacht ouderschap door middel van kunstmatige inseminatie, draagmoederschap of adoptie

Lees meer over de behandelingen en ondersteuning beschikbaar als u vruchtbaarheidsproblemen hebt

Van plan om zwanger te worden

Kunstmatige bevruchting

Een laag aantal zaadcellen

Adoptie en het bevorderen van

Het hebben van kinderen als je homo bent

Vruchtbaarheid