onverklaarbare zenuwpijn oorzaken, symptomen, behandelingen

Pijnbestrijding Trends

Als u zenuwpijn, weet je dat het kan vele vormen aannemen: branden, tintelingen, elektrisch, en pennen-en-naalden. Maar als je geen idee wat de oorzaak van de pijn, je bent niet alleen. Miljoenen mensen hebben onverklaarbare zenuwpijn. Hoewel traditionele geneeskunde enige verlichting bieden, zijn er een aantal andere manieren om de pijn te verminderen.

Zenuwpijn wordt veroorzaakt door beschadiging van de zenuw. Meer dan 50 aandoeningen, geneesmiddelen en toxinen bekend om zenuwschade veroorzaken, zoals

Zodra een zenuw beschadigd is, is de kans groter om te gaan gedragen abnormaal. Het kan rustig worden en stuurt geen informatie, die gevoelloosheid veroorzaakt. Of het kan buitensporig en ongepast pijn berichten te verzenden.

Voor veel mensen kan de oorzaak zijn van zenuwpijn niet worden geïdentificeerd, zelfs na uitgebreide testen. Dit is de zogenaamde onverklaarbare (idiopathische) zenuwpijn, of idiopathische neuropathie. Onverklaarbare zenuwpijn kan nog steeds als gevolg van schade aan de zenuwen die zich op een bepaald punt, maar de huidige medische kennis en testen kan niet zeggen hoe, wanneer en waarom.

Tussen 15.000.000-20.000.000 veel mensen in de wereld worden verondersteld om onverklaarbare zenuwpijn hebben – ongeveer één op de 10 mensen ouder dan 40. Het is het meest waarschijnlijk optreden bij mensen boven de leeftijd van 60.

In sommige studies, bijna de helft van de deelnemers met onverklaarde zenuwpijn had ook prediabetes. Sommige deskundigen geloven dat de verhoogde bloedsuikers van prediabetes de belangrijkste oorzaak van deze kan zijn.

Andere studies hebben aangetoond dat het metabool syndroom – de combinatie van hoge bloeddruk, abnormale cholesterolgehalte, overgewicht, en prediabetes – is ook vaak voor bij mensen met onverklaarbare zenuwpijn. Deze factoren kunnen bijdragen aan de pijn.

Idiopathische perifere neuropathie, zoals diabetische neuropathie, veroorzaakt meestal gevoelloosheid in de handen en voeten. De gevoelloosheid kan onopgemerkt blijven als het veroorzaakt geen pijn.