rimpels veroorzaakt, schade door de zon, behandelingen, en nog veel meer

We krijgen allemaal rimpels als we ouder worden. Ze zijn een normaal onderdeel van het ouder worden. Als de jouwe je lastig, erachter te komen wat de oorzaak van rimpels en verken uw behandeling opties.

Dermabrasie (schrapen lagen afstand) en chemische peelings (het oplossen van de huid weg) worden twee traditionele methoden voor het verbeteren van het oppervlak van de huid; Laser huidvernieuwing een ablatieve laser (bijvoorbeeld een erbium of CO2 laser) is een techniek die, zoals dermabrasie en diepere chemische peeling, kan tanken voor herstel vereisen; Andere lasers, bekend als niet-ablatieve lasers kunnen ook helpen bij de behandeling van rimpels. Deze lasers werken door verhitting van de dermis en het stimuleren collageengroei. Dit proces, dat de buitenste lagen van de huid intact laat, geen downtime gekoppeld. Echter, de resultaten niet zo dramatisch als de ablatieve lasers, die in feite de oppervlaktelagen van de huid te verwijderen; Botox-injecties verminderen het vermogen van selectieve spierbewegingen, die de verschijning van meningsuiting lijnen rond de ogen en mond in de tijd om rimpels te verminderen vergemakkelijkt; Vulstoffen worden geïnjecteerd in huidplooien, vooral rond de mond, de rimpels verbeteren. Sommige vulstoffen daadwerkelijk stimuleren de vorming van collageen, die de huid toon en textuur verbetert.

Met de leeftijd, huidcellen delen langzamer en van de huid binnenste laag, genaamd de dermis, begint te dun. Dat begint om rekbaarheid en de structuur van de huid ongedaan te maken.

Veroudering van de huid begint ook op het vermogen om vocht vast te houden te verliezen, maakt minder olie, en is langzamer te genezen. Dit alles draagt ​​bij aan de rimpels proces.

Lijnen tussen je wenkbrauwen (frons lijnen) en de lijnen uitsteekt uit de hoek van je ogen (kraaienpootjes) wordt gedacht dat ze het gevolg zijn van spiersamentrekkingen in het gelaat. Glimlachen, fronsen, loensen en andere gewone gezichtsuitdrukkingen maken deze rimpels meer op de voorgrond.

Het krijgen van te veel zon schade aan uw huid. Dat leidt tot rimpels. Om hen te helpen voorkomen, blijf uit de zon 10:00-02:00, en maak er een gewoonte van om een ​​breed-spectrum zonnebrandcrème dragen met een SPF 30 elke dag, zelfs in de winter en als het bewolkt is. Draag een grote brimmed hoed en bedekken blootgestelde huid met kleding, zoals een shirt met lange mouwen en broek.

Roken remt de productie van collageen van je huid, die is een belangrijk onderdeel van de structuur van de huid. De neergang in collageen effent de weg voor rimpels. Dat is nog een reden om te stoppen met roken, of nooit om te beginnen.

Er zijn veel over-the-counter behandelingen voor rimpels, zoals crèmes en lotions. Prescription behandelingen, met inbegrip van de retinoïde crèmes Renova en Retin-A, zijn ook een optie.

Het verwijderen van lagen huid is een effectieve manier om gladder, meer jeugdig uitziende huid te herwinnen. opties omvatten

Als u overweegt behandeling voor uw rimpels, vraag dan uw arts welke procedure voor u geschikt is.

BRONNEN

Academy of Dermatology.

FDA.