schildklier medicijnen, tests en behandelingen

Women’s Health Trends

Uw arts kan hyperthyreoïdie en hypothyreoïdie diagnosticeren door het testen van de niveaus van schildklierhormonen in het bloed. Artsen meten hormonen die door de schildklier zelf, alsmede -het stimuleren schildklier hormoon (TSH), een chemische vrijgegeven door de hypofyse hormonen productie triggers in de schildklier.

Door Charlotte LatvalaThey zeggen verandering is goed, maar het is zeker niet het gevoel op die manier als je worl; lijkt te zijn uit de hand. Volg deze leidende waarheden van Ariane d; Bonvoisin, auteur van het nieuwe boek de eerste 30 dagen, en dat is exactl; hoe lang het zal duren om te kunnen verrassingen het leven met confidenc; optimisme en hoop; Ik geef het toe: ik haat verandering. Het is slechts de lente en ik voel me al uneas; over mijn jongste kind, mijn baby meisje, het starten van de kleuterschool in de herfst. IK’; niet…

De oorzaak van hyperthyroïdie identificeren artsen vaak gebruik van radioactief jodide opname testen die de hoeveelheid jodide geabsorbeerd door de schildklier volgen. Jodide, verkregen uit het voedsel dat we eten, is een belangrijk ingrediënt in de productie van schildklierhormoon, zodat de hoeveelheid jodide de schildklier absorbeert is een betrouwbare indicator van hoe veel hormoon de klier produceert. Voor deze test, de arts plaatst een instrument over je nek te meten hoeveel de achtergrond radioactiviteit is er. Vervolgens moet je een kleine hoeveelheid radioactief jodium slikken in vloeibare of capsule vorm. Na een vooraf bepaalde tijd (gewoonlijk 4-6 uur en bij 24 uur), de arts plaatst wederom een ​​instrument via de nek te meten hoeveel van het radioactieve jodide is verzameld in de schildklier.

Indien de test blijkt dat de klier verzamelt grote hoeveelheden jodide, kan de arts voert vervolgens een radioactieve jodide opname scan. In deze test gebruikt de arts een speciale film een ​​beeld dat de exacte locatie van het radioactieve jodide in de schildklier laat maken. De scan zal blijken, bijvoorbeeld als het jodide verzamelt in knobbeltjes, wat aangeeft dat de knobbels verantwoordelijk zijn voor de overmatige productie van hormonen. Als de scan blijkt dat de jodide gelijkmatig over het weefsel wordt verspreid, de hele schildklier betrokken bij de overproductie.

Knobbeltjes die plotseling verschijnen zijn meestal met vloeistof gevulde cysten en zijn vaak goedaardig. Ze kunnen worden geëvalueerd met een niet-invasieve echografie examen. Als er bloed tests blijkt dat de knollen produceren teveel schildklierhormoon, kan uw arts u de behandeling voor hyperthyreoïdie.