schimmelinfectie tijdens de zwangerschap: zijn over-the-counter-behandelingen ok?

U kunt veilig de behandeling van een infectie tijdens de zwangerschap met diverse over-the-counter schimmeldodende vaginale crèmes of zetpillen. Echter, het is het beste met uw zorgverzekeraar om te bevestigen dat uw symptomen zijn eigenlijk te wijten aan een schimmelinfectie voordat de behandeling begint.

Gist-infecties zijn vooral vaak voor tijdens de zwangerschap, omdat hormonale veranderingen van de pH-balans van de vagina kunnen verstoren. Vaak infectie symptomen zijn vaginale jeuk en een witte, dikke afscheiding die lijkt op kwark.

Over-the-counter geneesmiddelen voor de behandeling van schimmelinfecties omvatten

Deze producten kunnen worden gebruikt op elk moment tijdens de zwangerschap en geen risico op aangeboren afwijkingen of andere zwangerschapscomplicaties niet opleveren. Voor het beste resultaat, kies een zevendaagse formule. Huismiddeltjes of natuurlijke behandelingen over het algemeen worden niet aanbevolen.

Sommige voorgeschreven antimycotica (bijvoorbeeld fluconazol) moet worden vermeden, met name tijdens het eerste trimester. Als u een arts over uw schimmelinfectie te zien en zijn zeer in het begin van je zwangerschap, zorg ervoor dat de arts dat je denkt dat je zwanger bent te vertellen.

Met