soorten neuroendocriene tumoren en hun symptomen

Wanneer u neuro-endocriene tumoren (NET), kunt u een heleboel verschillende symptomen van kortademigheid tot hoofdpijn tot kramp in je buik. Waarom het ras? Het draait allemaal om locatie. Uw tumoren kunnen worden weergegeven in tal van plaatsen, en waar ze groeien maakt een groot verschil met hoe je je voelt.

Incidentie en Mortalit; Geschatte nieuwe gevallen en sterfgevallen als gevolg van weke delen sarcoom in de Verenigde Staten in 2014: [1; Nieuwe gevallen: 12.020; Sterfgevallen: 4740; Zacht weefsel sarcomen zijn kwaadaardige tumoren die ontstaan ​​in één van mesodermale weefsels van de ledematen (50%), romp en retroperitoneum (40%) of hoofd en nek (10%). De gemelde internationale incidentie variëren 1,8-5 per 100.000 per jaar [2.; Risicofactoren en genetische factor; Het risico van sporadische weke delen sarcomen …

Zelfs als je het gevoel dat er iets niet klopt, zou je het niet verbinden met netten. “De symptomen kunnen vaag zijn,” zegt Thomas O’Dorisio, MD, directeur van neuro-endocriene tumor klinieken aan de Universiteit van Iowa. “Dus [de tumor] vaak gemist lang.

Ellen Reed, die in Alberta, Canada woont, deze les geleerd uit de eerste hand. In 1996 begon ze diarree en haar gezicht kreeg gespoeld. Ze dacht dat haar symptomen waren te wijten aan de stress van de zorg voor haar moeder, die een beroerte had gehad. Ze dacht dat ze beter zou voelen zodra haar spanning versoepeld up. “Mijn symptomen niet weg te gaan,” zegt ze.

Reed niet eens overwegen het misschien een NET tot haar broer, die zijn gediagnosticeerd had met een soort zogenaamde carcinoïde tumor zijn, zei haar symptomen klonk als de zijne. “Hij vertelde me, ‘Ellen, het is alsof herbeleven wat ik ging door.’ ‘

Deze tumoren beïnvloeden een type cel genaamd een neuro-endocriene cel. NET’s kunnen overal in je lichaam waar je die vormen, en ze zijn vaak genoemde op basis van waar ze groeien.

Carcinoïde tumoren zijn een soort NET die groeit in de

U hoort uw arts verwijzen naar carcinoïde tumoren als “goed gedifferentieerde.” Dat is gewoon een technische manier om te zeggen dat ze lijken op normale cellen onder een microscoop. Ze groeien vaak langzaam.

De meest voorkomende bijwerkingen van Somatuline DEPOT bij mensen met GEP-NET’s omvatten buik (buik) pijn, spier- en gewrichtspijn, braken, hoofdpijn en pijn, jeuk of een knobbel op de injectieplaats.

Somatuline DEPOT kan duizeligheid veroorzaken. Als dit gebeurt, hoeft niet een auto rijden of machines bedienen.

Vertel uw arts als u een neveneffect dat je dwars zit of dat neemt niet weg te gaan. Dit zijn niet alle mogelijke bijwerkingen van Somatuline DEPOT. Voor meer informatie raadpleeg dan uw zorgverlener.

Patiënt Informatio; Het voorschrijven van Informatie

U kan bijwerkingen te melden aan de FDA op 1-800-FDA-1088 of Ipsen Biopharmaceuticals, Inc. op 1-888-980-2889.

Informatie voor de patiënt en ful; Het voorschrijven van Informatie.

Somatuline Depot is een geregistreerd handelsmerk van Ipsen Pharma S.A.S; Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars; A2015 Ipsen Biopharmaceuticals, Inc. november 2015 SMD-US-000105