therapeutic touch – topic overzicht

Therapeutic Touch is een techniek om mensen te helpen te ontspannen, te verlichten hun pijn, en hen te helpen sneller te genezen. Het wordt ook wel een “handoplegging” en is gebaseerd op oude helende praktijken.

Religieuze en spirituele waarden zijn belangrijk voor patiënten omgaan met kanker; Studies hebben aangetoond dat religieuze en geestelijke waarden zijn belangrijk voor veel mensen in de wereld. De meeste volwassenen zeggen dat ze in God geloven en dat hun religieuze overtuigingen invloed hebben op hoe ze leven hun leven. Echter, mensen hebben verschillende ideeën over het leven na de dood, geloof in wonderen, en andere religieuze overtuigingen. Dergelijke overtuigingen kunnen worden op basis van geslacht, opleiding, en etnische achtergrond; Veel patiënten met kanker vertrouwen geestelijke …

Mensen gebruiken therapeutic touch om pijn te verminderen, verlichten gespannen spieren, het genezingsproces versnellen en verbeteren van de slaap. Het wordt soms gebruikt om mensen die pijn of ongemak van kanker of andere ziekten te helpen. De techniek geen kanker of andere ziekten te behandelen. Maar er zijn aanwijzingen dat het stress kan verminderen of verbeteren van het welzijn van mensen die kanker hebben. Onderzoek naar therapeutic touch is aan de gang.

Sommige scholen voor verpleegkunde in de Verenigde Staten leren de techniek. Het kan worden gebruikt in bepaalde medische omgevingen, bijvoorbeeld voor en na de operatie-comfort mensen helpen.

U kunt veilig gebruik maken van therapeutic touch, samen met conventionele medische behandelingen. Maar het is niet geschikt of veilig voor ernstige, levensbedreigende situaties overwogen of andere bewezen behandelingen waarvan bekend is om te helpen met een ziekte te vervangen. Er is geen bekende risicofactoren in het toevoegen van therapeutic touch aan uw medische behandeling.

Er zijn geen studies hebben aangetoond dat therapeutic touch werkt voor de behandeling van elk type van de ziekte. Maar sommige gezondheidswerkers denk dat het kan nuttig zijn in het helpen met stress en angst. Sommige mensen die therapeutische aanraking te ontvangen zeggen dat ze een vernieuwde geest, genezen sneller en beter te voelen.

Vertel altijd aan uw arts als u gebruik maakt van een alternatieve therapie of als u denkt over het toevoegen aan uw reguliere medische behandeling. Het is misschien niet veilig om uw medische behandeling te vervangen door een alternatieve therapie.