therapieresistente depressie: andere behandelingen voor ernstige depressie

depressie Trends

Hoe goed is uw depressie behandeling werkt? Helpt het een beetje, maar je nog steeds niet het gevoel alsof de duisternis heeft opgeheven? Misschien voel je de behandeling niet helemaal werken. Zo ja, kan u de behandeling-resistente depressie, ook wel refractaire depressie.

Depressie brengt vele gevaren, belasten mensen met hopeloosheid en het verhogen van hun risico op zelfmoord. Maar bij pogingen om de pijn, wat beurt alcohol, drugs en andere schadelijke gedrag dat hen verder gevaar onderdrukken, psychologen zeggen; “Er is een sterke relatie tussen depressie en een hoog risico gedrag,” zegt Pamela Cantor, PhD, een psycholoog en docent aan de Harvard Medical School; “Overmatig drinken, druggebruik, onveilige seks, en snijden zijn allemaal zelfbeschadigend gedrag dat …

Behandeling-resistente depressie (TRD) kunnen achterlaten als u hopeloos en ontmoedigd voelen. Maanden of zelfs jaren kan door gaan zonder enige verlichting. En na de inspanning die nodig was om hulp te krijgen, kan het demotiverend zijn als je gewoon niet beter.

Maar als uw depressie behandeling niet werkt, geef niet op. Veel mensen hun therapieresistente depressie onder controle. U en uw arts hoeft alleen maar de juiste aanpak te vinden. Dit kan onder andere drugs, therapie en andere behandelingen. Als je nog steeds worstelt met een depressie, ondanks de behandeling, hier is wat je moet weten.

Wat is de behandeling-resistente depressie? Verrassenderwijs kan deze moeilijk te beantwoorden. Experts nog steeds van mening verschillen over wat precies de term betekent.

Sommige onderzoekers definiëren TRD als geval van depressie die niet reageert op twee verschillende antidepressiva van verschillende klassen. Andere deskundigen zeggen dat een persoon nodig heeft om ten minste vier verschillende behandelingen te proberen voordat depressie echt kan worden beschouwd als therapieresistente.

Natuurlijk voor u, is de precieze definitie niet toe. Je hoeft alleen maar jezelf afvragen een aantal fundamentele vragen.

Als het antwoord ja is op een van deze, moet u uw arts te zien. Of je eigenlijk therapieresistente depressie, u deskundige hulp nodig.

Hoewel een huisarts kan de behandeling van depressie (onderzoek blijkt dat 60% -65% van de antidepressiva worden voorgeschreven door huisartsen), kan het best zijn om een ​​specialist te zien, zoals een psychiater, als u denkt dat u therapieresistente depressie . Het is een goed idee om ook werken met een therapeut, zoals een psycholoog of maatschappelijk werker, omdat de beste behandeling is vaak een combinatie van medicijnen en therapie.

s nieuwe e-serie over diagnose, de behandeling, en leven met binge eating disorder