tijm: toepassingen, bijwerkingen, interacties en waarschuwingen

Gemeenschappelijke tijm, Farigoule, Farigoulette, Frans Tijm, Frigoule, Tuin Tijm, Huile Essentielle de Thym, Huile de Thym, Huile de Thym Blanc, Huile de Thym Rouge, Mignotise des Genevois, Oil of Thyme, Pote, Red Tijm Oil, wreef Tijm , Serpolet, S ..; Bekijk alle Namen gemeenschappelijke tijm, Farigoule, Farigoulette, Frans Tijm, Frigoule, Tuin Tijm, Huile Essentielle de Thym, Huile de Thym, Huile de Thym Blanc, Huile de Thym Rouge, Mignotise des Genevois, Oil of Thyme, Pote, Red Tijm Oil , wreef Tijm, Serpolet, Spaans Tijm, Thym, Thym Citron, Thym Commun, Thym des Jardins, Thym Maraîcher, Thym Vrai, Thym vulgaire, Tijm aetheroleum, Tijm etherische olie, tijm olie, Thymi herba, echte tijm, Thymus zygis, Tomillo Van Ajwayan, Vanya Yavani, Witte Tijm Oil; Hide Namen

Tijm is een kruid. De bloemen, bladeren en olie worden gebruikt als medicijn. Tijm wordt soms gebruikt in combinatie met andere kruiden; Tijm wordt via de mond ingenomen voor bronchitis, kinkhoest, keelpijn, koliek, artritis, maagklachten, buikpijn (gastritis), diarree, bedplassen, een beweging stoornis bij kinderen (dyspraxie), winderigheid (flatulentie), parasitaire worm infecties, en huidaandoeningen. Het wordt ook gebruikt om urinestroom (een diureticum) te verhogen, om de urine te desinfecteren en als eetlustopwekker; Sommige mensen gelden tijm direct op de huid voor heesheid (laryngitis), gezwollen amandelen (tonsillitis), pijnlijke mond en slechte adem; Tijm olie wordt gebruikt als een kiem-killer in mondwaters en smeersels. Het wordt ook toegepast op de hoofdhuid te behandelen kaalheid en de oren bacteriële en fungale infecties; Thymol, een van de chemicaliën in tijm, wordt gebruikt met een andere chemische, chloorhexidine, een tandheelkundige vernis tandbederf te voorkomen; In voedingsmiddelen, wordt tijm gebruikt als smaakstof; In de industrie, wordt rode tijm olie wordt gebruikt in parfums. Het wordt ook gebruikt in zeep, cosmetica en tandpasta.

Tijm bevat chemicaliën die kunnen helpen bacteriële en schimmelinfecties en kleine irritaties. Het kan ook verlichten gladde spierspasmen, zoals hoesten.

Mogelijk Effectieve fo; Bronchitis. Sommige onderzoeken suggereren dat het nemen tijm oraal, in combinatie met diverse andere kruiden, verbetert de symptomen van bronchitis zoals hoesten, koorts en verhoogde productie van sputum bij volwassenen, kinderen en tieners; Hoest. Sommige onderzoeken suggereren dat het nemen van tijm via de mond, alleen of in combinatie met diverse andere kruiden, vermindert hoesten bij mensen met bronchitis, bovenste luchtweginfecties of verkoudheden; Onvoldoende bewijs fo; Agitatie. Vroege onderzoek suggereert dat het aanbrengen van een pad met tijm olie aan de kraag gebied van shirts heeft agitatie bij mensen met gevorderde dementie niet te verminderen; Haaruitval (alopecia areata). Er zijn aanwijzingen dat het toepassen lavendelolie in combinatie met de essentiële oliën van tijm, rozemarijn, cederhout en de hoofdhuid verbetert haargroei tot 44% van de mensen met haarverlies 7 maanden behandeling .; Bewegingsstoornissen (dyspraxie). Nemen tijmolie, in combinatie met teunisbloemolie, visoliën, en vitamine E, lijkt bewegingsstoornissen bij kinderen met dyspraxie verbeteren; Koliek; Oorinfecties; Zwelling (ontsteking) van de amandelen; Het voorkomen van bedplassen; Keelpijn; Slechte adem; Zwelling (ontsteking) van de longen en mond; Andere condities. Meer bewijs nodig om de effectiviteit van tijm cijfer voor dit gebruik.

Tijm is WAARSCHIJNLIJK SAFE wanneer het wordt gebruikt in normale voeding bedragen. Tijm is mogelijk toch veilig wanneer genomen als medicijn voor een korte periode van tijd. Het kan spijsvertering verstoord veroorzaken; Tijmolie is mogelijk toch veilig bij aanbrenging op de huid. Bij sommige patiënten aanbrengen van de olie op de huid kunnen irriteren. Maar er is niet genoeg informatie om te weten of tijm olie is veilig te nemen via de mond in geneesmiddelen doses; Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen: Kinderen: Tijm is WAARSCHIJNLIJK veilig wanneer geconsumeerd door kinderen in de normale voeding bedragen. Tijm is mogelijk toch veilig wanneer genomen als medicijn voor een korte periode van tijd. Er is niet genoeg informatie om te weten of tijm olie veilig is voor kinderen wanneer aangebracht op de huid of oraal; Zwangerschap en borstvoeding: Tijm is WAARSCHIJNLIJK SAFE voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven wanneer het wordt gebruikt in normale voeding bedragen. Maar het is niet bekend of het veilig is om tijm te gebruiken in grotere hoeveelheden geneesmiddelen. Vasthouden aan voedsel bedragen als u zwanger bent of borstvoeding geeft; Allergie voor oregano en soortgelijke planten: Mensen die allergisch zijn voor oregano of andere Lamiaceae soorten wellicht ook allergisch zijn voor tijm zijn; Bloeden aandoeningen: Thyme misschien bloedstolling vertragen. Inname van tijm kan uw risico van bloeden te verhogen, vooral bij gebruik in grote hoeveelheden; Hormoongevoelige aandoeningen zoals borstkanker, baarmoederkanker, eierstokkanker, endometriose of vleesbomen: tijm kan optreden zoals oestrogeen in het lichaam. Als u een aandoening die erger aan oestrogeen zou kunnen worden gemaakt door blootstelling, geen gebruik maken van tijm; Chirurgie: Tijm kan vertragen de bloedstolling, dus er is enige bezorgdheid dat het risico op extra bloeden tijdens en na de operatie zou kunnen toenemen. Stop het gebruik van tijm minstens 2 weken vóór een geplande operatie.

Tijm kan vertragen de bloedstolling. Inname van tijm samen met medicijnen die ook langzaam stolling zou de kans op blauwe plekken en bloeden te verhogen; Sommige medicijnen die trage bloedstolling bevatten aspirine, clopidogrel (Plavix), diclofenac (Voltaren, Cataflam, anderen), ibuprofen (Advil, Motrin, anderen), naproxen (Anaprox, Naprosyn, anderen), dalteparin (Fragmin), enoxaparine (Lovenox) , heparine, warfarine (Coumadin) en anderen.

De geschikte dosis tijm afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd van de gebruiker, gezondheid, en verscheidene andere voorwaarden. Op dit moment is er niet voldoende wetenschappelijke informatie om een ​​passende reeks doses voor tijm te bepalen. Houd in gedachten dat natuurlijke producten zijn niet altijd per definitie veilig en doseringen kunnen belangrijk zijn. Zorg ervoor dat u relevante aanwijzingen op te volgen op de etiketten en uw apotheker of arts of andere zorgverlener te raadplegen voordat u.