tiratricol: toepassingen, bijwerkingen, interacties en waarschuwingen

Acide 3,3 ‘, 5-TriiodothyroacĂtique, Acide TriiodothyroacĂtique, Triac, Triiodothyroacetic Acid, 3,3′, 5-triiodothyroacetic zuur.

Tiratricol een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam. Ook kan kunstmatig zijn; Tiratricol wordt gebruikt als voedingssupplement voor schildklierproblemen zoals schildklierkanker. Het wordt ook gebruikt voor het verhogen stofwisseling voor gewichtsverlies en vermindering van cellulitis; Echter, in de VS, de Food and Drug Administration (FDA) heeft bepaald dat het product Triax (TRIAC, tiratricol) is geen voedingssupplement, maar een niet-goedgekeurde nieuw medicijn met een krachtige schildklierhormoon, die ernstige gevolgen voor de gezondheid kan veroorzaken. De staat van Missouri embargo het product op haar distributeur (Syntrax) en de Utah gevestigde fabrikant (Pharmatech) heeft ermee ingestemd om te stoppen met de distributie van elk product dat het ingrediënt TRIAC. De FDA heeft afgegeven herinnert aan voor andere tiratricol bevattende producten, met inbegrip van Tricana Metabolic Hormoon Analogue, Tria-Cutz Schildklier Stimulator Dietary Supplement Capsules, en Sci-Fi-Tri-Cuts voedingssupplement Capsules; In Frankrijk, tiratricol is een voorgeschreven medicijn meestal gebruikt voor de ziekte van de schildklier. Het is onderzocht sinds de jaren 1950.

Tiratricol zou kunnen werken door het verbeteren van de schildklierfunctie. Het kan ook helpen bij het verlagen van cholesterol en het stimuleren van botvorming.

Waarschijnlijk effectief fo; Hypofyse resistentie tegen schildklierhormoon (PRTH); Mogelijk Effectieve fo; Het behandelen van schildklierkanker wanneer genomen met de drug levothyroxine; Onder-actieve schildklier (hypothyreoïdie) bij zuigelingen; Waarschijnlijk ineffectieve fo; Gewichtsverlies. Inname tiratricol is niet effectief voor het verhogen van de stofwisseling voor gewichtsverlies bij mensen met een normale schildklierfunctie; Onvoldoende bewijs fo; Het verminderen van cellulitis; Andere condities. Meer bewijs is nodig om de effectiviteit van tiratricol cijfer voor dit gebruik.

Tiratricol veilig is bij gebruik door een arts voor de problemen met de schildklier. Het kan bijwerkingen zoals ernstige diarree, vermoeidheid, zwakte en gewichtsverlies veroorzaken; Tiratricol mag niet worden gebruikt door iedereen met een normale schildklierfunctie; Het is onveilig te tiratricol gebruiken voor de behandeling van cellulitis en voor het verhogen van de stofwisseling om gewicht te verliezen veroorzaken. De FDA heeft een waarschuwing tegen tiratricol gebruik voor gewichtsverlies afgegeven; Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen: Zwangerschap en borstvoeding -feeding: Tiratricol kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap voor de schildklier problemen in de ontwikkeling van kind, onder direct toezicht van een zorgverlener. Toch moet tiratricol niet worden gebruikt voor andere doeleinden tijdens de zwangerschap omdat het hart de ontwikkelende baby zou kunnen schaden; Er is onvoldoende bekend over de veiligheid van het gebruik van tiratricol tijdens de borstvoeding. Blijf op de veilige kant en gebruik te voorkomen; Ouderen: Het zou onveilig te tiratricol bij oudere mensen met gediagnosticeerde hartziekte te gebruiken; Hart-en vaatziekten: Het nemen van tiratricol misschien symptomen verergeren. Vermijd het gebruik; Pijn op de borst (angina pectoris): Het nemen van tiratricol misschien symptomen verergeren. Vermijd het gebruik; Hoge bloeddruk: Het nemen van tiratricol kan deze aandoening verergeren. Vermijd het gebruik; Diabetes: Er is enige bezorgdheid dat tiratricol kunnen interfereren met de controle van de bloedsuiker, en doses van medicijnen gebruikt voor de behandeling van diabetes moet mogelijk worden aangepast. Als u diabetes en het gebruik tiratricol hebben, bewaken je bloedsuikerspiegel zorgvuldig; Leverziekte: Tiratricol kan de lever beschadigen. Het kan ook bestaande leverziekte erger. Vermijd het gebruik; Myxedema: myxedema is een ziekte veroorzaakt door een onder-actieve schildklier. Mensen met een myxedema misschien bijzonder gevoelig voor de schildklier middelen, waaronder tiratricol zijn; Bloeden problemen: Tiratricol misschien bloedstolling vertragen. Er is enige bezorgdheid dat tiratricol het risico op bloedingen bij mensen met bepaalde bloeden problemen zou kunnen toenemen. Vermijd het gebruik.

Stimulerende middelen versnellen van het zenuwstelsel. Door het versnellen van het zenuwstelsel, kunnen stimulerende medicijnen je zenuwachtig gevoel en de snelheid van uw hartslag. Tiratricol misschien ook de snelheid van het zenuwstelsel. Inname tiratricol samen met stimulerende middelen kan leiden tot ernstige problemen, zoals verhoogde hartslag en verhoogde bloeddruk. Vermijd het nemen van stimulerende middelen, samen met tiratricol; Sommige stimulerende middelen omvatten diethylpropion (Tenuate), epinefrine, fentermine (Ionamin), pseudo-efedrine (Sudafed) en vele anderen.

Tiratricol werkt op dezelfde manier schildklierhormonen. Inname tiratricol samen met schildklierhormoon pillen zou de kans op bijwerkingen van schildklierhormoon verhogen.

Cholestyramine (Questran) zouden kunnen verminderen, hoeveel tiratricol het lichaam absorbeert. Door het verlagen hoeveel tiratricol het lichaam absorbeert, kan cholestyramine (Questran) de doeltreffendheid van tiratricol supplementen verminderen. Om deze interactie take tiratricol voorkomen dat ten minste één uur voor of vier uur na inname van cholestyramine.

Grote hoeveelheden tiratricol kan de bloedsuikerspiegel te verlagen. Diabetes medicijnen worden ook gebruikt om bloedsuiker te verlagen. Inname tiratricol samen met diabetes medicijnen kunnen veroorzaken uw bloedsuikerspiegel te laag zijn. Controleer uw bloedsuikerspiegel voet. De dosering van uw diabetes medicatie zou moeten worden gewijzigd; Sommige medicijnen gebruikt voor diabetes onder glimepiride (Amaryl), glyburide (Diabeta, Glynase PresTab, Micronase), insuline, pioglitazon (Actos), rosiglitazon (Avandia), chloorpropamide (Diabinese), glipizide (Glucotrol), tolbutamide (Orinase), en anderen .

Tiratricol zou vertragen bloedstolling. Inname tiratricol samen met medicijnen die ook langzaam stolling zou de kans op blauwe plekken en bloeden te verhogen; Sommige medicijnen die trage bloedstolling bevatten aspirine, clopidogrel (Plavix), diclofenac (Voltaren, Cataflam, anderen), ibuprofen (Advil, Motrin, anderen), naproxen (Anaprox, Naprosyn, anderen), dalteparin (Fragmin), enoxaparine (Lovenox) , heparine, warfarine (Coumadin) en anderen.

De volgende doses zijn onderzocht in wetenschappelijke researc; DOOR MOUT; Voor het behandelen van schildklierkanker in combinatie met een medicijn genaamd levothyroxine: 10-24 mcg tiratricol tweemaal daags aan het begin van de behandeling. De dosis wordt geleidelijk verhoogd tot een bedrag van voordeel.

Referenties

Anon. FDA waarschuwt voor het consumeren van voedingssupplementen met tiratricol. FDA. 2000. Verkrijgbaar bij: www.fda.gov/bbs/topics/ANSWERS/ANS01057.html

Asteria C, Rajanayagam O, Collingwood TN, et al. Prenatale diagnostiek van schildklierhormoon resistentie. J Clin Endocrinol Metab 199; 84: 405-10.

Beck-Peccoz P, Sartorio A, De Medici C, et al. Gedissocieerd thyromimetische effecten van 3, 5, 3′-triiodothyroacetic acid (TRIAC) en hypofyse en perifere fysiologische processen. J Endocrinol Invest 198; 11: 113-8.

Bentin J, Desir D, Mockel J. Triac (3,5,3′-trijood thyroacetic zuur) geïnduceerde “pseudohypothyroidism”. Acta Clin Belg 198; 39: 285-9.

Bracco D, Morin O, Schutz Y, et al. Vergelijking van de metabole en endocriene effecten van 3,5,3′-triiodothyroacetic zuur en thyroxine. J Clin Endocrinol Metab 199; 77: 221-8.

Chow WS, Lam KS. Een dikke vrouw met galactorrhoea. Postgrad Med J 199; 74: 121-2.

Dulgeroff AJ, Geffner ME, Koyal SN, et al. Bromocriptine en Triac therapie voor hyperthyreoïdie als gevolg van hypofyse resistentie tegen schildklierhormoon. J Clin Endocrinol Metab 199; 75: 1071-5.

FDA. FDA waarschuwt voor het consumeren van triax metabolische versneller. Verkrijgbaar bij: www.fda.gov/bbs/topics/ANSWERS/ANS00984.html

FDA. Lijst van verweesde benamingen en goedkeuringen. Bureau van Orphan Products Development. Verkrijgbaar bij: www.fda.gov/orphan/designat/list.htm.

Ferner RE, Burnett A, Rawlins MD. Triiodothyroacetic zuur misbruik in een vrouwelijk lichaam bouwer. Lancet 198; 1: 383.

Hawkey CM, Olsen EG, Symons C. Productie van hartspier afwijkingen bij nakomelingen van ratten die triiodothyroacetic acid (triac) en het effect van beta-adrenerge blokkade. Cardiovasc Res 198; 15: 196-205.

Heim J. [hypothyreoïdie van centrale oorsprong gecorrigeerd door de stopzetting van de Triac therapie]. Ann Med Interne (Parijs) 198; 133: 588-9.

Jaffiol C, DAURES JP, Nsakala N, et al. [Follow-up van de medische behandeling van gedifferentieerde schildklierkanker Lange termijn]. Ann Endocrinol (Parijs) 199; 56: 119-26.

Jean-Pastor MJ, Jean P, Biour M, et al. [Hepatopathies van de behandeling met een specialiteit drug combinatie van tiratricol-cyclovalone-retinol]. J Clin Exp Toxicol 198; 6: 115-21.

Kunitake JM, Hartman N, Henson LC, et al. 3,5,3′-triiodothyroacetic zuur therapie voor schildklierhormoon resistentie. J Clin Endocrinol Metab 198; 69: 461-6.

Lerman JL, Pitt-rivers R. fysiologische activiteit van trijood en tetraiodothyroacetic zuur op bloed-cholesterolgehalte. Lancet 195; 1: 885-9.

Lind P, Langsteger W, Költringer P, et al. 3,5,3′-Triiodothyroacetic zuur (TRIAC) effecten op de hypofyse schildklier regelgeving en op perifere weefsels parameters. Nuklearmedizin 198; 28: 217-20.

Lledo Carreres M, Lajo Garrido JL, Gonzalez Rico M, et al. Toxic internucleaire oftalmoplegie met betrekking tot anti-obesitas behandeling. Ann Pharmacother 199; 26: 1457-8.

McDermott MT, Ridgway EC. Central hyperthyreoïdie. Endocrinol Metab Clin Noord-Am 199; 27: 187-203.

Mechelany C, Schlumberger M, Challeton C, et al. TRIAC (3,5,3′-triiodothyroacetic zuur) heeft parallelle effecten op de hypofyse en perifere weefsels levels in schildklierkanker patiënten behandeld met L-thyroxine. Clin Endocrinol (Oxf) 199; 35: 123-8.

Menegay C, juge C, Burger AG. Farmacokinetiek van 3,5,3′-triiodothyroacetic zuur en de effecten daarvan op het serum TSH niveaus. Acta Endocrinol (Copenh) 198; 121: 651-8.

Mueller-Gaertner HW, Schneider C. 3,5,3’-Triiodothyroacetic zuur minimaliseert de hypofyse thyrotrofine secretie bij patiënten die levo-thyroxine therapie na ablatieve therapie voor gedifferentieerd schildkliercarcinoom. Clin Endocrinol (Oxf) 198; 28: 345-51.

Nicolini U, Venegoni E, Acaia B, et al. Prenatale behandeling van foetale hypothyreoïdie: er is meer dan een optie? Prenat Diagn 199; 16: 443-8.

Olsen EG, Symons C, Hawkey C. Effect van triac op het ontwikkelen van hart. Lancet 197; 2: 221-3.

Pitt-Rivers R. fysiologische activiteit van het azijnzuur analogen van sommige gejodeerd thyronines. Lancet 195; 2: 234.

Radetti G, persani L, Molinaro G, et al. Klinische en hormonale uitkomst na twee jaar triiodothyroacetic zuur behandeling in een kind met schildklierhormoon weerstand. Schildklier 199; 7: 775-8.

Sherman SI, Ladenson PW. Organ-specifieke effecten van tiratricol: een schildklierhormoon analoog met lever-, niet hypofyse, superagonist effecten. J Clin Endocrinol Metab 199; 75: 901-5.

Sherman SI, Ringel MD, Smith MJ, et al. Augmented lever en het skelet thyromimetische effecten van tiratricol in vergelijking met levothyroxine. J Clin Endocrinol Metab 199; 82: 2153-8.

Takeda T, Suzuki S, Liu RT, et al. Triiodothyroacetic zuur unieke mogelijkheden voor behandeling van resistentie tegen schildklierhormoon. J Clin Endocrinol Metab 199; 80: 2033-40.

Natural Medicines Comprehensive Database versie voor consumenten. zie Natural Medicines Comprehensive Database Professional Version. ÂTherapeutic Research Faculty 2009.

Ex. Ginseng, vitamine C, Depressie