tonometrie

Een tonometrie test meet de druk in uw oog, die intra-oculaire druk (IOP) wordt genoemd. Deze test wordt gebruikt om te controleren op glaucoom, een oogziekte die blindheid kan veroorzaken bij beschadiging van de zenuw in de achterkant van het oog (oogzenuw). Beschadiging van de oogzenuw kan worden veroorzaakt door een opeenhoping van vocht dat niet goed uit het oog heeft drain.

Afplattingslens (Goldmann) tonometrie. Dit type tonometrie maakt gebruik van een kleine sonde om voorzichtig plat deel van uw hoornvlies om de oogdruk te meten en een microscoop riep een spleet lamp te kijken naar uw ogen. De druk in uw oog wordt gemeten door hoeveel kracht nodig is om het hoornvlies af te vlakken. Dit type tonometrie is zeer nauwkeurig en wordt vaak gebruikt om IOP te meten na een eenvoudige screeningstest (zoals air-puff tonometrie) een verhoogde IOP vaststelt; Electronic inspringen tonometrie. Electronic tonometrie wordt vaker gebruikt om te controleren op verhoogde IOP. Hoewel het zeer nauwkeurig kunnen elektronische tonometrie resultaten anders dan applanatie- tonometrie zijn. Uw arts plaatst voorzichtig de afgeronde top van een instrument dat eruit ziet als een pen direct op je hoornvlies. Het IOP aflezing op een kleine computer panel; Contactloze tonometrie (pneumotonometry). Contactloze (of lucht-puff) tonometrie niet raak je oog, maar maakt gebruik van een trekje van lucht naar uw hoornvlies af te vlakken. Dit type tonometrie is niet de beste manier om intraoculaire druk te meten. Maar het wordt vaak gebruikt als een eenvoudige manier om te controleren voor hoge IOP en is de makkelijkste manier om kinderen te testen. Dit type tonometrie maakt geen gebruik van verdovende oogdruppels.

Als onderdeel van een reguliere oogonderzoek te controleren op verhoogde intra-oculaire druk (IOP), die het risico op glaucoom toeneemt; Om de behandeling van glaucoom te controleren. Tonometrie kan worden gebruikt om te zien of geneesmiddel houden van uw IOP onder een bepaalde doeldruk door uw arts.

Tonometrie kan geschieden