top ijzerrijke lijst voedingsmiddelen

Kathleen M. Zelman, MPH, RD, L; Op 2 oktober 2014

Spinazie kan je niet opgeven bovenmenselijke kracht om te vechten tegen schurken zoals Popeye’s aartsvijand Bluto, maar dit groene bladgroenten en andere voedingsmiddelen die ijzer kan helpen bij het bestrijden van een ander soort vijand – bloedarmoede door ijzertekort.

Ijzertekort anemie, de meest voorkomende vorm van bloedarmoede, is een afname van het aantal rode bloedcellen veroorzaakt door te weinig ijzer. Zonder voldoende ijzer, kan het lichaam niet genoeg produceren hemoglobine, een stof in rode bloedcellen die het mogelijk maakt dat ze zuurstof naar de lichaamsweefsels dragen. Hierdoor kan je zwak, moe en prikkelbaar.

Ongeveer 20% van de vrouwen, 50% van de zwangere vrouwen, en 3% van de mannen hebben niet genoeg ijzer in hun lichaam. De oplossing in veel gevallen, is meer voedingsmiddelen met een hoog ijzer verbruikt.

3 oz van rundvlees of kip levend; 3 oz van mosselen, weekdieren, of mossel; 3 oz van oesters

Als je eten met ijzer, wordt ijzer opgenomen in je lichaam voornamelijk via het bovenste deel van je dunne darm.

Er zijn twee vormen van ijzer uit de voeding: heem en nonheme. Heemijzer is afgeleid van hemoglobine. Het wordt gevonden in dierlijke voedingsmiddelen die oorspronkelijk hemoglobine, zoals rood vlees, vis en gevogelte. Je lichaam absorbeert de meest ijzer uit heem bronnen. Nonheme ijzer uit plantaardige bronnen.

Zeer goede bronnen van heem ijzer, met 3,5 milligram of meer per portie, omvatten

Goede bronnen van heem ijzer, met 2,1 milligram of meer per portie, omvatten

Andere bronnen van heem ijzer, met 0,7 milligram of meer per portie, omvatten

Ijzer in plantaardige voedingsmiddelen zoals linzen, bonen en spinazie is nonheme ijzer. Dit is de vorm van ijzer toegevoegd aan ijzer verrijkte en ijzer verrijkte voedingsmiddelen. Onze lichamen zijn minder efficiƫnt in het absorberen van nonheme ijzer, maar de meeste ijzer uit de voeding is nonheme ijzer.

gezonde, lekkere recepten, van en goed eten magazine.

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …

3 ounces gekookte bijen; 3 ounces van ingeblikte sardines in blik in oi; 3 oz gekookte kalkoen

3 oz van chicke; 3 oz van heilbot, schelvis, baars, zalm, of tun; 3 ounces ha; 3 oz van kalfsvlees