triggerpoint injectie (TPI) voor spierpijn

Pijnbestrijding Trends

Trigger point injectie (TPI) kan een optie voor de behandeling van pijn bij sommige patiënten. TPI is een procedure die wordt gebruikt om pijnlijke gebieden van de spier die triggerpoints, of knopen van de spier die vormen wanneer spieren niet ontspannen bevatten behandelen. Vaak kunnen dergelijke knopen voelbaar onder de huid. Triggerpoints de zenuwen irriteren heen en veroorzaken bedoeld pijn of pijn die wordt gevoeld in een ander deel van het lichaam.

Proberen om chronische pijn beheren? Take This Self-Assessment om Get Your Personal Health Report

In de TPI procedure, een zorgverlener voegt een kleine naald in triggerpoint van de patiënt. De injectie bevat een lokaal anestheticum of zoutoplossing, en kan een corticosteroïde omvatten. Met de injectie wordt de triggerpoint inactief gemaakt en de pijn wordt verlicht. Meestal zal een korte cursus van de behandeling leiden tot aanhoudende opluchting. Injecties worden gegeven in het kantoor van een arts en meestal slechts een paar minuten. Verschillende sites kan worden geïnjecteerd in een bezoek. Als een patiënt een allergie voor een bepaald medicijn, kan een droge-naald techniek (waarbij geen medicatie) worden gebruikt.

TPI wordt gebruikt om veel spiergroepen, vooral die in de armen, benen behandelen, onderrug en nek. Bovendien kan TPI worden gebruikt voor de behandeling van fibromyalgie en spanningshoofdpijn. De techniek wordt ook gebruikt voor het myofasciale pijnsyndroom (chronische pijn met weefsel dat spieren omringt) die niet reageren op andere behandelingen verlichten. De doeltreffendheid van TPI voor het behandelen myofasciale pijn nog bestudeerd.

BRON

Huisarts.