trioxsalen (oraal) beschrijving en merknamen

Trioxsalen behoort tot de groep geneesmiddelen die psoralenen. Het wordt gebruikt in combinatie met ultraviolet licht (in het zonlicht en enkele speciale lampen) in een behandeling genaamd psoraleen plus ultraviolet licht A (PUVA) voor de behandeling vitiligo, een ziekte waarbij huidskleur verloren. Trioxsalen kan ook worden gebruikt voor andere voorwaarden zoals bepaald door uw arts.

Trioxsalen was alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

allergieën

Trioxsalen werd geleverd door onze leveranciers in december 2002.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel dit gebruik niet bij productetiket wordt trioxsalen in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoening

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Trioxsalen is een zeer sterk medicijn dat de gevoeligheid van de huid aan zonlicht verhoogt. Naast ernstige zonnebrand bij verkeerd gebruik, is gerapporteerd om de kans op huidkanker en staar verhogen. Ook, net als te veel zonlicht, PUVA kan vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken. Daarom moet trioxsalen alleen gebruikt worden zoals voorgeschreven en het moet niet alleen worden gebruikt voor zonnebaden. Voor het gebruik van dit geneesmiddel, zorg ervoor dat u het gebruik ervan met uw arts heeft besproken.

Tablet

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Pediatric

Hoewel er geen specifieke informatie vergelijken gebruik van trioxsalen bij kinderen gebruik in andere leeftijdsgroepen, is dit geneesmiddel niet verwacht verschillende bijwerkingen of bij kinderen dan in volwassenen veroorzaken.

geriatrisch

Veel geneesmiddelen zijn niet specifiek onderzocht bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen of indien zij veroorzaken verschillende bijwerkingen of problemen bij ouderen. Er is geen specifieke informatie te vergelijken gebruik van trioxsalen bij ouderen met gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Borstvoeding

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

geneesmiddelinteracties

andere interacties

Andere medische problemen

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

doseren

Dit geneesmiddel kan enkele weken of maanden duren om uw conditie te helpen. Heeft de hoeveelheid trioxsalen u neemt niet verhogen of extra tijd doorbrengen in de zon of onder een UV-lamp. Dit zal niet het geneesmiddel treden eventuele sneller en kan leiden tot ernstige brandwonden.

gemiste Dosis

Als dit geneesmiddel verstoort uw maag, kan worden genomen bij de maaltijd of melk.

opslagruimte

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Bel uw arts of apotheker om instructies.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Uw arts moet je vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om te controleren of dit geneesmiddel werkt en dat het geen ongewenste effecten veroorzaken. examens oog moeten worden opgenomen.

Dit geneesmiddel verhoogt de gevoeligheid van de huid en lippen aan zonlicht. Daarom blootstelling aan de zon, zelfs een ruit of op een bewolkte dag, kan ernstige brandwonden veroorzaken. Als je uit moet gaan tijdens de uren met daglicht

Als u vragen heeft over dit contact op met uw zorgverlener.

Uw huid kan blijven gevoelig voor zonlicht gedurende enige tijd na behandeling met dit geneesmiddel. Wees extra voorzichtig gedurende ten minste 48 uur na elke behandeling als u van plan bent om enige tijd door te brengen in de zon. Niet zonnen gedurende deze tijd.

24 uur nadat u elke dosis trioxsalen, moeten uw ogen overdag met speciale wraparound zonnebril die volledig blokkeren of te absorberen ultraviolet licht (gewone zonnebrillen zijn niet voldoende) worden beschermd. Dit om te voorkomen staar. Uw arts zal u vertellen wat voor soort zonnebril te gebruiken. Deze bril moet worden gedragen, zelfs in indirect licht, zoals licht door vensterglas of op een bewolkte dag.

Eten van bepaalde voedingsmiddelen tijdens het gebruik van trioxsalen kan de gevoeligheid van de huid aan zonlicht verhogen. Om dit te voorkomen, vermijd het eten van limoenen, vijgen, peterselie, pastinaak, mosterd, wortelen, selderij en terwijl u wordt behandeld met dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat uw huid te droog of jeukende worden. Echter, contact op met uw arts voordat er iets van toepassing zijn op uw huid om dit probleem te behandelen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Er is een verhoogd risico op het ontwikkelen van huidkanker na het gebruik van trioxsalen. Je moet je lichaam regelmatig te controleren en te laten zien aan uw arts elke huid zweren die niet genezen, nieuwe huid gezwellen, en de huid gezwellen die zijn veranderd in de manier waarop ze kijken of voelen.

Vroegtijdige veroudering van de huid kan optreden als gevolg van langdurige trioxsalen therapie. Dit effect is permanent en is vergelijkbaar met wat er gebeurt wanneer iemand zonnebaden voor langere tijd.

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.