Trizivir (abacavir / lamivudine / zidovudine) gebruikt, dosering, bijwerkingen

Wat is Trizivir?

Trizivir is een combinatie medicijn voor de behandeling van HIV, die het acquired immunodeficiency syndrome (AIDS) kan veroorzaken. Dit geneesmiddel is niet een remedie voor HIV of AIDS.

Trizivir kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Stop met het gebruik Trizivir en bel uw arts onmiddellijk als u een van deze symptomen van een allergische reactie: koorts; uitslag; misselijkheid, braken, diarree, buikpijn; algemeen ziek gevoel, extreme vermoeidheid, pijn in het lichaam; kortademigheid, hoesten, keelpijn. Zodra u een allergische reactie op dit medicijn hebben gehad, moet je nooit opnieuw gebruiken.

Belangrijke gegevens

Trizivir kan uw immuunsysteem verzwakken. Uw bloed kan nodig zijn om vaak worden getest.

Trizivir kan ook leiden tot een ernstige aandoening die lactaatacidose wordt genoemd. Get dringende medische hulp als u zelfs milde symptomen zoals: spierpijn of zwakte, verdoofd of koud gevoel in je armen en benen, moeite met ademhalen, maagpijn, misselijkheid met braken, snelle of onregelmatige hartslag, duizeligheid, of een gevoel zeer zwak of moe.

Als u hepatitis B kunt u lever symptomen ontwikkelt nadat u stopt met het gebruik van Trizivir, zelfs maanden na het stoppen. Uw arts kan vragen om uw leverfunctie te controleren voor een aantal maanden na het stoppen met de medicatie. Bezoek regelmatig met uw arts.

Sta niet toe dat uw geneesmiddel volledig laten lopen voordat je je recept bijgevuld. Het is belangrijk dat u niet stopt met het innemen van Trizivir als je eenmaal zijn begonnen. Als u meerdere doses overslaat, kunt u een gevaarlijke of zelfs fatale allergische reactie als je eenmaal begint met de medicatie weer. Als u stopt met het gebruik van Trizivir, om welke reden, overleg dan met uw arts voordat u begint met het weer.

Voordat u dit geneesmiddel

Niet Trizivir als u ooit een allergische reactie op Trizivir of een geneesmiddel dat abacavir, lamivudine of zidovudine bevat, waaronder hebben gehad: Combivir, Epivir, Epzicom, Retrovir of Ziagen. Zodra u een allergische reactie op abacavir hebt gehad, moet je nooit opnieuw gebruiken.

Sommige mensen die Trizivir het ontwikkelen van een ernstige aandoening die lactaatacidose wordt genoemd. Dit kan vaker bij vrouwen, bij mensen met overgewicht of een leverziekte, en bij mensen die HIV / AIDS medicatie genomen voor een lange tijd. Praat met uw arts over uw risico.

Trizivir kan ook leiden tot ernstige of levensbedreigende effecten op uw lever, vooral als u hepatitis B of C.

Om ervoor te zorgen Trizivir veilig is voor u, vertel uw arts als u

beenmergsuppressie

nierziekte

leverziekte (vooral als je ook gebruik maken van ribavirine of interferon-alfa)

hart-en vaatziekten of hoge bloeddruk; of

een risicofactor voor hart- en vaatziekten, zoals roken, diabetes, of een hoog cholesterolgehalte.

U kunt een bloedtest nodig voordat u start met Trizivir voor de eerste keer, of als u de medicatie worden opnieuw op te starten na het stoppen om redenen die geen verband houden met een allergische reactie.

Het is niet bekend of dit geneesmiddel een ongeboren baby zal schaden. Maar HIV kan worden doorgegeven aan uw baby als u niet goed tijdens de zwangerschap worden behandeld. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens de behandeling. Neem al uw hiv-medicijnen zoals voorgeschreven om uw infectie onder controle.

Vrouwen met hiv of aids mag geen borstvoeding geven een baby. Zelfs als uw baby is geboren zonder HIV, kan het virus aan de baby worden doorgegeven in de moedermelk.

Trizivir mag niet worden gebruikt voor de behandeling van HIV bij adolescenten die minder dan 90 pond.

Neem Trizivir precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Neem dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

U mag Trizivir innemen met of zonder voedsel.

Trizivir wordt geleverd met een Medicijnen gids en een kaart waarschuwing dat de symptomen van een allergische reactie geeft. Lees deze informatie zorgvuldig en de waarschuwing Card bij je te dragen te allen tijde, zodat u weet wat de symptomen te letten.

Gebruik dit geneesmiddel regelmatig aan de meest profiteren. Haal je recept bijgevuld voordat je uitgeput van de geneeskunde volledig uit te voeren.

HIV / AIDS is meestal behandeld met een combinatie van geneesmiddelen. Gebruik alle medicijnen zoals voorgeschreven door uw arts. Lees de medicatie gids of de patiënt instructies die bij elke medicatie. Laat uw doses of medicatie schema niet wijzigen zonder advies van uw arts. Elke persoon met HIV of AIDS moet onder de zorg van een arts te blijven.

Als je ooit hepatitis B hebben gehad, kan deze voorwaarde terugkomen of verergeren na het stoppen met Trizivir. U kunt regelmatig bloedonderzoek om uw leverfunctie te controleren voor een aantal maanden nodig nadat u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel.

Hoe moet ik Trizivir nemen?

Bewaren bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor HIV-infectie

1 tablet oraal om 12 uur

Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor Nonoccupational Exposure

(Niet goedgekeurd door de overheid); Centers for Disease Control and Prevention aanbevelingen: 1 tablet oraal om de 12 uur; Duur: 28 dagen; Profylaxe moet zo snel mogelijk worden begonnen, binnen 72 uur na blootstelling. Een alternatief regime aanbevolen voor nonoccupational postexposure HIV profylaxe omvat abacavir plus lamivudine plus zidovudine. Deze drievoudige nucleoside reverse transcriptaseremmers (NRTI) behandeling wordt aanbevolen wanneer een nonnucleoside reverse transcriptaseremmer (NNRTI) gebaseerde of een proteaseremmer (PI) -gebaseerde regime kan of mag niet worden gebruikt.

Gebruikelijke pediatrische dosis voor HIV-infectie

Adolescenten, 40 kg of meer: ​​1 tablet oraal om de 12 uur; Deze vaste-dosis tablet wordt niet aanbevolen voor adolescenten die minder dan 40 kg wegen.

Neem de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Sta niet toe dat uw geneesmiddel volledig laten lopen voordat je je recept bijgevuld. Het is belangrijk dat u niet stopt met het innemen van het geneesmiddel als je eenmaal zijn begonnen. Als u meerdere doses overslaat, kunt u een gevaarlijke of zelfs fatale allergische reactie als je eenmaal begint gebruik van dit geneesmiddel weer.

Vermijd het drinken van alcohol. Het kan het risico op leverbeschadiging verhogen.

Trizivir zal niet voorkomen dat u van overdracht van HIV op andere mensen. Heb je geen onbeschermde seks of te delen scheerapparaten of tandenborstels. Praat met uw arts over veilige manieren om HIV-overdracht te voorkomen tijdens de seks. Het delen van drugs of medicijn naalden is nooit veilig, zelfs voor een gezond persoon.

Trizivir dosering informatie

Stop met het gebruik Trizivir en bel uw arts onmiddellijk als u symptomen van een allergische reactie hebben van twee of meer van deze specifieke bijwerking groepen

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Groep 1 – koorts

Groep 2 – huiduitslag

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Groep 3 – misselijkheid, braken, diarree, buikpijn

Groep 4 – algemeen gevoel van ziek zijn, extreme vermoeidheid, pijn in het lichaam

Groep 5 – kortademigheid, hoesten, keelpijn.

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van dit medicijn?

Zodra u een allergische reactie op dit medicijn hebben gehad, moet je nooit opnieuw gebruiken. Als u stopt met het gebruik van Trizivir, om welke reden, overleg dan met uw arts voordat u begint met het weer.

Trizivir kan andere ernstige bijwerkingen die geen tekenen van een allergische reactie kunnen veroorzaken. Bel meteen als u uw arts

het eerste teken van een huiduitslag, ongeacht hoe mild

lage witte bloedcellen – koorts, gezwollen tandvlees, pijnlijke zweertjes in de mond, pijn bij het slikken, huidzweren, verkoudheid of griep symptomen, hoest, moeite met ademhalen

laag aantal rode bloedcellen (anemie) – bleke huid, licht gevoel in het hoofd of kortademig, moeite met concentreren; of

leverproblemen – misselijkheid, pijn in de bovenbuik, jeuk, vermoeidheid, verlies van eetlust, donkere urine, klei-gekleurde ontlasting, geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen).

Vroege symptomen van melkzuuracidose kan erger worden in de tijd en deze voorwaarde kan fataal zijn. Get dringende medische hulp als u zelfs milde symptomen: spierpijn of zwakte, verdoofd of koud gevoel in je armen en benen, moeite met ademhalen, maagpijn, misselijkheid met braken, snelle of onregelmatige hartslag, duizeligheid of gevoel zeer zwak of moe .

Trizivir kan uw risico op bepaalde infecties of auto-immuunziekten te verhogen door het veranderen van de manier waarop uw immuunsysteem werkt. De symptomen kunnen weken of maanden optreden nadat u de behandeling beginnen met Trizivir. Vertel uw arts als u

tekenen van een nieuwe infectie – koorts, nachtzweten, gezwollen klieren, zweertjes in de mond, diarree, maagpijn, gewichtsverlies

pijn op de borst (vooral wanneer je inademt), droge hoest, piepende ademhaling, kortademigheid

koortsblaasjes, zweren op uw genitale of anale gebied

snelle hartslag, angstig gevoel of prikkelbaar, zwakte of stekelige gevoel, problemen met het evenwicht of oogbewegingen

problemen met spreken of slikken, ernstige pijn in de onderrug, het verlies van de blaas of darmen controle; of

zwelling in je nek of keel (vergrote schildklier), menstruele veranderingen, impotentie, verlies van interesse in seks.

Vaak Trizivir bijwerkingen kunnen zijn

hoofdpijn

vermoeid gevoel

misselijkheid, braken; of

veranderingen in de vorm of plaats van lichaamsvet (vooral in de armen, benen, gezicht, nek, borst en taille).

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Vertel uw arts over alle geneesmiddelen die u gebruikt, en die u start of stopt met het gebruik tijdens de behandeling met Trizivir, in het bijzonder

Trizivir bijwerkingen

doxorubicine

ganciclovir

Welke andere drugs zullen dit geneesmiddel beïnvloeden?

Trizivir (abacavir / lamivudine / zidovudine)

methadon

ribavirin (Copegus, Rebetol, Virazole)

een sulfa drug, zoals Bactrim, Septra, SMX-TMP of SMZ-TMP

geneesmiddelen die het immuunsysteem verzwakken zoals kanker medicijn, steroïden en medicijnen om orgaantransplantatie afstoting te voorkomen; of

andere geneesmiddelen voor de behandeling van HIV of AIDS – Atripla, Combivir, Complera, Emtriva, Epivir, Retrovir, Truvada, Zerit, of Ziagen.

Deze lijst is niet compleet. Andere geneesmiddelen kunnen interageren met Trizivir, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

6.04.2016-05-13, 10:19:26.

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

HIV-infectie Truvada, Atripla, Stribild, Viread, Norvir, Complera, Prezista, lamivudine

Nonoccupational Exposure Truvada, Atripla, Viread, lamivudine, zidovudine, abacavir, tenofovir, Kaletra

Beroepsmatige blootstelling Truvada, Atripla, Viread, lamivudine, Isentress, zidovudine, abacavir, tenofovir