trulicity

Dulaglutide veroorzaakt schildklier C-cel tumoren bij ratten, die was gerelateerd aan de dosis en de duur van de behandeling. Echter, het is onbekend of dulaglutide veroorzaakt schildklier C-cel tumoren, waaronder medullair schildkliercarcinoom (MTC), bij de mens. Dulaglutide is gecontraïndiceerd bij patiënten die een persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van MTC en bij patiënten met multiple endocriene neoplasie syndroom type 2 De waarde van de monitoring calcitonine niveaus of schildklier echografie routinematig is onzeker.

Gebruikt Voor Trulicity

Therapeutische klasse: Antidiabetica

Farmacologische klasse: Glucagon-Like Peptide-1 Receptor Agonist

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van dulaglutide injectie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van dulaglutide injectie bij ouderen zou beperken.

Voordat u Trulicity

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Wanneer u dit geneesmiddel gaat gebruiken, is het zeer belangrijk dat u uw bloedsuiker vaak te controleren, vooral vóór en na de maaltijd en voor het slapengaan. Dit zal helpen verlagen de kans op het hebben van zeer lage bloedsuikerspiegel.

Dit geneesmiddel moet komen met een Medication Guide. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

U kunt dit geneesmiddel met of zonder voedsel.

U zal worden met behulp dulaglutide thuis. Uw arts zal je leren hoe de injecties moeten worden gegeven. Zorg ervoor dat u precies begrijpt hoe het geneesmiddel moet worden geïnjecteerd.

Dit geneesmiddel wordt gegeven als een schot onder de huid van je buik, dijen of bovenarm. Gebruik een ander lichaam gebied elke keer dat je jezelf een schot. Blijf op de hoogte van waar je elk schot om ervoor te zorgen dat u draaien delen van het lichaam te geven.

Als u dit geneesmiddel gebruikt met insuline, ze niet mengen in dezelfde spuit. Het is acceptabel om te injecteren van dit geneesmiddel en insuline in hetzelfde lichaam, maar de schoten mag niet naast elkaar gelijk.

Laat de geneeskunde op te warmen op kamertemperatuur voordat u het injecteren. Als het geneesmiddel in de pen kleur is veranderd, ziet er troebel, of als u deeltjes in het, gebruik het dan niet.

Gebruik een nieuwe naald elke keer dat u uw geneesmiddel injecteert.

Dit geneesmiddel werkt ook het beste wanneer er een constante hoeveelheid in het bloed. Om te voorkomen dat de hoeveelheid constant, geen enkele dosis over te slaan. Ook is het het beste om de doses op hetzelfde dag per week.

Deel nooit geneeskunde pennen met anderen onder alle omstandigheden. Het is niet veilig voor pen te worden gebruikt voor meerdere personen. Het delen van naalden of pennen kan leiden tot overdracht van infecties.

Gooi gebruikte naalden in een harde, gesloten container die de naalden niet kan steken door middel van (prikbestendige). Houd deze container buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Volg zorgvuldig de speciale maaltijd plan uw arts u gaf. Dit is het belangrijkste onderdeel van de controle van uw conditie en is nodig als het geneesmiddel niet goed. Ook, regelmatig sporten en test voor suiker in uw bloed of urine zoals aangegeven.

Correct gebruik van Trulicity

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als u een dosis mist, gebruik deze zo spoedig mogelijk binnen 3 dagen na de gemiste dosis. Als u een dosis van meer dan 3 dagen missen, wacht dan tot uw volgende normale wekelijkse dosis.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar uw nieuwe, ongebruikte medicijnen pen of voorgevulde spuit in de koelkast, in de originele doos, en het te beschermen tegen licht. Niet invriezen van dit geneesmiddel, en doen het medicijn niet gebruiken als het bevroren is geweest. Misschien het geopende geneesmiddel pen of voorgevulde spuit in de koelkast of bij kamertemperatuur gedurende maximaal 14 dagen.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Trulicity

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Het is zeer belangrijk om zorgvuldig te volgen instructies van uw zorgteam over

Neem contact op met uw arts meteen als u de volgende symptomen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel: een massa in de nek, moeite met slikken, heesheid, of moeilijke ademhaling. Dit kunnen symptomen zijn van een ernstige schildklier probleem.

Pancreatitis kan optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Vertel het uw arts meteen als u een plotselinge en ernstige maagpijn, koude rillingen, constipatie, misselijkheid, braken, koorts, of duizeligheid.

Als u een huiduitslag, netelroos, of een allergische reactie op dit medicijn te ontwikkelen, stoppen met het gebruik van het geneesmiddel en raadpleeg uw arts zo spoedig mogelijk.

Dit geneesmiddel heeft geen hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) veroorzaken. Echter, kan een lage bloedsuikerspiegel optreden wanneer u dulaglutide met andere geneesmiddelen die de bloedsuikerspiegel kunnen verlagen, zoals insuline, metformine of een sulfonylureum. Lage bloedsuikerspiegel kan ook optreden als je vertraging of een maaltijd of een snack, meer bewegen dan normaal, alcohol drinkt, of niet kan eten als gevolg van misselijkheid of braken.

Hyperglykemie (hoge bloedsuikerspiegel) kan optreden als u niet genoeg nemen of overslaan van een dosis van uw bloedglucoseverlagende geneesmiddelen, te veel eten of niet uw maaltijd plan niet volgen, koorts of infectie, of niet zo veel als normaal uit te oefenen.

Trulicity Side Effects

Trulicity (dulaglutide)

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Diabetes type 2 metformine, insuline aspart, glipizide, Januvia, glimepiride, Victoza, Lantus, glyburide, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet, Actos, Levemir, Novolog, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyza, Welchol, Glucotrol, sitagliptine , Bydureon, Jardiance