TRUSOPT ocumeter

Therapeutische klasse: Antiglaucoompreparaten

Gebruikt Voor TRUSOPT Ocumeter

Farmacologische klasse: koolzuuranhydraseremmer

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die zou beperken het nut van dorzolamide oogdruppels bij kinderen.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut zou beperken van dorzolamide oogdruppels bij ouderen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u TRUSOPT Ocumeter

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die dorzolamide bevatten. Het is misschien niet specifiek voor TRUSOPT Ocumeter zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Uw oogarts zal u vertellen hoeveel van dit geneesmiddel te gebruiken en hoe vaak. Gebruik niet meer medicijnen of het gebruiken vaker dan uw arts u dat zegt.

Dit geneesmiddel moet komen met een patiënt bijsluiter. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Als u normaal gesproken zachte contactlenzen draagt, verwijder ze voordat u gebruik maken van dorzolamide oogdruppels. Wacht minstens 15 minuten voordat de contactlenzen opnieuw in.

Om de oogdruppels gebruiken

Als uw arts bestelde twee verschillende oogdruppels om samen worden gebruikt, wacht dan tenminste 5 minuten tussen de tijden die u de medicijnen toe te passen. Dit zal helpen om het tweede geneesmiddel te houden van “uitwassen” de eerste.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind op regelmatige bezoeken. Uw arts kan willen bepaalde tests doen om te zien of het medicijn goed werkt of om te zien of bepaalde bijwerkingen kan worden voorkomen zonder dat u of uw kind het weet.

Correct gebruik van dorzolamide

Als jeuk, roodheid, zwelling of andere tekenen van oog of ooglid irritatie optreden, contact op met uw arts. Deze borden kan betekenen dat u of uw kind allergisch is voor dorzolamide oogdruppels zijn.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen wazig zicht hebben voor een korte tijd. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet goed kunt zien doen. Ook, omdat wazig zien een teken van een bijwerking die medische aandacht nodig kunnen zijn, contact op met uw arts als het doorgaat.

Oogheelkundige dorzolamide kan uw ogen gevoeliger voor licht dan ze zijn normaal geworden. Het dragen van een zonnebril en het vermijden van te veel blootstelling aan fel licht kunnen helpen verminderen het ongemak. Als het ongemak aanhoudt, contact op met uw arts.

Als je je ogen pijn doen, het ontwikkelen van een ooginfectie, of moeten oogchirurgie hebben, praten met uw arts meteen. U of uw kind kan nodig zijn om een ​​nieuwe fles krijgen van de oogdruppels om te voorkomen dat een ooginfectie of houden een infectie erger.

Ernstige allergische reacties kunnen optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind een van de volgende symptomen: zwarte, teerachtige ontlasting, blaren, peeling of los van de huid, koude rillingen, donkere urine, gewrichts- of spierpijn, huiduitslag, rode huid laesies, vaak met een paars centrum, zweren, zweren, of witte vlekken in de mond of op de lippen, ongewone bloeden of blauwe plekken, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van TRUSOPT Ocumeter

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

TRUSOPT Ocumeter Side Effects

dorzolamide oogheelkundige

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Glaucoom, open hoek Lumigan, timolol oogheelkundige, epinefrine oogheelkundige, Xalatan, Travatan, Alphagan, brimonidine oogheelkundige, latanoprost oogheelkundige, pilocarpine oogheelkundige, Azopt, Cosopt, Simbrinza

Intra-oculaire hypertensie Lumigan, timolol oogdruppels, Xalatan, Travatan, Combigan, Alphagan, brimonidine oogheelkundige, latanoprost oogheelkundige, pilocarpine oogheelkundige, Azopt, Cosopt, Simbrinza