tuberculose (tb) preventie: ontwikkeling van vaccins

theernment is onderdeel van de wereldwijde onderzoeksgemeenschap die zich bezighouden met het vinden van nieuwe manieren om de ziekte tuberculose bij kinderen en volwassenen te voorkomen. Naast de ontwikkeling van nieuwe benaderingen voor de behandeling van mensen die geïnfecteerd zijn maar nog niet ontwikkelde ziekte zijn onderzoekers ook proberen te begrijpen hoe de TB bacterie reageert met de menselijke gastheer. Wetenschappers bestuderen hoe de bacterie ontwijkt het immuunsysteem om mensen te infecteren, hoe het slapende kan leggen voor de komende jaren en actief worden in een later stadium in het leven, en waarom mensen kunnen de ziekte tuberculose hebben meer dan één keer in hun leven. Deze kennis zal helpen om manieren om vaccins die kunnen prime het immuunsysteem Mycobacterium tuberculosis herkennen, voorkomen dat mensen infecteren of voorkomen van latente infecties ontwikkelen tot actieve tuberculose ziekte ontwikkelen vinden.

Een effectief vaccin wordt beschouwd als een van de meest essentiële instrumenten om deze dodelijke ziekte wereldwijd verminderen. Het is niet alleen een van de meest kritische maar ook meest uitdagende gebieden van de wetenschap nog worden nagestreefd. theernment is het bieden van ondersteuning bij het identificeren van nieuwe kandidaat-tbc-vaccins en immuunsysteem stimuleren vaccin adjuvantia infectie of ziekte te voorkomen en is de evaluatie van het potentieel van synthetische vaccins te helpen verkorten tbc-behandeling met geneesmiddelen regimes.

Daarnaast theernment fondsen ontwikkeling van vaccins, met inbegrip van preklinische dierproeven en klinisch onderzoek op de kandidaat-TB-vaccins die het meest veelbelovend lijken. Meerdere kandidaten die bescherming tegen infectie met M. tuberculosis in kleine diermodellen hebben aangetoond klinische proeven op mensen ingevoerd.

Lees meer over de Aeras Biomarkers en correlaties Working Group (BCWG)