tubereuze sclerose diagnose, symptomen en behandeling

Als u tubereuze sclerose complex (TSC), doe je cellen niet te verdelen stoppen als ze zouden moeten. Dit betekent dat je tumoren in veel plaatsen in je lichaam. Ze zijn niet kanker, maar ze kunnen problemen waar ze groeien veroorzaken. Er zijn behandelingen beschikbaar die de tumoren kan krimpen en maak je meer comfortabel.

Elk geval is anders. Je zou kunnen krijgen TSC in bepaalde delen van je lichaam, en TSC misschien iemand anders een andere manier beïnvloeden. De tumoren kunnen uitzien als dikke of lichte vlekken op je huid, en als ze in je longen, kunnen ze ademhalingsproblemen veroorzaken.

Behandelingen kan u helpen uw klachten te beheren en te leven een zelfstandig leven.

Tussen 1.000.000 en 2.000.000 mensen over de hele wereld hebben deze aandoening.

Je krijgt TSC als gevolg van een probleem in je genen. Voor de meeste mensen, het is veroorzaakt door veranderingen die er gebeurde toen je cellen voor het eerst bij elkaar kwamen, of wanneer je gewoon een embryo.

Ongeveer een derde van de mensen erven TSC van een ouder. Als een van je ouders heeft, heb je een kans op het krijgen van het 50%.

Symptomen meestal vroeg opstaan, kort na de geboorte. Maar ze kunnen ook later in het leven.

Uw symptomen zijn afhankelijk van hoeveel tumoren je hebt, hoe groot ze zijn en waar ze zijn. Wanneer u TSC hebt, kan dat allemaal in uw hele leven veranderen.

Tumoren in een nier kan stoppen van het werken zoals het hoort. Ze kunnen ook leiden tot bloedingen in je lichaam of hoge bloeddruk.

Tumoren in je hart meestal gebeuren als je jong bent, en ze krimpen in de tijd. Maar ze kunnen de bloedstroom blokkeren of problemen met uw hartritme veroorzaken.

Longtumoren kan je kort van adem, zelfs na een lichte oefening. Ze kunnen ook leiden tot een hoest of maak uw longcollaps.

Tumoren in je hersenen kunnen veroorzaken

Tumoren in je ogen kan zien je dubbel of geven u wazig zicht.

Op andere plaatsen in je lichaam, kun je flarden van verschillende huidskleur en donker of licht gezwellen die eruit zou kunnen zien wratten.

In je mond, kan tubereuze sclerose het glazuur op je tanden verzwakken of maak uw tandvlees overwoekeren.

Pollen, behandeling tips, en nog veel meer.

Het is niet te versmaden.