Tubereuze sclerose symptomen

Huidafwijkingen. Sommige mensen met tubereuze sclerose hebben vlekken van licht-gekleurde huid, of ze kunnen kleine, ongevaarlijke gebieden van de verdikte huid of gezwellen ontwikkelen onder of rond de nagels. Facial laesies die lijken op acne zijn ook vaak voor en kan worden behandeld;. Epileptische aanvallen. Laesies in de hersenen kan gepaard gaan met convulsies, waarbij de eerste symptomen van tubereuze sclerose zijn. Bij kleine kinderen, een veel voorkomende type aanval genaamd infantiele spasmen te zien als repetitieve spasmen van het hoofd en de benen;. Developmental vertragingen. Tubereuze sclerose kan worden geassocieerd met een verstandelijke beperking, leerstoornissen of ontwikkelingsstoornissen vertragingen. Gedragsproblemen. Vaak gedragsproblemen kunnen hyperactiviteit, woedende uitbarstingen, agressie, repetitief gedrag, of sociale en emotionele terugtrekking;. De communicatie en sociale interactie problemen. Sommige kinderen met tubereuze sclerose hebben moeite met communicatie en sociale interactie. . Nierproblemen, en sommige kinderen kunnen autisme spectrum stoornis. De meeste mensen met tubereuze sclerose te ontwikkelen laesies op de nieren, en ze kunnen meer laesies ontwikkelen als ze ouder worden, soms schade nierfunctie;. Hartproblemen. Deze lesies, indien aanwezig, gewoonlijk grootste bij de geboorte en krimpen als het kind ouder wordt;. Longproblemen. Laesies die zich ontwikkelen in de longen (pulmonale leiomyomas) kan hoesten of kortademigheid, in het bijzonder met lichamelijke activiteit of oefening veroorzaken;. Afwijkingen Eye. Laesies kunnen verschijnen als witte vlekken op de lichtgevoelige weefsel aan de achterkant van het oog (netvlies). Deze zijn niet altijd bemoeien met visie.

Wanneer een arts te zien

Tubereuze sclerose symptomen zijn goedaardige tumoren of andere letsels die groeien in vele delen van het lichaam, maar meestal in de hersenen, nieren, hart, longen en huid. De symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig.

Tubereuze sclerose symptomen variëren, afhankelijk van waar de tumor of andere laesies

Tekenen en symptomen van tubereuze sclerose kan worden opgemerkt bij de geboorte. Of de eerste tekenen en symptomen van tubereuze sclerose kan duidelijk worden tijdens de kindertijd of zelfs jaren later in de volwassenheid.

Neem contact op met de arts van uw kind als u zich zorgen maakt over de ontwikkeling van uw kind bent of u één van de tekenen of symptomen van tubereuze sclerose zoals hierboven beschreven.