tussi-12 s

Hoest / koude combinaties worden voornamelijk gebruikt om de hoest verlichten door verkoudheid, griep of hooikoorts. Ze zijn niet geschikt voor de chronische hoest die optreedt bij roken, astma of emfyseem of wanneer er een ongewoon grote hoeveelheid slijm of slijm (uitgesproken flem) met hoest.

Gebruikt Voor Tussi-12 S

Hoest / koude combinatie producten bevatten meer dan één ingrediënt. Bijvoorbeeld, sommige producten een antihistamine, een decongestivum en een analgeticum, naast bevatten een geneesmiddel voor hoesten. Als je jezelf behandelen, is het belangrijk om een ​​product dat het beste is voor uw symptomen te selecteren. Ook in het algemeen, is het het beste om een ​​product dat alleen die medicijnen die u echt nodig hebt omvat kopen. Als u vragen heeft over welk product te kopen, contact op met uw apotheker.

Aangezien verschillende producten bevatten ingrediënten die verschillende voorzorgsmaatregelen en bijwerkingen hebben, is het belangrijk dat u weet dat de ingrediënten van het geneesmiddel dat u gebruikt. De verschillende ingrediënten die kunnen worden gevonden in hoest / koud combinaties omvatten

Antihistaminica -Antihistamines worden gebruikt voor het verlichten of de symptomen van hooikoorts en andere vormen van allergie te voorkomen. Ze helpen ook verlichten enkele symptomen van verkoudheid, zoals niezen en een loopneus. Zij werken door het voorkomen van de effecten van een stof genaamd histamine, die wordt geproduceerd door het lichaam. Voorbeelden van antihistaminica in deze combinaties

Decongestiva -Decongestants produceren een vernauwing van de bloedvaten. Dit leidt tot verrekening van een verstopte neus. Echter, kan dit effect ook het verhogen van de bloeddruk bij patiënten met een hoge bloeddruk. Deze omvatten

Antitussiva -Antitussives helpen verlichten hoesten en zijn sommige bevatten een verdovend middel. Deze antitussiva rechtstreeks inwerken op het hoesten in de hersenen. Verdovende middelen kan verslavend, waardoor geestelijke of lichamelijke afhankelijkheid te worden, als het gebruikt wordt voor een lange tijd. Lichamelijke afhankelijkheid kan leiden tot ontwenningsverschijnselen wanneer u stopt met het geneesmiddel.

Expectorantia -Expectorants werk door het losdraaien van het slijm of slijm in de longen. De belangrijkste slijmoplossend gebruikt in hoest en koude geneesmiddelen is guaifenesin. Andere bestanddelen toegevoegd als expectorantia (bijvoorbeeld ammoniumchloride, calcium jodide, gejodeerde glycerol, ipecac, kalium guaiacolsulfonate, kaliumjodide en natriumcitraat) niet bewezen effectief te zijn. In het algemeen is het beste wat je kunt doen om los slijm of slijm is om veel water te drinken.

Analgetica -Analgesics worden in deze combinatie medicijnen te helpen verlichten van de pijn en pijn die kan optreden bij de gewone verkoudheid. Deze omvatten

Voordat u Tussi-12 S

Het gebruik van teveel acetaminophen en salicylaten tegelijk kan nierbeschadiging of kanker van de nier of blaas veroorzaken. Dit kan gebeuren als grote hoeveelheden van beide geneesmiddelen samen voor een lange tijd worden. Echter neemt de aanbevolen hoeveelheden combinatie geneesmiddelen die zowel paracetamol en een salicylaat voor korte perioden bevatten, is niet aangetoond dat deze ongewenste effecten veroorzaken.

Anticholinergica -Anticholinergics zoals homatropine kunnen bijdragen tot een droogeffect in de neus en borst.

Deze hoest en verkoudheid combinaties zijn beschikbaar voor zowel over-the-counter (OTC) en met een recept van uw arts.

Gebruik geen over-the-counter (OTC) hoest en verkoudheid medicijnen aan een baby of kind niet opgeven tot 4 jaar oud. Het gebruik van deze geneesmiddelen bij zeer jonge kinderen kan leiden tot ernstige of mogelijk levensbedreigende bijwerkingen.

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op geneesmiddelen in deze groep of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals aan levensmiddelen kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Zeer jonge kinderen zijn doorgaans gevoelig voor de effecten van dit geneesmiddel. Alvorens een van deze combinatie van geneesmiddelen aan een kind, controleer het pakket label zeer zorgvuldig. Sommige van deze geneesmiddelen zijn te sterk voor gebruik bij kinderen. Als u niet zeker bent of een bepaald product kan worden gegeven aan een kind, of als u vragen heeft over de hoeveelheid op te geven, contact op met uw zorgverlener, vooral als het bevat

Gebruik geen over-the-counter (OTC) hoest en verkoudheid medicijnen aan een baby of kind niet opgeven tot 4 jaar oud. Het gebruik van deze geneesmiddelen bij zeer jonge kinderen kan leiden tot ernstige of mogelijk levensbedreigende bijwerkingen.

Ouderen zijn gewoonlijk gevoeliger voor de effecten van dit geneesmiddel, vooral als het bevat

Het incidenteel gebruik van hoest / koud combinatie minder kans op problemen bij de foetus of de pasgeborene veroorzaken. Wanneer deze geneesmiddelen worden gebruikt in hogere doses en / of langere tijd, de kans dat problemen optreden kan toenemen. Voor de afzonderlijke bestanddelen van deze combinaties, dient de volgende gegevens te worden overwogen voordat u besluit om een ​​bepaalde hoest / koud combinatie gebruiken

Sommige rapporten hebben gesuggereerd dat te veel gebruik van aspirine laat in de zwangerschap een gewichtsvermindering van de pasgeborene en de mogelijke dood van de foetus of pasgeboren kind kan veroorzaken. Echter, had de moeders in deze rapporten is het nemen van veel grotere hoeveelheden dan aspirine wordt meestal aanbevolen. Studies van moeders die aspirine in de doses die gewoonlijk worden aanbevolen heeft deze ongewenste effecten niet laten zien. Er is echter een kans dat regelmatig gebruik van salicylaten laat in de zwangerschap ongewenste effecten op het hart en bloedstroom in de foetus of pasgeboren baby kan veroorzaken.

Gebruik van salicylaten, aspirine vooral tijdens de laatste 2 weken van de zwangerschap kan veroorzaken bloedingen bij de foetus voor of tijdens de bevalling, of bij de pasgeborene. Ook kan te veel gebruik van salicylaten tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap de duur van de zwangerschap te verhogen, verlengen arbeid, veroorzaken andere problemen tijdens de bevalling, of leiden tot ernstige bloeden bij de moeder voor, tijdens of na de bevalling. Neem geen aspirine gedurende de laatste 3 maanden van de zwangerschap, tenzij het is bevolen door uw arts.

Als je borstvoeding geeft, is de kans dat er problemen kunnen optreden hangt af van de ingrediënten van de combinatie. Voor de afzonderlijke bestanddelen van deze combinaties, het volgende toe te passen

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u één van deze geneesmiddelen, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Geneesmiddelen gebruikt in deze klasse met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u niet te behandelen met een medicijn in deze klasse of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Geneesmiddelen gebruikt in deze klasse met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

Geneesmiddelen gebruikt in deze klasse met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u uw geneesmiddel te gebruiken, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van geneesmiddelen in deze klasse beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Correct gebruik van hoest en verkoudheid combinaties

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die hoest en verkoudheid combinaties bevatten. Het is misschien niet specifiek voor Tussi-12 S. Lees met zorg.

Om u te helpen los slijm of slijm in de longen, drink een glas water na elke dosis van dit geneesmiddel, tenzij anders voorgeschreven door uw arts.

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven. Neem niet meer van te nemen en het niet meer vaak dan aanbevolen op het etiket, tenzij anders voorgeschreven door uw arts. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

Gebruik geen over-the-counter (OTC) hoest en verkoudheid medicijnen aan een baby of kind niet opgeven tot 4 jaar oud. Het gebruik van deze geneesmiddelen bij zeer jonge kinderen kan leiden tot ernstige of mogelijk levensbedreigende bijwerkingen.

Voor patiënten die de verlengde afgifte capsule of tablet vorm van dit geneesmiddel

Voor patiënten die de verlengde afgifte orale oplossing of orale suspensie vorm van dit geneesmiddel

Voor patiënten die een combinatie geneesmiddel met een antihistaminicum en / of aspirine of andere salicylaat

Wanneer een combinatie geneesmiddel dat aspirine heeft een sterke azijn-achtige geur, gebruik het dan niet. Dit geur betekent dat het medicijn afbreekt. Als u vragen heeft over dit contact op met uw apotheker.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Tussi-12 S

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Houd de vloeibare vorm van dit geneesmiddel tegen bevriezing. Niet in de koelkast de siroop.

Als uw hoest niet is verbeterd na 7 dagen of als u een hoge koorts, huiduitslag, aanhoudende hoofdpijn, of een zere keel met hoest, contact op met uw arts. Deze borden kan betekenen dat u nog andere medische problemen.

Voor patiënten die een codeïne bevattende medicijnen of andere narcotische analgetica (bijvoorbeeld, dihydrocodeïne, hydrocodon, oxycodon, en pentazocine)

Tussi-12 S Side Effects

Voor moeders die borstvoeding het nemen van een-codeïne bevattende geneesmiddelen of andere verdovende hoestmiddel (dihydrocodeïne, hydrocodon, of hydromorfon)

Voor patiënten die antihistamine-bevattend geneesmiddel

Voor patiënten die-decongestivum bevattende geneesmiddelen

Voor patiënten die verdovende antitussivum (codeïne, dihydrocodeïne, hydrocodon, of hydromorfon) bevattende geneesmiddelen

Voor patiënten die jodide (calcium jodide, gejodeerde glycerol, of kaliumjodide) bevattende geneesmiddel

Voor patiënten die pijnstillende-bevattende geneesmiddelen

Voor diabetische patiënten die aspirin- of natrium-salicylaat bevattend geneesmiddel

Voor patiënten die-homatropine bevattend geneesmiddel

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Hoewel ernstige bijwerkingen zelden optreedt terwijl het geneesmiddel wordt als aanbevolen, kunnen zij eerder optreden indien: teveel geneesmiddel wordt gemaakt, wordt deze genomen in grote doses, of wordt gedurende een lange tijd.

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Als je borstvoeding geeft en u één van de volgende symptomen van overdosering in uw baby, krijgen noodhulp onmiddellijk

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Niet alle hierboven genoemde bijwerkingen gerapporteerd voor elk van deze middelen, maar ze zijn gemeld voor ten minste een van hen. Er zijn een aantal overeenkomsten tussen deze combinatie van medicijnen, zodat veel van de bovengenoemde bijwerkingen kunnen optreden met een van deze geneesmiddelen.

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.