tussin cf toepassingen, dosering, bijwerkingen en interacties

Wat is Tussin CF?

Tussin CF bevat een combinatie van dextromethorphan, guaifenesine en fenylefrine. Dextromethorfan is een hoest onderdrukt. Het beïnvloedt de signalen in de hersenen die hoestreflex leiden. Guaifenesin is een slijmoplossend. Het helpt los congestie in je borst en keel, waardoor het makkelijker te hoesten door je mond. Fenylefrine een decongestivum dat bloedvaten krimpt in de nasale passages. Verwijde bloedvaten kunnen neusverstopping (verstopte neus) veroorzaken.

Tussin CF wordt gebruikt voor de behandeling van hoesten, verstopte neus, sinus congestie en borst congestie veroorzaakt door allergieën, verkoudheid of griep.

Tussin CF zal een hoest die wordt veroorzaakt door roken, astma, emfyseem of niet te behandelen.

Belangrijke gegevens

Do Tussin CF niet gebruiken als u onbehandeld of ongecontroleerde ziekten zoals hoge bloeddruk of een coronaire hartziekte.

Do Tussin CF niet als u een MAO-remmer hebben gebruikt, zoals furazolidon (Furoxone), isocarboxazide (Marplan), fenelzine (Nardil), rasagiline (Azilect), selegiline (Eldepryl, Emsam, Zelapar), of tranylcypromine (Parnate) in de laatste 14 dagen. Een gevaarlijke drug interacties kunnen optreden, wat leidt tot ernstige bijwerkingen.

Do Tussin CF niet gebruiken als u onbehandeld of ongecontroleerde ziekten zoals hoge bloeddruk of een coronaire hartziekte.

Do Tussin CF niet als u een MAO-remmer hebben gebruikt, zoals furazolidon (Furoxone), isocarboxazide (Marplan), fenelzine (Nardil), rasagiline (Azilect), selegiline (Eldepryl, Emsam, Zelapar), of tranylcypromine (Parnate) in de laatste 14 dagen. Een gevaarlijke drug interacties kunnen optreden, wat leidt tot ernstige bijwerkingen.

Voordat u dit geneesmiddel

Vraag uw arts of apotheker of het veilig is voor u om Tussin CF duren als u

suikerziekte

glaucoma

epilepsie of andere epilepsie

vergrote prostaat of plassen problemen

feochromocytoom (een bijnier tumor); of

hoesten met slijm of hoesten door emfyseem of chronische bronchitis.

de overheid zwangerschap categorie C. Het is niet bekend of Tussin CF een ongeboren baby zal schaden. Do Tussin CF niet zonder advies van een arts als u zwanger bent.

Dextromethorfan, guaifenesin en fenylefrine kunnen overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. Decongestiva kan ook vertragen de productie van moedermelk. Do Tussin CF niet zonder advies van een arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Kunstmatig gezoete koude geneeskunde kan fenylalanine bevatten. Als u fenylketonurie (PKU), controleer de medicatie label om te zien of het product bevat fenylalanine.

Gebruik Tussin CF precies zoals aangegeven op het etiket, of zoals voorgeschreven door uw arts. Niet gebruiken in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen. Dit geneesmiddel wordt meestal alleen genomen voor een korte tijd, totdat uw symptomen opruimen.

Do Tussin CF geen rekening langer dan 7 dagen op een rij. Praat met uw arts als uw symptomen niet verbeteren na 7 dagen van de behandeling, of als je een koorts met hoofdpijn of huiduitslag.

Do Tussin CF niet geven aan een kind jonger dan 4 jaar oud. Vraag altijd een arts voordat het geven van een hoest of koude geneeskunde aan een kind. De dood kan ontstaan ​​door het misbruik van hoest en koude geneesmiddelen bij zeer jonge kinderen.

Meet Tussin CF met een speciale dosis maatlepel of medicijnen beker, niet met een gewone eetlepel. Als u niet beschikt over een dosis meetapparaat, vraag dan uw apotheker om een.

Drink extra vocht om te helpen los te maken van de congestie en smeer je keel tijdens het gebruik van deze medicatie.

Als u een operatie of medische tests nodig hebt, vertel de chirurg of arts van tevoren als je Tussin CF in de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden.

Bewaren bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte. Laat geen vloeistof geneeskunde te bevriezen.

Sinds Tussin CF wanneer dat nodig is genomen, kan je niet op een doseringsschema. Als u regelmatig met de medicatie, neem dan de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Hoe moet ik Tussin CF?

Overdosering symptomen kunnen ernstige vormen van een aantal van de in deze medicatie gids vermelde bijwerkingen.

Tussin CF kan wazig zien of aantasting uw denken of reacties. Wees voorzichtig als u rijdt of iets dat vereist dat u alert en in staat om duidelijk te zien zijn te doen.

Het drinken van alcohol kan bepaalde bijwerkingen van Tussin CF. verhogen

Vraag uw arts of apotheker voordat u een andere koude, hoesten, of allergie medicijnen. Dextromethorfan, guaifenesin en fenylefrine zijn opgenomen in vele combinatie medicijnen. Het nemen van bepaalde producten samen kunnen ertoe leiden dat u te veel van een bepaald medicijn. Controleer het etiket om te zien of een geneesmiddel bevat een decongestivum, slijmoplossend, of hoest onderdrukt.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Tussin CF: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Stop met het gebruik van deze medicatie en bel uw arts onmiddellijk als u een ernstige bijwerking zoals hebben

snelle of onregelmatige hartslag

ernstige duizeligheid of angst, het gevoel alsof u misschien flauwvalt

ernstige hoofdpijn

stemmingswisselingen

koorts; of

gevaarlijk hoge bloeddruk (ernstige hoofdpijn, wazig zicht, zoemen in je oren, angst, pijn op de borst, onregelmatige hartslag, inbeslagneming).

Minder ernstige Tussin CF bijwerkingen kunnen zijn

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

diarree

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

duizeligheid, slaperigheid

slaapproblemen (slapeloosheid); of

Wat moet ik vermijden?

zenuwachtig, rusteloos, of prikkelbaar.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Vraag uw arts of apotheker of het veilig is voor u om Tussin CF nemen als u ook gebruik maakt van een antidepressivum, zoals

Tussin CF bijwerkingen

amitriptyline (Elavil, Vanatrip, Limbitrol)

citalopram (Celexa)

doxepine (Sinequan, SILENOR)

duloxetine (Cymbalta)

escitalopram (Lexapro)

fluoxetine (Prozac, Rapiflux, Sarafem, Selfemra, Symbyax)

fluvoxamine (Luvox)

nortriptyline (Pamelor)

paroxetine (Seroxat, Pexeva)

sertraline (Zoloft)

trazodon (Desyrel, Oleptro)

venlafaxine (Effexor); of

vilazodon (Viibryd).

Deze lijst is niet compleet en andere geneesmiddelen kunnen interageren met Tussin CF. Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt. Dit is inclusief recept, over-the-counter, vitamine en kruidenproducten. Heeft een nieuw medicijn niet beginnen zonder uw arts te vertellen.

1.12.2012-09-13, 03:38:16

Welke andere drugs zullen beïnvloeden Tussin CF?