twee-delige serie: groepsfitness trends

Daarom werken massaal in plaats van in je eentje? In tegenstelling tot solo oefenen, groepsfitness biedt motivatie en sociale interactie, evenals persoonlijke instructie. En instructie is de sleutel bij het ophalen van iets nieuws. Aangezien de nieuwe millennium komt, is belangstelling booming in het Verre Oosten vormen van lichaamsbeweging, die zacht en bewust van de beweging en de totale body conditioning zijn. Tegelijkertijd, aan de andere kant van het spectrum, is er een opleving van de hard-core, “no pain no gain” -stijl workouts van weleer. Deze twee-delige serie verkent zowel trends in groepsfitness en leidt u naar stijlen goed voor je. Kijk voor Part Two in twee weken!

Yoga, een discipline ontwikkeld in India meer dan 5000 jaar geleden, is de moeder van alle mind-body oefeningen. Yoga richt zich op houdingen dat het bewustzijn van het lichaam te verhogen, en het zoekt naar lichaam en geest te integreren. Yoga heeft vele variëteiten, waaronder Ashtanga (een uitdagende power yoga), Viniyoga (dat is traag en doelgericht) en herstellende yoga (dat is zeer rustig). De bewegingen van yoga helpen ontwikkelen van balans en flexibiliteit en leert u hoe u uw lichaam en geest te ontspannen. Volgens Donna Morton, een in Los Angeles gevestigde, gecertificeerd yoga-instructeur, “Het is belangrijk om te blijven binnen gericht op elke positie en luister naar je lichaam.” Met andere woorden, aandacht te besteden aan hoe je lichaam beweegt en voelt tijdens elke beweging in plaats van alleen te focussen op een resultaat, zoals versterkte-up biceps.

Eén van de pluspunten van yoga is dat het je stimuleert om te werken binnen de mogelijkheden van uw lichaam. In plaats van te proberen om overeenkomen met wat de persoon naast je aan het doen is, of gewoon na de instructeur leert u om jezelf uit te dagen zonder overschrijden uw mogelijkheden. Hoe weet je of je een grens hebt geraakt? Morton zegt: “Pijn, schudden spieren of de wens om je adem in te houden tijdens het uitvoeren van de bewegingen zijn tekenen dat je jezelf te hard duwen.”

Pilates, een beweging therapie die combineert die zich uitstrekt met de juiste uitlijning, is de laatste tijd de aandacht te trekken, maar het is eigenlijk al een tijdje. Het werd opgericht in de jaren 1920 door de in Duitsland geboren Joseph Pilates, die een aantal van de oefening vormen, waaronder yoga bestudeerd. Dankzij een achtergrond in engineering, Pilates was in staat om full-body workout apparatuur, die hij gebruikte als fysiotherapie voor zichzelf en anderen te ontwerpen. Meer recent is Pilates is gepopulariseerd door de danswereld vanwege de nadruk op houding en flexibiliteit. Pilates vraagstukken met betrekking tot de voorkoming van letsel, de juiste ademhaling, dynamische stretching (uitrekken terwijl het bewegen, in tegenstelling tot het uitrekken en het bedrijf) en versterking.

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …