Twinrix

Gebruikt Voor Twinrix

Therapeutische klasse: Vaccin

Hepatitis A en hepatitis B combinatievaccin wordt gebruikt om infectie veroorzaakt door het hepatitis A en hepatitis B-virus te voorkomen. Het vaccin werkt door het veroorzaken van uw lichaam om zijn eigen bescherming (antistoffen) tegen de ziekte.

Hepatitis A is een ernstige leverziekte kan dodelijk. Het wordt veroorzaakt door het hepatitis A virus (HAV), en wordt meestal verspreid via besmet voedsel of water. Hepatitis A kan ook worden verspreid door de buurt van persoon tot persoon contact met besmette personen (zoals tussen personen die in hetzelfde huishouden). Hoewel sommige geïnfecteerde personen zich niet ziek te zijn, ze zijn nog steeds in staat om het virus aan anderen uitspreiden.

Hepatitis A is minder gebruikelijk in de VS en andere delen van de wereld die een hoger niveau van sanitaire voorzieningen en een goede water en riolering (afval) systemen. Het is echter een belangrijk gezondheidsprobleem in delen van de wereld die zulke systemen hebben. Als u reist naar bepaalde landen of externe (out-of-the-way) gebieden, hepatitis A-vaccin helpt u te beschermen tegen hepatitis A en vaatziekten.

Hepatitis B wordt veroorzaakt door het hepatitis B-virus (HBV), en wordt verspreid door contact met lichaamsvloeistoffen, zoals bloed, speeksel, sperma of vaginaal vocht, door injectienaalden of delen van naalden, of van moeder op kind.

Hepatitis A en hepatitis B combinatievaccin wordt aanbevolen voor alle personen van 18 jaar of ouder die een risico van besmetting van hun baan of sommige gedragingen, of reizen naar de volgende delen van de wereld

Hepatitis A en hepatitis B-combinatievaccin wordt ook aanbevolen voor

Voordat u Twinrix

Dit vaccin alleen door of onder toezicht van een arts te worden gegeven.

Bij de beslissing om een ​​vaccin te gebruiken, moeten de risico’s van het nemen van het vaccin worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit vaccin, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van hepatitis A en hepatitis B combinatievaccin in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies over de relatie tussen leeftijd om de effecten van hepatitis A en hepatitis B combinatievaccin zijn niet uitgevoerd in de geriatrische populatie. Echter geen geriatrische-problemen gedocumenteerd tot dusver.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit vaccin beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die hepatitis A en hepatitis B-vaccin bevatten. Het kan niet specifiek Twinrix zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u dit vaccin te geven. Dit vaccin wordt gegeven als een schot in je spieren.

Dit vaccin wordt meestal gegeven als 3 doses. Na de eerste dosis, zijn nog twee doses gegeven 1 maand en 6 maanden na de eerste dosis, tenzij uw arts u anders.

Het is belangrijk dat u alle doses ontvangen op het juiste moment. Als u uw geplande schot missen, bel dan uw arts om een ​​andere afspraak zo spoedig mogelijk te maken.

Het is zeer belangrijk dat u terug naar het kantoor van uw arts op het juiste moment voor alle doses. Zorg ervoor dat u uw arts van alle ongewenste effecten die optreden nadat u dit vaccin ontvangt kennis.

Dit vaccin kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Vertel het uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, zwelling van de tong en keel, of moeite met ademhalen nadat u de injectie krijgt.

Vertel uw arts als u allergisch bent voor latex zijn. De naaldbeschermer en de rubberen zuiger van de voorgevulde spuit bevat droog natuurlijk rubber latex, die een allergische reactie bij mensen met een latex-allergie kunnen veroorzaken.

Dit vaccin kan je niet beschermen tegen hepatitis A of hepatitis B-infectie als u al besmet zijn met het virus op het moment dat u de foto ontvangen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Correct gebruik van hepatitis A en hepatitis B-vaccin

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Twinrix

Twinrix Side Effects