Type 1 diabetes behandelingen en drugs

De behandeling van type 1 diabetes omvat

Het doel is om uw bloedsuikerspiegel zo normaal mogelijk te vertragen of complicaties te voorkomen houden. Hoewel er uitzonderingen algemeen het doel is om overdag bloedsuikerspiegels voor de maaltijd tussen 70 en 130 mg / dl houden (3,9-7,2 mmol / l) en de na de maaltijd nummers niet hoger dan 180 mg / dL (10 mmol / L) twee uur na het eten.

Goede diabetes management kan overweldigend zijn, vooral wanneer je voor het eerst gediagnosticeerd. Neem het een dag per keer. En vergeet niet dat je niet alleen bent. Je zult nauw samenwerken met uw diabetes behandelteam aan uw bloedsuikerspiegel zo normaal mogelijk te houden.

Iedereen die heeft type 1 diabetes moet insulinetherapie levenslang. Na de diagnose, kan er een “honeymoon” periode gedurende welke bloedsuiker wordt met weinig of geen insuline. Echter, deze fase niet duren.

Soorten insuline zijn talrijk en omvatten

Insuline en andere medicijnen

Voorbeelden hiervan zijn regelmatig insuline (Humuline 70/30, 70/30 Novolin, anderen), insuline isofane (Humuline N, Novolin N), insuline glulisine (Apidra), insuline lispro (Humalog) en insuline aspart (Novolog). Langwerkende insulines omvatten glargine (Lantus) en detemir (Levemir).

toediening van insuline

Insuline kan niet oraal in te nemen om de bloedsuikerspiegel te verlagen, omdat de maag enzymen verstoren actie van insuline. Derhalve moet worden gegeven hetzij door injecties of een insulinepomp.

kunstmatige alvleesklier

Injecties. U kunt een fijne naald en spuit of een insulinepen om insuline onder de huid. Insulinepennen lijken op inkt pennen, en zijn verkrijgbaar in wegwerp of navulbare rassen. Naalden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, dus je kunt er een die het meest comfortabel voor u te vinden.

andere medicijnen

Als u injecties kiest, moet je waarschijnlijk een mengsel van insuline types te gebruiken gedurende de dag en nacht. Meerdere dagelijkse injecties die een combinatie van een langwerkende insuline omvatten, zoals Lantus of Levemir gecombineerd met een snelwerkende insuline, zoals Apidra Humolog of Novolog nauwer na te bootsen het lichaam normaal gebruik van insuline dan oudere insulineregimes dat slechts vereist één of twee schoten per dag. Drie of meer insuline-injecties per dag is aangetoond dat bloedsuikerspiegel verbeteren.

Bloedsuiker controle

Een insulinepomp – een apparaat ter grootte van een mobiele telefoon gedragen aan de buitenkant van je lichaam. Een buis verbindt een reservoir van insuline aan een katheter die onder de huid van de buik is geplaatst. Dit type pomp kan gedragen worden op verschillende manieren, zoals op de band, in de zak of met speciaal ontworpen pomp riemen.

Er is ook een draadloze optie pomp. Je draagt ​​een pod dat de insuline reservoir op je lichaam, dat een kleine katheter die onder de huid is ingebracht heeft herbergt. De insuline pod kan gedragen worden op je buik, onderrug, of op een been of een arm. De programmering wordt gedaan met een draadloos apparaat dat communiceert met de pod.

Pompen worden geprogrammeerd om specifieke bedragen van snelwerkende insuline automatisch af te geven. Deze gestage dosis insuline is bekend als uw basale snelheid, en het vervangt wat langwerkende insuline gebruikten.

Als je eet, programmeert u de pomp met de hoeveelheid koolhydraten je eet en uw huidige bloedsuikerspiegel, en het zal u geven wat heet een “bolus” dosis van insuline om uw maaltijd te dekken en om uw bloedsuiker te corrigeren als het verhoogde . Sommige onderzoek heeft aangetoond dat bij sommige mensen een insulinepomp kan effectiever zijn op het beheersen van de bloedsuikerspiegel dan injecties. Maar veel mensen realiseren van een goede bloedsuikerspiegel met injecties, ook.

Een nieuwe benadering van de behandeling, nog niet beschikbaar, is closed-loop insulinetoediening, ook wel bekend als de kunstmatige alvleesklier. Het verbindt een continue glucose monitor een insulinepomp. Het apparaat geeft automatisch de juiste hoeveelheid insuline wanneer de monitor geeft aan dat de noodzaak ervan. Er zijn een aantal verschillende versies van de kunstmatige pancreas en klinische studies hebben bemoedigende resultaten opgeleverd. Meer onderzoek moet worden gedaan voordat een volledig functionele kunstmatige alvleesklier regelgevende goedkeuring kan ontvangen.

De eerste stap in de richting van een kunstmatige alvleesklier werd in 2013. De combinatie van een continue glucose monitor met een insulinepomp goedgekeurd, dit systeem stopt insulinetoediening wanneer de bloedsuikerspiegel te laag. Studies over het apparaat gevonden dat het lage bloedsuikerspiegel ‘s nachts zou kunnen voorkomen, zonder een aanzienlijke verhoging van de ochtend bloedsuikerspiegel.

Aanvullende medicatie kan ook worden voorgeschreven voor mensen met type 1 diabetes, zoals

Afhankelijk van het type van de insulinebehandeling u selecteert of eisen – tweemaal daags injecties, meerdere dagelijkse injecties of insulinepomp – u nodig heeft om te controleren en ten minste vier keer per dag, en in het algemeen vaker uw bloedsuikerspiegel te nemen. De American Diabetes Association beveelt het testen van de bloedsuikerspiegel voor de maaltijden en snacks, voor het slapen gaan, voor de training of het rijden, en als u vermoedt dat u een lage bloedsuikerspiegel. Een zorgvuldige controle is de enige manier om ervoor te zorgen dat uw bloedsuikerspiegel binnen uw doelgroep bereik blijft. Zorg ervoor dat u uw handen te wassen voor het controleren van uw bloedsuikerspiegel.

Zelfs als je insuline te nemen en te eten op een strak schema, kan de hoeveelheid suiker in uw bloed onvoorspelbaar veranderen. Met de hulp van uw diabetesbehandeling team, leert u hoe uw bloedsuikerspiegel veranderingen in reactie op voedsel, activiteit, ziekte, medicijnen, stress, hormonale veranderingen en alcohol.

Gezond eten en het toezicht op koolhydraten

Continue glucosemonitoring (CGM) is de nieuwste manier om de bloedsuikerspiegel te controleren, en kan in het bijzonder nuttig zijn voor het voorkomen van hypoglykemie zijn. Bovendien, bij gebruik door mensen ouder dan 25, de inrichtingen is aangetoond dat lagere A1C.

Fysieke activiteit

Continue glucosemeters bevestigen aan het lichaam met een fijne naald net onder de huid die controleert bloedsuikerspiegel om de paar minuten. CGM is nog niet beschouwd als nauwkeurig als standaard controle bloedsuikerspiegel, dus het is niet beschouwd als een vervanging methode voor het bijhouden van de bloedsuikerspiegel, maar een extra hulpmiddel voor sommige mensen.

situationeel zorgen

Investigational behandelingen

In tegenstelling tot de populaire perceptie, er is niet zoiets als een diabetes dieet. Echter, het is belangrijk om uw dieet te centreren op voedzaam, laag-vet, vezelrijk voedsel, zoals

Uw diëtist zal aanbevelen dat je eet minder dierlijke producten en geraffineerde koolhydraten, zoals wit brood en snoep. Deze gezonde eten plan wordt aanbevolen voor iedereen, zelfs mensen zonder diabetes.

Je moet leren hoe de hoeveelheid koolhydraten in het voedsel dat je eet tellen, zodat u zelf genoeg insuline om die koolhydraten goed te metaboliseren kan geven. Een geregistreerde diëtist kan u helpen een maaltijd plan dat uw gezondheid doelen, voedsel p en levensstijl past creëren.

Iedereen heeft behoefte aan regelmatige aërobe oefening, en mensen met type 1 diabetes zijn geen uitzondering. Maar krijgen van uw arts op OK om eerst uit te oefenen. Kies dan voor activiteiten die u genieten, zoals wandelen, zwemmen en fietsen. Maak fysieke activiteit een deel van je dagelijkse routine. Streven naar ten minste 30 minuten van aërobe oefening de meeste dagen van de week. Het doel voor de kinderen is minstens een uur van de activiteit per dag. Flexibiliteit en krachttraining oefeningen zijn ook belangrijk. Als u nog niet actief zijn geweest voor een tijdje, beginnen langzaam en geleidelijk opbouwen.

Vergeet niet dat lichamelijke activiteit verlaagt de bloedsuikerspiegel, vaak lang nadat je klaar bent met werken. Als u een nieuwe activiteit begint of uw bloedsuikerspiegel vaker dan normaal, totdat je weet hoe die activiteit invloed op uw bloedsuikerspiegel. U nodig heeft om uw maaltijd plan of insulinedosering aan te passen om te compenseren voor de verhoogde activiteit. Als u een insulinepomp gebruikt, kunt u een tijdelijke basale snelheid om je bloedsuiker te houden uit te laten vallen in te stellen. Vraag uw arts of diabetes opvoeder om te laten zien hoe.

Bepaalde omstandigheden in het leven roepen voor andere overwegingen.

Werken. In het verleden, mensen met type 1 diabetes werden vaak geweigerd bepaalde banen omdat ze diabetes hadden. Gelukkig is de vooruitgang in de behandeling van diabetes en anti-discriminatie wetten zijn zoals deken verboden grotendeels een ding van het verleden.

Echter, kan diabetes type 1 een aantal uitdagingen in het werk stelt. Bijvoorbeeld, als je werkt in een baan die gaat rijden of het bedienen van zware machines, hypoglykemie kan een ernstig risico voor u en mensen om je heen vormen. Het kan nodig zijn om te werken met uw arts en uw werkgever om ervoor te zorgen dat bepaalde accommodaties zijn gemaakt, zoals je het hebben van een korte pauze voor het testen van de bloedsuikerspiegel en snelle toegang tot eten en drinken op elk gewenst moment, zodat u goed uw diabetes kunt beheren en lage bloeddruk voorkomen suiker niveaus. Er zijn federale en nationale wetten in plaats dat werkgevers nodig hebben om redelijke aanpassingen te maken voor mensen met diabetes.

Zwanger zijn. Vanwege het risico op zwangerschapscomplicaties is hoger voor vrouwen met type 1 diabetes, deskundigen bevelen aan dat vrouwen een vooroordeel evaluatie en dat A1C lezingen moet minder dan 7 procent voordat u probeert zwanger te raken. Sommige geneesmiddelen, zoals hoge bloeddruk medicijnen en cholesterolverlagende medicijnen, moet worden gestopt voordat zwangerschap.

Het risico op aangeboren afwijkingen wordt verhoogd voor vrouwen met type 1 diabetes, in het bijzonder wanneer diabetes slecht wordt gecontroleerd tijdens de eerste zes tot acht weken van de zwangerschap, zodat het plannen van uw zwangerschap is de sleutel. Zorgvuldig beheer van uw diabetes tijdens de zwangerschap kan het risico op complicaties te verminderen.

Eilandje cel transplantatie. Onderzoekers experimenteren met eilandje cel transplantatie, waarbij nieuwe insulineproducerende cellen voorziet van een donor pancreas. Hoewel deze experimentele procedure stuit op problemen in het verleden nieuwe technieken en betere geneesmiddelen ter voorkoming eilandcellen afwijzing kan de toekomstige kans op succes te vergroten.

Eilandje celtransplantatie vereist nog steeds het gebruik van immuunonderdrukkende medicijnen. En net zoals zij heeft gedaan met zijn eigen natuurlijke eilandje cellen, het lichaam vaak vernietigt getransplanteerde eilandje cellen, waardoor de vrije tijd ingespoten insuline korte duur. Daarnaast is er een voldoende aanbod van eilandje cellen is niet beschikbaar voor deze behandeling om meer wijdverspreid.

Onderzoekers werken aan manieren om het aantal beschikbare eilandjes te breiden, en manieren vinden om eilandjes te beschermen tegen het immuunsysteem. Enkele ideeën die spoedig kunnen zijn in klinische studies omvatten het inkapselen van de individuele eilandje cellen, of de huisvesting van het eilandje cellen in een apparaat dat hen van de immuuncellen zou beschermen, maar nog steeds mogelijk in zuurstof en een bloedtoevoer.

Ondanks al uw inspanningen, soms problemen ontstaan. Bepaalde korte termijn complicaties van type 1 diabetes, zoals hypoglykemie, vereisen onmiddellijke zorg.

Lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie). Dit gebeurt wanneer uw bloedsuikerspiegel daalt onder uw doelgroep bereik. Vraag uw arts wat wordt beschouwd als een lage bloedsuikerspiegel voor u. Bloedsuikerspiegel kan dalen om vele redenen, met inbegrip van het overslaan van een maaltijd, het krijgen van meer fysieke activiteit dan normaal of het injecteren van te veel insuline.

Leer de symptomen van een lage bloedsuikerspiegel, en test uw bloedsuiker als u denkt dat uw bloedsuikerspiegel dalen. Als je twijfelt, doe altijd een test van de bloedsuiker. Vroege tekenen en symptomen van een lage bloedsuikerspiegel onder

Later tekenen en symptomen van een lage bloedsuikerspiegel, die soms kan worden verward voor alcoholintoxicatie bij tieners en volwassenen omvatten

Als u hypoglykemie ontwikkelen tijdens de nacht, kunt u wakker worden met zweet doordrenkte pyjama of hoofdpijn. Als gevolg van een natuurlijke rebound-effect, kunnen nachtelijke hypo leiden tot een ongewoon hoge bloedsuikerspiegel lezing eerste ding in de ochtend.

Als u een lage bloedsuiker lezen

Als een bloedglucosemeter niet onmiddellijk beschikbaar is, te behandelen voor een lage bloedsuikerspiegel toch als u symptomen van hypoglykemie hebben, en test zo spoedig mogelijk.

Draag altijd een bron van snelwerkende suiker met jou. Onbehandeld, zal een lage bloedsuikerspiegel ertoe leiden dat u het bewustzijn verliezen. een hormoon dat de afgifte van suiker in het bloed stimuleert – Als dit gebeurt, kunt u een noodsituatie injectie van glucagon nodig. Zorg ervoor dat u altijd een glucagon noodpakket beschikbaar – thuis, op het werk, als je uit bent – en zorg ervoor dat het niet is verstreken.

Hypoglykemie onwetendheid. Sommige mensen kunnen het vermogen om te voelen dat hun bloedsuikerspiegel krijgt lage verliezen, omdat ze een aandoening die bekend staat als hypoglykemie unawareness hebben ontwikkeld. Met hypoglykemie onwetendheid, reageert het lichaam niet langer op een lage bloedsuikerspiegel met symptomen zoals duizeligheid of hoofdpijn. Hoe meer je ervaart lage bloedsuikers, hoe meer kans je hebt om hypoglykemie unawareness ontwikkelen. Het goede nieuws is dat als je kunt voorkomen dat een hypoglycemic episode gedurende enkele weken, kunt u beginnen zich meer bewust van het naderende dieptepunten geworden.

Een hoge bloedsuikerspiegel (hyperglykemie). Uw bloedsuikerspiegel kan stijgen om vele redenen, met inbegrip van het eten van te veel, het eten van de verkeerde soorten voedsel, zonder rekening genoeg insuline of ziekte.

Uitkijken naar

Als u hyperglycemie vermoedt, controleer uw bloedsuiker. U nodig heeft om uw maaltijd plan of medicatie aan te passen. Als uw bloedsuikerspiegel hoger is dan uw streefwaarden, zult u waarschijnlijk nodig hebt om een ​​”correctie” met behulp van een insuline schot of door middel van een insulinepomp beheren. Een correctie is een extra dosis insuline die uw bloedsuikerspiegel terug moet brengen in het normale bereik. Hoge bloedsuikerspiegel niet naar beneden zo snel komen als ze omhoog gaan. Vraag uw arts hoe lang te wachten tot je opnieuw controleren. Als u een insulinepomp gebruikt, kunnen willekeurige hoge bloedsuikerspiegel meetwaarden betekenen dat je nodig hebt om de pomp site te wijzigen.

Als u een bloedsuiker lezing boven 240 mg / dL (13,3 mmol / L), test voor ketonen met behulp van een urinetest stick. Ga niet sporten als uw bloedsuikerspiegel hoger is dan 240 mg / dL of als er ketonen aanwezig zijn. Als slechts een spoor of kleine hoeveelheden ketonen aanwezig zijn, drink extra vocht voor het spoelen van de ketonen.

Als uw bloedsuikerspiegel is voortdurend boven 300 mg / dL (16,7 mmol / L), ondanks het nemen van passende correctie dosissen insuline, bel dan met uw arts of vragen dringende zorg.

Verhoogde ketonen in uw urine (diabetische ketoacidose). Als uw cellen worden uitgehongerd voor energie, kan je lichaam beginnen af ​​te breken vet – vorming van giftige zuren bekend als ketonen. Diabetische ketoacidose is een levensbedreigende noodsituatie.

Tekenen en symptomen van deze ernstige aandoening zijn

Als je ketoacidose vermoedt, controleer uw urine voor overtollige ketonen met een over-the-counter ketonen test kit. Als u grote hoeveelheden ketonen in uw urine, bel uw arts meteen of vragen dringende zorg. Ook contact op met uw arts wanneer u meer dan eens gebraakt en u hebt ketonen in uw urine.

Tekenen van problemen