Type 1 diabetes bij kinderen behandelingen en drugs

De behandeling van type 1 diabetes is een levenslange verbintenis van de bloedsuikerspiegel monitoring, insuline, gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging – zelfs voor kinderen. En als uw kind groeit en verandert, zo zal zijn of haar behandeling van diabetes plan. In de loop der jaren, kan uw kind verschillende doses of soorten insuline, een nieuw maaltijd plan, of een andere behandeling veranderingen nodig.

Als het beheren van diabetes van uw kind lijkt overweldigend, neem het een dag per keer. Sommige dagen je zult het bloed van uw kind suiker perfect te beheren. Andere dagen, kan het lijken alsof er niets goed werkt. Vergeet niet dat je niet alleen bent.

Je zult nauw samenwerken met de behandeling van diabetes team van uw kind – arts, diabetes educator en geregistreerde diëtist – om uw kind bloedsuikerspiegel zo normaal mogelijk te houden.

Afhankelijk van welk type van insulinetherapie uw kind nodig heeft, kan het nodig zijn om te controleren en ten minste vier keer per dag, maar waarschijnlijk vaker op te nemen bloed van uw kind suiker. Dit vereist frequente vinger sticks.

Bloedsuiker controle

Continue glucosemonitoring (CGM)

Sommige bloedglucosemeters mogelijk voor het testen op andere sites. Frequent testen is de enige manier om ervoor te zorgen dat de bloedsuikerspiegel van uw kind niveau binnen zijn of haar doelbereik blijft – en dat kan veranderen als uw kind groeit en verandert. De arts van uw kind zal u laten weten wat uw kind bloedsuikerspiegel doel bereik is.

Uw arts kan u vragen om een ​​logboek van de bloedglucosewaarden te houden, of kan hij of zij die informatie van de bloedglucosemeter te downloaden.

Insuline en andere medicijnen

CGM is de nieuwste manier om de bloedsuikerspiegel te controleren en kan het meest nuttig voor mensen die hypoglykemie unawareness hebben ontwikkeld zijn. CGM hecht aan het lichaam met een fijne naald net onder de huid die controleert bloedsuikerspiegel om de paar minuten.

Insulinetoediening opties

CGM is nog niet beschouwd als nauwkeurig als standaard controle bloedsuikerspiegel, dus het is niet beschouwd als een vervanging methode voor het bijhouden van de bloedsuikerspiegel, maar wordt gebruikt als een extra instrument.

Gezond eten

Iedereen die heeft type 1 diabetes moet insulinebehandeling om te overleven. Omdat de maag enzymen interfereren met insuline via de mond ingenomen, orale insuline is geen optie voor het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

Fysieke activiteit

Veel soorten insuline beschikbaar, waaronder

Flexibiliteit

Afhankelijk van de leeftijd en de behoeften van uw kind, kan de arts een mengsel van insuline types voorschrijven om te gebruiken gedurende de dag en nacht.

Vaak insuline wordt geïnjecteerd met een fijne naald en spuit of een insulinepen – een apparaat dat eruit ziet als een pen, met uitzondering van de cartridge is gevuld met insuline.

Een insulinepomp kan ook een optie voor sommige kinderen. De pomp is een apparaat ter grootte van een mobiele telefoon gedragen op de buitenkant van het lichaam. In de meeste gevallen, een buis verbindt het reservoir van insuline aan een katheter die onder de huid van de buik is ingebracht.

Een draadloos pomp die kleine peulen gevuld met insuline gebruikt is een andere beschikbare optie. De pomp is geprogrammeerd om bepaalde hoeveelheden insuline automatisch doseren. Het kan worden aangepast om meer of minder insuline afhankelijk maaltijden, activiteitenniveau en bloedsuikerspiegel leveren.

In tegenstelling tot de populaire perceptie, is er geen diabetes dieet. Uw kind zal niet beperkt blijven tot een leven van saai, saai voedsel. voedingsmiddelen die rijk zijn aan voeding en weinig vet en calorieën zijn – in plaats daarvan, zal uw kind veel fruit, groenten en volkoren granen nodig.

diëtist van uw kind zal waarschijnlijk suggereren dat uw kind – en de rest van de familie – verbruikt minder dierlijke producten en snoep. In feite is het de beste eten plan voor het hele gezin. Suikerhoudende voedingsmiddelen zijn OK een keer in de zoveel tijd, zolang ze opgenomen in maaltijdplan van uw kind.

Toch begrijpen wat en hoeveel te voeden uw kind kan een uitdaging zijn. Een geregistreerde diëtist kan u helpen een maaltijd plan dat de gezondheid van uw kind doelen, voedsel p en levensstijl past creëren.

Bepaalde voedingsmiddelen, zoals die met een hoog suiker- of vetgehalte, kan moeilijker op te nemen in maaltijdplan van uw kind dan gezondere keuzes. Bijvoorbeeld, vetrijke voedingsmiddelen – omdat het vet vertraagt ​​de spijsvertering – kan een piek in de bloedsuikerspiegel veroorzaken enkele uren na uw kind heeft gegeten.

Helaas, er is geen vaste formule om u te vertellen hoe het lichaam van uw kind verschillende soorten voedsel zal verwerken. Maar naarmate de tijd verstrijkt, zult u meer over hoe uw kind favorieten invloed op zijn of haar bloedsuiker te leren, en dan kun je leren om te compenseren voor hen.

Investigational behandelingen

Iedereen heeft behoefte aan regelmatige aërobe oefening, en kinderen met type 1 diabetes zijn geen uitzondering. Moedig je kind aan regelmatige fysieke activiteit te krijgen. Schrijf u in voor een sportteam of danslessen. Beter nog, uit te oefenen samen. Speel vangst in de achtertuin. Wandelen of lopen via uw buurt. Bezoek een indoor klimwand of plaatselijke zwembad. Maak fysieke activiteit onderdeel van de dagelijkse routine van uw kind.

Tekenen van problemen

Maar vergeet niet dat lichamelijke activiteit verlaagt meestal de bloedsuikerspiegel, en het kan invloed hebben op de bloedsuikerspiegel tot 12 uur na het sporten. Als uw kind begint een nieuwe activiteit, controleert het bloed van uw kind suiker vaker dan normaal, totdat je leert hoe zijn of haar lichaam reageert op de activiteit. Mogelijk moet u uw kind maaltijd plan of insulinedosering aan te passen om te compenseren voor de verhoogde activiteit.

Zelfs als uw kind neemt insuline en eet op een strak schema, de hoeveelheid suiker in zijn of haar bloed kan onvoorspelbaar veranderen. Met de hulp van de behandeling van diabetes team van uw kind, leert u hoe uw kind bloedsuikerspiegel veranderingen in reactie op

Eten. Wat en hoeveel uw kind eet zal de bloedsuikerspiegel van uw kind niveau beïnvloeden. Voedsel kan een bijzondere uitdaging vormen voor ouders van zeer jonge kinderen met type 1 diabetes. Dat komt omdat jonge kinderen zijn berucht voor het niet afwerken van wat er op hun bord, en dat is een probleem als je het kind een insuline-injectie om meer voedsel dan hij of zij aten dekken hebt gegeven.

Als je weet dat dit een probleem zal zijn, laat de arts van uw kind weten, zodat hij of zij kan samen met u om te komen met een insuline regime dat werkt voor uw gezin.

Ziekte. Tijdens een verkoudheid of een andere ziekte, zal het lichaam van uw kind hormonen die zijn of haar bloedsuikerspiegel verhogen produceren. Daarnaast is er een koorts verhoogt het metabolisme van uw kind. Als gevolg hiervan kan uw kind moeten meer frequente of grotere doses van insuline.

Als uw kind een ziekte die veroorzaakt braken en hij of zij niet kan houden geen voedsel naar beneden, zijn of haar lichaam moet nog insuline om de glucose geproduceerd in de lever te dekken. Vraag uw arts over de proppen komen met een zieke dagelijks bestuur plan.

Slapen. Afhankelijk van de insuline van uw kind regime, kan hij of zij het risico lopen van een lage bloedsuikerspiegel tijdens de nacht. Om die reden moet de bloedsuikerspiegel van uw kind niveaus iets hoger voor het slapen gaan dan ze zijn in de loop van de dag.

Voor kinderen jonger dan 6, een goede pre-bedtijd niveau 110-200 mg / dl (6,1 tot 11,1 mmol / l), terwijl een kind tussen de leeftijd van 6 en 12 moet tussen 100 en 180 mg / dl (5,6 tot 10 mmol / l) bereik. Tieners ‘bloedsuikerspiegel moet tussen 90 en 150 mg / dl (5,0-8,3 mmol / l) voor het slapengaan.

Alvleesklier transplantatie. Met een succesvolle pancreas transplantatie, zou uw kind niet langer hoeven ingespoten insuline. Maar alvleesklier transplantaties zijn niet altijd succesvol – en de procedure brengt ernstige risico’s.

Uw kind zou een levensduur van krachtige immuun onderdrukkende medicijnen moeten orgaan afstoting te voorkomen. Deze geneesmiddelen kunnen ernstige bijwerkingen, waaronder een hoog risico op infectie en orgaanschade hebben.

De toekenning van een pancreas transplantatie meestal beperkt tot mensen met nierfalen, en de meeste operaties zijn niertransplantatie.

Eilandje cel transplantatie. Onderzoekers ook experimenteren met eilandje cel transplantatie, waarbij nieuwe insulineproducerende cellen voorziet van een donor pancreas. Hoewel deze experimentele procedure stuit op problemen in het verleden nieuwe technieken en betere geneesmiddelen ter voorkoming eilandcellen afstoting kan belofte voor de toekomst te houden.

Echter, eilandje celtransplantatie vereist nog steeds het gebruik van immuun-onderdrukkende medicijnen, en net zoals zij heeft gedaan met zijn eigen natuurlijke eilandje cellen, het lichaam vaak vernietigt getransplanteerde eilandje cellen, waardoor de vrije tijd insuline van korte duur.

Ondanks al uw inspanningen, soms problemen ontstaan. Bepaalde korte termijn complicaties van type 1 diabetes vereisen onmiddellijke zorg. Onbehandeld, kunnen deze omstandigheden epileptische aanvallen en verlies van bewustzijn (coma) veroorzaken.

Lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie). Als de bloedsuikerspiegel van uw kind niveau daalt tot onder zijn of haar doelbereik, is het bekend als een lage bloedsuikerspiegel. Vraag uw arts wat wordt beschouwd als een lage bloedsuikerspiegel voor uw kind.

Bloedsuikerspiegel kan dalen om vele redenen, met inbegrip van het overslaan van een maaltijd, het krijgen van meer fysieke activiteit dan normaal of het injecteren van te veel insuline. Hypoglykemie komt vaker met middellang werkende insuline zoals NPH.

Leer uw kind de symptomen van een lage bloedsuikerspiegel, en dat in geval van twijfel, moet hij of zij altijd doen een test van de bloedsuiker. Vroege tekenen en symptomen van een lage bloedsuikerspiegel onder

Later tekenen en symptomen van een lage bloedsuikerspiegel, die soms verward met alcoholintoxicatie bij tieners en volwassenen zijn, omvatten

Als uw kind hypoglykemie ontwikkelt zich tijdens de nacht, zou hij of zij wakker worden met zweet doordrenkte pyjama of hoofdpijn. Dankzij een natuurlijke rebound-effect, kunnen nachtelijke hypo leiden tot een ongewoon hoge bloedsuikerspiegel lezing eerste ding in de ochtend.

Als uw kind een lage lezing bloedsuikerspiegel, geef hem of haar vruchtensap, glucose tabletten, Hard Candy, regelmatige (niet dieet) frisdrank of een andere bron van suiker. hertest dan zijn of haar bloedsuiker in ongeveer 15 minuten om ervoor te zorgen dat het is gestegen in het normale bereik. Als het niet in het normale bereik, opnieuw te behandelen met meer suiker (sap, snoep, glucose tabletten of een andere bron van suiker) en daarna opnieuw te testen in een andere 15 minuten. Blijf dit doen totdat je een normaal lezen te krijgen.

Het is een goed idee om je kind eet een andere snack, dit één met een gemengde bron van voedsel, zoals pindakaas en crackers, te helpen stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.

Als een bloedglucosemeter niet onmiddellijk beschikbaar is, te behandelen voor een lage bloedsuikerspiegel toch als uw kind symptomen van hypoglykemie en test zo spoedig mogelijk.

Zorg ervoor dat uw kind draagt ​​altijd een bron van snelwerkende suiker met hem of haar.

Onbehandeld, lage bloedsuikerspiegel zal ertoe leiden dat uw kind het bewustzijn te verliezen. een hormoon dat de afgifte van suiker in het bloed stimuleert – als dit gebeurt, kan hij of zij een noodsituatie injectie van glucagon nodig. Zorg ervoor dat uw kind altijd een glucagon noodpakket beschikbaar – thuis, op school, tijdens het sporten en sleepovers – en zorg ervoor dat het niet is verstreken.

Een hoge bloedsuikerspiegel (hyperglykemie). Net als bij een lage bloedsuikerspiegel, kan het bloed van uw kind suiker stijgen om vele redenen, met inbegrip van het eten van te veel, het eten van de verkeerde soorten voedsel, zonder rekening genoeg insuline of ziekte.

Uitkijken naar

Als u hyperglycemie vermoedt, controleert het bloed van uw kind suiker. Mogelijk moet u maaltijd plan of medicijnen van uw kind aan te passen. Als het bloed van uw kind suiker hoger is dan zijn of haar doelbereik, zult u waarschijnlijk nodig hebt om een ​​”correctie” met behulp van een insuline schot of door middel van een insulinepomp beheren. Een correctie is een extra dosis insuline die het bloed van je kind suiker terug moet brengen in het normale bereik.

Vraag uw arts hoe lang te wachten totdat je opnieuw controleren, hoewel de meeste van de tijd 15 minuten geschikt is. Als uw kind gebruik maakt van een insulinepomp, kan het nodig zijn om de pomp plaats veranderen als de bloedsuikerspiegel niet naar beneden komen.

Als uw kind een bloedsuiker lezing boven 250 mg / dL (13,9 mmol / L), uw kind test voor ketonen met behulp van een urinetest stick. Sta niet toe dat je kind uit te oefenen als zijn of haar bloedsuiker te hoog is of wanneer ketonen aanwezig zijn.

Als het bloed van uw kind suiker is voortdurend boven 300 mg / dL (16,7 mmol / L), belt u de arts van uw kind of vragen dringende zorg.

Verhoogde ketonen in de urine (diabetische ketoacidose) van uw kind. Als de cellen van uw kind zijn uitgehongerd voor energie, kan het lichaam van uw kind beginnen af ​​te breken vet – vorming van giftige zuren bekend als ketonen.

Tekenen en symptomen van deze ernstige aandoening zijn

Als u diabetische ketoacidose vermoedt, controleer dan de urine van uw kind voor het overschot van ketonen met een over-the-counter ketonen test kit. Als uw kind een grote hoeveelheid ketonen in zijn of haar urine, belt u de arts van uw kind meteen of vragen dringende zorg. Ook contact op met uw arts als uw kind meer dan twee keer in een periode van vier uur heeft gebraakt en heeft ketonen in zijn of haar urine.