type 1 diabetes bij kinderen omgaan en ondersteuning

Leven met type 1 diabetes is niet makkelijk – voor u of voor uw kind. Goede diabetes vergt veel tijd en inspanning, vooral in het begin.

Diabetes kan zowel direct als indirect van invloed op de emoties van je kind. Slecht gecontroleerde bloedsuikerspiegel kan direct van invloed op zijn of haar emoties door het veroorzaken van gedragsveranderingen, zoals prikkelbaarheid. En als dat gebeurt op een verjaardagsfeestje, omdat uw kind vergeten om insuline te nemen voordat een fluitje van een cent, kon hij of zij uiteindelijk vechten met vrienden.

Een andere manier om diabetes kan een tol op de emoties van je kind te nemen is door hem of haar het gevoel anders dan andere kinderen. De meeste van de tijd, hebben kinderen niet willen om anders te zijn, en het hebben om bloed te trekken en geven zichzelf shots sets zeker kinderen met diabetes, afgezien van hun leeftijdsgenoten. Het krijgen van uw kind samen met andere kinderen die diabetes hebben kunnen helpen om uw kind minder alleen voelen.

Mensen met diabetes hebben een verhoogd risico op depressie en angst, dat kan de reden zijn waarom veel diabetes specialisten regelmatig voorzien van een maatschappelijk werker of psycholoog als onderdeel van hun diabetes care team.

de emoties van je kind

Geestelijke gezondheidszorg en de verslavingszorg

Tieners, kunnen met name een bijzonder moeilijk behandeling van diabetes. Een kind dat zeer goed over het vasthouden aan zijn of haar diabetes regime kan rebel in de tienerjaren door het negeren van zijn of haar diabeteszorg is geweest.

Tieners kan ook een hardere tijd vrienden of vriendjes of vriendinnen dat ze diabetes hebben, omdat ze willen passen in het vertellen. Zij kunnen ook experimenteren met drugs of alcohol, gedrag dat nog gevaarlijker kan zijn voor iemand met diabetes. Eetstoornissen en afzien insuline afvallen zijn andere problemen die vaker optreden in de tienerjaren.

steungroepen

Praat met uw tiener, of vraag de arts van uw tiener om uw tiener te praten, over de effecten van drugs en alcohol op iemand met diabetes. Als u merkt dat uw kind of adolescent is voortdurend verdrietig of pessimistisch, of als u merkt dramatische veranderingen in zijn of haar slaapgewoonten, vrienden of schoolprestaties, overleg dan met uw arts of een therapeut om uw tiener beoordeeld voor depressie. Daarnaast laat de arts van uw kind weten als u merkt dat uw zoon of dochter is het verliezen van gewicht of lijkt niet goed te eten.

Putting informatie in context

Praten met een hulpverlener of therapeut kan uw kind te helpen of je om te gaan met de dramatische veranderingen in de levensstijl die komen met een type 1 diabetes diagnose. Uw kind kan aanmoediging en begrip te vinden in een type 1 diabetes steungroep voor kinderen. Steungroepen voor ouders zijn ook beschikbaar.

Hoewel steungroepen zijn niet voor iedereen, kunnen ze een goede bron van informatie. Groepsleden weten vaak over de nieuwste behandelingen en hebben de neiging om hun eigen ervaringen of nuttige informatie, zoals waar koolhydraten telt voor favoriete meeneem restaurant van uw kind te delen. Als u geïnteresseerd bent, kan uw arts in staat zijn aan te bevelen een groep in uw omgeving.

Of u kunt een bezoek aan de websites van de American Diabetes Association, de Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF), of kinderen met diabetes te ondersteunen en regionale activiteiten voor mensen met type 1 diabetes en hun families te vinden. De American Diabetes Association heeft ook diabetes kamp programma’s die kinderen en tieners te voorzien van diabetes onderwijs en ondersteuning. En deze groepen bieden online informatie en fora voor kinderen en tieners.

Omdat complicaties van slecht gecontroleerde diabetes zo beangstigend kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat veel studies – en dus een veel literatuur je kan lezen – werden voltooid voordat veel vooruitgang in diabeteszorg heeft plaatsgevonden. En dat betekent dat veel van die enge statistieken niet noodzakelijk van toepassing op uw kind. Als u en uw kind te werken met de arts van uw kind en doe je best om de bloedsuikerspiegel te controleren, zal uw kind waarschijnlijk een lang en normaal leven.