type 1 diabetes – onderwerp overzicht

diabetes Trends

Dit onderwerp omvat type 1 diabetes, met inbegrip van informatie over de symptomen, tests en thuisbehandeling. Voor specifieke informatie over kinderen met type 1 diabetes, type 1 diabetes: Kinderen met de ziekte leven.

Type 1 diabetes gebeurt wanneer de alvleesklier stopt met het maken van insuline.

Insuline is een hormoon dat helpt de cellen van het lichaam te gebruiken suiker (glucose) voor energie. Hierdoor kan het lichaam winkel extra energie in de spieren, vet en levercellen. Zonder insuline, kan deze suiker niet in je cellen om zijn werk te doen. Het blijft in je bloed plaats. En dan is uw bloedsuikerspiegel te hoog wordt.

Hoge bloedsuikerspiegel kunnen vele delen van het lichaam, zoals de ogen, hart, bloedvaten, zenuwen en nieren schaden. Het kan ook het risico op andere gezondheidsproblemen (complicaties) te verhogen.

Type 1 diabetes kan op elke leeftijd voorkomen, maar begint meestal bij kinderen of jonge volwassenen. Dat is de reden waarom het vroeger jeugddiabetes genoemd te worden.

Type 1 diabetes is verschillend van type 2 diabetes. Bij type 1 diabetes, stopt het lichaam het maken van insuline. Bij type 2, het lichaam niet voldoende insuline te maken, of het lichaam kan geen gebruik maken van insuline op de juiste manier.

Er is geen remedie voor type 1 diabetes. Maar met de behandeling, mensen kunnen leven lang en gezond leven.

Het lichaam maakt insuline in beta-cellen, die in een deel van de alvleesklier genoemd eilandje (bijvoorbeeld “EYE-Laat”) weefsel. Type 1 diabetes begint omdat het lichaam vernietigt de beta-cellen. Deskundigen weten niet waarom dit gebeurt.

Sommige mensen hebben een grotere kans op het krijgen van diabetes type 1 omdat ze een ouder, broer of zus die het heeft. Maar de meeste mensen met de ziekte niet over een familiegeschiedenis.

Andere factoren die het risico op type 1 diabetes verhogen worden wit en met eilandje cel antilichamen in het bloed.

Omdat veel dorst; Urineren veel; Afvallen zonder te proberen; Omdat hongeriger dan normaal (soms); Wazig zicht.

Symptomen van diabetes zijn