types van de mond bewakers om je tanden te beschermen

Oral Health Trends

Mond bewakers zijn bedekkingen gedragen over tanden, en vaak gebruikt om de tanden van de schade te beschermen tegen tandenknarsen en tijdens het sporten.

Er zijn drie soorten van de mond bewakers

Stock mond beschermers zijn voorgevormd en kom klaar om te dragen. Ze zijn goedkoop en kunnen gekocht worden bij de meeste sportieve goede winkels en warenhuizen. Er is echter weinig gedaan kan worden om de pasvorm aan te passen, ze zijn omvangrijk, maken ademhaling en praten moeilijk, en ze bieden weinig of geen bescherming. Tandartsen niet het gebruik ervan aan te bevelen.

Kook en bijt mond beschermers kunnen ook gekocht worden bij veel sportzaken en kunnen bieden een betere pasvorm dan stock mond beschermers. De “kook en bijten” gebitsbeschermer is gemaakt van thermoplastisch materiaal. Het is geplaatst in heet water te verzachten, dan in de mond geplaatst en gevormd rondom de tanden middels vinger en tong druk.

Aangepast met mond beschermers zijn individueel ontworpen en gemaakt in een tandartspraktijk of een professioneel laboratorium op basis van de instructies van uw tandarts. Eerst zal uw tandarts een indruk van uw tanden te maken en een gebitsbeschermer wordt dan gegoten over het model met behulp van een speciaal materiaal. Door het gebruik van het speciale materiaal en vanwege de extra tijd en werk gaat, zal deze op maat gemaakte gebitsbeschermer is duurder dan de andere, maar biedt de comfort en bescherming.

In het algemeen, mond bewakers bedek je boventanden alleen, maar in sommige gevallen (bijvoorbeeld als u een beugel of een andere vaste tandheelkundige apparatuur op uw onderkaak te dragen), zal uw tandarts een gebitsbeschermer te maken voor de onderste tanden ook. Uw tandarts kan u adviseren over de beste gebitsbeschermer voor u. Een effectieve gebitsbeschermer moet comfortabel, weerstaan ​​tranen, worden duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, en mag niet uw ademhaling of spraak te beperken.

Als u uw tanden te malen ‘s nachts, een speciale gebitsbeschermer-type van tandheelkundige apparaat – een zogenaamde nachtelijke hap plaat of bijten spalk – kan worden gemaakt aan de tand schade te voorkomen.

Bekijk de resultaten van tandenknarsen en andere oorzaken van Enamel Damage

Mond bewakers moeten worden gebruikt door iedereen – jong en oud – die contact sporten zoals voetbal, boksen, voetbal, ijshockey, basketbal, lacrosse en hockey. Maar zelfs die deelnemen aan contactloze sport (bijvoorbeeld turnen) en eventuele recreatieve activiteit (bijvoorbeeld, skateboarden, mountainbiken) die een risico op letsel kunnen opleveren voor de mond zouden baat hebben bij het dragen van een beschermende gebitsbeschermer.

Volwassenen en kinderen die hun tanden vermalen nachts moet een nachtelijke hap plaat of bijten splint aan tandschade voorkomen.

U \ ‘ll vinden tips en trucs, evenals het laatste nieuws en onderzoek op het Oral Health.

U bent momenteel

Slechts 18,5% van de mensen in de wereld nooit floss. Je mist op een makkelijke manier om een ​​groot verschil in de gezondheid van uw mond te maken. Ongeacht hoe goed je borstel, plaque vormt nog altijd tussen de tanden en langs het tandvlees. Zijde etensresten opgesloten tussen de tanden en verwijdert de film van bacteriën die vormen voordat er blijkt om plaque die ontstoken tandvlees (gingivitis), holten en tandverlies kunnen veroorzaken. Probeer flossen slechts één tand aan de slag.

Je bent één van de 31% van vele mensen in de wereld die niet dagelijks doen flossen. Je mist op een makkelijke manier om een ​​groot verschil in de gezondheid van uw mond te maken. Ongeacht hoe goed je borstel, plaque vormt nog altijd tussen de tanden en langs het tandvlees. Tandenborstel varkenshaar alleen kan niet effectief schoonmaken tussen deze krappe ruimtes. Flossen verwijdert tot 80% van de film die verhardt tot plaque, die ontstoken tandvlees (gingivitis), holten en tandverlies kunnen veroorzaken. Doel voor 3 dagen!

Je bent één van de 31% van vele mensen in de wereld die niet dagelijks doen flossen, maar je bent goed op uw manier aan het maken van een positieve invloed op uw tanden en tandvlees. Ongeacht hoe goed je borstel, plaque vormt nog altijd tussen de tanden en langs het tandvlees. Tandenborstel varkenshaar alleen kan niet effectief schoonmaken tussen deze krappe ruimtes. Flossen verwijdert tot 80% van de film die verhardt tot plaque, die ontstoken tandvlees (gingivitis), holten en tandverlies kunnen veroorzaken. Doel voor alle 7 dagen!

Slechts 50,5% van de vele mensen in de wereld floss dagelijks, en goed voor je dat je een van hen! Ongeacht hoe goed je borstel, plaque vormt nog altijd tussen de tanden en langs het tandvlees. Tandenborstel varkenshaar alleen kan niet effectief schoonmaken tussen deze krappe ruimtes. Flossen verwijdert tot 80% van de film die verhardt tot plaque, die ontstoken tandvlees (gingivitis), holten en tandverlies kunnen veroorzaken. Gefeliciteerd met een goede mondgezondheid gewoonte!

U zult tips en trucs, evenals het laatste nieuws en onderzoek op het Oral Health te vinden.

BRONNEN

Dental Association, Healthy People 2010