TYSABRI therapie voor multiple sclerose

Natalizumab (Tysabri) is een behandeling voor mensen met relapsing vormen van MS. Het maakt flares gebeurt minder vaak en houdt een lichamelijke handicap erger snel.

In sommige opzichten, elke persoon met multiple sclerose leeft met een andere ziekte. Hoewel zenuwbeschadiging is altijd een deel van de ziekte, het patroon is uniek voor iedereen; Artsen hebben een paar belangrijke types van MS geïdentificeerd. De categorieën zijn belangrijk, omdat zij helpen voorspellen hoe ernstig de ziekte kan zijn en hoe goed de behandeling werkt.

Ga je naar het kantoor van uw arts om de drug te krijgen via een ader. Dat duurt ongeveer een uur om de 4 weken.

De meest voorkomende zijn

Het is mogelijk voor sommige mensen een allergische reactie op Tysabri te hebben. Symptomen zijn onder meer netelroos, jeuk, ademhalingsproblemen, pijn op de borst, misselijkheid, blozen, duizeligheid en huiduitslag. Je moet blijven op het kantoor van uw arts voor ongeveer een uur nadat je het medicijn krijgen om ervoor te zorgen dat de reactie niet gebeurt.

Na de FDA Tysabri, eerste goedgekeurde fabrikant van het geneesmiddel nam het van de markt als gevolg van meldingen van een zeldzame maar ernstige hersenen die PML (progressieve multifocale leuko-encefalopathie). Het bedrijf introduceerde een programma dat vereist dat iedereen gebruik van het geneesmiddel te registreren en op te volgen om zo vaak met het oog op eventuele gevallen van PML zo snel mogelijk te vinden. Met deze veiligheidsprogramma’s in de plaats, de drug ging terug op de markt.

Uw risico op PML gaat omhoog met het aantal doses je neemt. Het is ook hoger voor mensen die medicijnen die hun immuunsysteem turn down voordat ze Tysabri gebruiken heb genomen. Vanwege dit risico, artsen meestal raden Tysabri alleen voor mensen die hebben geprobeerd andere MS behandelingen die niet hebben gewerkt.

Naast PML en allergische reacties, andere ernstige bijwerkingen zijn onder meer schade aan de lever en ernstige infecties.

Praat met uw arts over deze bijwerkingen en of Tysabri zou een goede optie voor je. Samen kunt u de voor- en nadelen af ​​te wegen en beslissen of u het geneesmiddel moet nemen.

BRONNEN

FDA website: “FDA Drug Safety Communicatie: Safety Update op progressieve multifocale leuko-encefalopathie (PML) geassocieerd met Tysabri (natalizumab).”

Nationaal MS Society website: “Tysabri (natalizumab).”