ulipristal

Ulipristal is een noodsituatie anticonceptiemiddel. Het werkt door het stoppen of vertragen van de afgifte van een eicel uit een eierstok. Ulipristal kan ook maken het moeilijker voor een bevruchte eicel te hechten aan de baarmoeder.

Ulipristal wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen na het hebben van seks zonder condoom of een andere effectieve anticonceptiemethode. Ulipristal wordt ook gebruikt om zwangerschap te voorkomen na een regelmatige vorm van anticonceptie is mislukt. Ulipristal niet worden gebruikt als een normale vorm van dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse anticonceptie.

Ulipristal MOGEN NIET WORDEN gebruikt om een ​​bestaande zwangerschap af te breken.

Ulipristal kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Ulipristal niet worden gebruikt als een normale vorm van dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse anticonceptie.

Dit geneesmiddel mag niet worden gebruikt om een ​​bestaande zwangerschap af te breken.

Ulipristal kan een ongeboren baby schaden of geboorteafwijkingen veroorzaken. Niet gebruiken als u zwanger bent.

U dient dit geneesmiddel niet gebruiken als u al hebben bevestigd dat u zwanger bent, of als u allergisch bent voor ulipristal zijn.

Gebruik geen ulipristal als u nog niet begonnen met de menstruatie, of als u voorbij de menopauze.

Om ervoor te zorgen ulipristal veilig is voor u, vertel uw arts als u

een voorgeschiedenis van ectopische (tubaire) zwangerschap; of

als je laatste menstruatie was meer dan 4 weken geleden.

Dit geneesmiddel kan een ongeboren baby schaden of geboorteafwijkingen veroorzaken. Niet gebruiken noodanticonceptie als je al zwanger bent of denkt dat u zwanger zou kunnen zijn.

Ulipristal kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. U mag geen borstvoeding geven tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Neem dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Ulipristal wordt meestal gegeven zo spoedig mogelijk na onbeschermde seks of falende anticonceptie methode (zoals een condoom dat brak tijdens de seks). Volg uw arts de dosering instructies zeer zorgvuldig. Ulipristal kan op elk moment worden genomen tijdens je menstruele cyclus, maar je moet het geneesmiddel binnen 5 dagen (120 uur) te gebruiken na onbeschermde seks.

Als u moet overgeven binnen 3 uur na inname van ulipristal, kan uw medicatie niet zo effectief. Bel uw arts op de noodzaak van het nemen van een andere ulipristal tablet te bespreken.

U kunt ulipristal met of zonder voedsel.

Na het nemen van ulipristal, moet u een barrière vorm van anticonceptie (condoom of een diafragma met spermicide) gebruiken in ieder geval tot uw volgende menstruatie. Ulipristal kan hormonale anticonceptie minder effectief te maken. Dit geldt ook voor de pil, injecties, implantaten, vlekken op de huid, en vaginale ringen.

Bel uw arts als uw volgende menstruatie meer dan 1 week te laat. U krijgt een zwangerschapstest moet ervoor zorgen dat u niet zwanger bent. Heeft een tweede loop van ulipristal niet nemen.

Bewaar ulipristal in de oorspronkelijke verpakking bij kamertemperatuur, weg van vocht, warmte en licht.

Aangezien ulipristal slechts eenmaal wordt gebruikt wanneer nodig, hoeft niet elke dag doseringsschema.

Seek dringende medische aandacht of bellen met de Poison Hulplijn op 1-800-222-1222.

Ulipristal zal je niet beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen, waaronder HIV en AIDS. Het gebruik van een condoom is de enige manier om jezelf te beschermen tegen deze ziekten.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Bel uw arts onmiddellijk of vragen dringende medische hulp als u een ernstige pijn in de onderbuik (met name slechts aan één zijde) 3-5 weken na het gebruik van ulipristal.

Vaak voorkomende bijwerkingen kunnen zijn

hoofdpijn

duizeligheid, vermoeidheid

misselijkheid, maagpijn; of

menstruatie pijn.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de FDA op 1-800-FDA-1088.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor Anticonceptie

Een 30 mg tablet oraal zo spoedig mogelijk binnen 120 uur (5 dagen) na onbeschermde geslachtsgemeenschap of een bekende of vermoedelijke zwangerschap tot gevolg hebben; reacties; -Neem Met of zonder voedsel .; -Gebruik Grapefruit niet eten of drinken van grapefruitsap tijdens de behandeling .; -De Geneesmiddel kan op elk moment worden genomen tijdens de menstruele cyclus .; Gebruik: Het voorkomen van zwangerschap na onbeschermde geslachtsgemeenschap of een bekende of vermoedelijke contraceptieve mislukking

Vertel uw arts over alle geneesmiddelen die u gebruikt, en die u start of stopt met het gebruik tijdens de behandeling met ulipristal, in het bijzonder

bosentan

griseofulvine

St. John’s Wort

rifampicine

topiramaat

een barbituraat – butabarbital, secobarbital, pentobarbital, fenobarbital; of

inbeslagname geneeskunde – carbamazepine, felbamaat, oxcarbazepine, fenytoïne.

Deze lijst is niet compleet. Andere geneesmiddelen kunnen interageren met ulipristal, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

 Cerner Multum, Inc. Versie: 2.02. Herzien: 2015/05/07, 05:16:12.