Ultracet

Ultracet (R) bevat tramadol en acetaminofen, paracetamol is geassocieerd met acuut leverfalen, met sommige gevallen leidend tot levertransplantatie en sterfte en de meeste gevallen van leverbeschadiging geassocieerd met doses hoger dan 4000 mg / dag en vaak om meerdere acetaminophen- bevattende productstroom

Gebruikt Voor Ultracet

Therapeutische klasse: Pijnstillende Combination

Chemische Klasse: Tramadol

Tramadol behoort tot de groep geneesmiddelen die opioïde pijnstillers (narcotica). Het functioneert in het centrale zenuwstelsel (CZS) om pijn te verlichten. Wanneer tramadol wordt gebruikt voor een lange tijd, kan worden gewoonte-vorming (waardoor mentale of fysieke afhankelijkheid). Lichamelijke afhankelijkheid kan leiden tot bijwerkingen als u stopt met het geneesmiddel. Omdat dit geneesmiddel alleen wordt gebruikt voor de korte termijn verlichting van pijn, fysieke afhankelijkheid waarschijnlijk niet voordoen.

Paracetamol wordt gebruikt om pijn te verlichten en te verminderen koorts bij patiënten. Het niet-verslavend zolang gedurende een lange tijd. Maar acetaminofen kunnen andere ongewenste effecten veroorzaken wanneer ze in grote hoeveelheden, zoals leverbeschadiging. In zeldzame gevallen is het gebruik van paracetamol is gemeld dat deze tot levertransplantatie en dood, meestal bij hoge doses en wanneer meerdere paracetamol bevattende producten gebruikt.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Voordat u Ultracet

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van tramadol en paracetamol combinatie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van tramadol en paracetamol combinatie bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde lever, nier, of hartproblemen die de nodige voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die tramadol en paracetamol combinatie kan eisen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die tramadol en paracetamol bevatten. Het kan niet specifiek Ultracet zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Dit is vooral belangrijk voor oudere patiënten, die gevoeliger zijn voor de effecten van pijnstillers zijn. Als er te veel van dit geneesmiddel wordt genomen voor een lange tijd, kan het verslavend (waardoor geestelijke of lichamelijke afhankelijkheid) worden of kan een overdosis. Grote hoeveelheden paracetamol kan leverschade veroorzaken.

Deze combinatie geneesmiddel bevat paracetamol (Tylenol ®). Controleer zorgvuldig de etiketten van alle andere geneesmiddelen die u gebruikt, omdat ze ook paracetamol kunnen bevatten. Het is niet veilig meer dan 4 gram (4000 milligram) acetaminofen gebruiken in één dag (24 uur).

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Correct gebruik van tramadol en paracetamol

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om te controleren of het medicijn goed werkt en om te controleren of er geen ongewenste effecten.

Neem contact op met uw arts meteen als u pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, bleke ontlasting, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Ernstige huidreacties kunnen optreden met dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u blaarvorming, peeling, of losse huid, rode huid laesies, ernstige acne of huiduitslag, zweren of zweren op de huid, of koorts of rillingen hebben tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Controleer de etiketten van alle nonprescription (over-the-counter [OTC]) of op recept medicijnen die u nu te nemen. Als een paracetamol of tramadol bevatten, contact op met uw arts. Nemen ze samen met dit geneesmiddel kan een overdosis veroorzaken.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Ultracet

Als u denkt dat u of iemand anders kan een overdosis van dit medicijn hebben genomen, krijgen noodhulp in een keer. Tekenen van een overdosis omvatten donkere urine, moeilijk of moeilijke ademhaling, onregelmatige, snel of langzaam, of oppervlakkige ademhaling, misselijkheid of braken, pijn in de bovenbuik, bleke of blauwe lippen, nagels, of de huid, Pinpoint leerlingen van de ogen, kortademigheid van de adem, of gele ogen of huid.

Dit geneesmiddel zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddelen die u slaperig of minder alert te maken). Enkele voorbeelden van CNS kalmeringsmiddelen zijn antihistaminica, medicijnen voor hooikoorts, allergieën of verkoudheid, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen, of slapen geneeskunde, recept pijnstillers of verdovende middelen, opioïden, medicijnen voor epileptische aanvallen of barbituraten, spierverslappers, of narcose, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica . Ook kan er een grotere kans op schade aan de lever als je drinkt drie of meer alcoholische dranken tijdens het gebruik van paracetamol. Drink geen alcoholische dranken, en raadpleeg uw arts voordat u een van deze geneesmiddelen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Dit medicijn kan verslavend zijn. Als u denkt dat het geneesmiddel niet zo goed werkt, niet meer dan de voorgeschreven dosis te gebruiken. Bel uw arts voor instructies.

Met behulp van verdovende middelen voor een lange tijd kan leiden tot ernstige obstipatie veroorzaken. Om dit te voorkomen, kan uw arts u naar laxeermiddelen, drinken veel van vloeistoffen, of de hoeveelheid vezels in uw dieet te verhogen.

Zorg ervoor dat uw arts weet over alle andere geneesmiddelen die u gebruikt. Dit geneesmiddel kan uw risico op epileptische aanvallen (convulsies) te verhogen. Het kan ook leiden tot een ernstige aandoening, de zogenaamde serotoninesyndroom wanneer genomen met een aantal medicijnen. Dit omvat in het bijzonder geneesmiddelen die worden gebruikt voor de behandeling van depressie (zoals citalopram, fluoxetine, sertraline, Cymbalta®, Effexor®, Lexapro®, Pristiq®) of medicijnen voor de behandeling van migraine hoofdpijn (zoals eletriptan, frovatriptan, rizatriptan, zolmitriptan). Neem contact op met uw arts meteen als u de volgende symptomen van serotoninesyndroom: agitatie, verwarring, diarree, opwinding tijdens het gesprek, dat is niet normaal, koorts, overactieve reflexen, slechte coördinatie, rusteloosheid, rillingen, zweten, trillen of schudden dat je niet controle, of trillen.

Dit geneesmiddel kan gedachten aan zelfmoord te verhogen. Vertel het uw arts meteen als je begint meer depressief voelt of gedachten over jezelf pijn te doen. Het rapporteren van ongewone gedachten of gedrag, die u ontroeren, vooral als ze nieuw of erger snel. Zorg ervoor dat uw zorgverlener weet als je problemen hebt met slapen, boos gemakkelijk, hebben een grote toename van de energie, of start roekeloos handelen. Vertel uw arts als u een plotselinge of sterke gevoelens, zoals het gevoel nerveus, boos, rusteloos, gewelddadig, of bang. Laat uw arts weten als u of iemand in uw familie heeft geprobeerd zelfmoord te plegen.

Dit geneesmiddel kan ernstige allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, zwelling van uw handen, gezicht of de mond, of pijn op de borst tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Ultracet Side Effects

Ultracet (paracetamol / tramadol)

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig, slaperig of minder alert zijn dan ze normaal geworden. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn te doen.

Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte als u zwanger bent, zwanger zou kunnen zijn, of van plan bent zwanger te worden.

Stop niet met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts. Uw arts kan vragen om het bedrag dat u gebruikt geleidelijk te verminderen alvorens volledig te stoppen. Dit kan helpen voorkomen dat verslechtering van uw conditie en de mogelijkheid van ontwenningsverschijnselen, zoals angst, diarree, hoofdpijn, misselijkheid, rillingen, zweten, trillen, of slaapproblemen te verminderen.

Analgetica kan een droge mond veroorzaken. Voor tijdelijke verlichting, gebruik maken van suikervrije snoep of kauwgom, smelten stukjes ijs in je mond, of gebruik een speeksel vervanger. Echter, als een droge mond langer duurt dan 2 weken contact op met uw tandarts. Voortzetting van een droge mond kan de kans van tandheelkundige ziekte, met inbegrip van tandbederf, tandvleesontsteking en schimmelinfecties te verhogen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule 4 Sommige potentieel voor misbruik

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Pijn tramadol, oxycodon, paracetamol, Tylenol, naproxen, aspirine, ibuprofen, hydrocodon, amitriptyline, Percocet, hydroxyzine, clonidine, diclofenac, Norco, fentanyl, Celebrex, morfine, Vicodin, Voltaren, lidocaine actueel, Dilaudid, difenhydramine actueel, OxyContin, Paracetamol