ultram (oraal)

TRAM-a-dol

In het U.S.

Beschikbare Dosage Forms

Therapeutische klasse: Pijnstillende

Chemische Klasse: Opioïdengebruik

Tramadol wordt gebruikt voor het verlichten van matige tot matig ernstige pijn, zoals pijn na een operatie. De langdurige afgifte of langwerkende tabletten worden gebruikt voor chronische aanhoudende pijn.

Tramadol behoort tot de groep geneesmiddelen die opioïde analgetica. Het functioneert in het centrale zenuwstelsel (CZS) om pijn te verlichten. Wanneer tramadol wordt gebruikt voor een lange tijd, kan worden gewoonte-vorming (waardoor mentale of fysieke afhankelijkheid). Lichamelijke afhankelijkheid kan leiden tot bijwerkingen als u stopt met het geneesmiddel.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van Rybix ™ ODT, Ryzolt ™ en Ultram® tabletten bij kinderen jonger dan 16 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van Ultram® ER verlengde afgifte in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van tramadol bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op ongewenste bijwerkingen (bv, constipatie, duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen, maagklachten, zwakte) te hebben en leeftijdsgebonden lever-, nier- of hartproblemen, die voorzichtigheid vereisen en een aanpassing van de dosis voor patiënten die tramadol.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die tramadol bevatten. Het kan niet specifiek Ultram zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Als u denkt dat dit geneesmiddel niet zo goed nadat u het nemen van het voor een paar weken werkt, mag u de dosis verhogen. In plaats daarvan contact op met uw arts.

Als u gebruik maakt van de uiteenvallende tablet, zorg ervoor dat uw handen droog zijn voordat u de tablet af te handelen. Heeft de blisterverpakking dat de tablet bevat totdat u klaar bent om het te nemen zijn niet open. Haal de tablet uit de blisterverpakking door het afpellen van de folie, dan is het nemen van de tablet uit. Druk niet op de tablet door de folie. Geen pauze, pletten, of kauwen. Leg de tablet in uw mond. Het moet snel smelten. Nadat de tablet is gesmolten, slikken of neem een ​​slok water.

Slik de verlengde afgifte tabletten in hun geheel met vloeistof. Geen pauze, pletten, of kauwen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om te controleren of het medicijn goed werkt en om te controleren of er geen ongewenste effecten.

Dit geneesmiddel zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddel dat u slaperig of minder alert maakt). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts, andere allergieën of verkoudheid; sedativa, tranquillizers, of slapen geneeskunde; recept pijnstillers of verdovende middelen; geneeskunde voor epileptische aanvallen of barbituraten; spierverslappers; of narcose, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Drink geen alcoholische dranken, en met uw arts of tandarts voordat u een van deze geneesmiddelen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Zorg ervoor dat uw arts weet over alle andere geneesmiddelen die u gebruikt. Dit geneesmiddel kan uw risico op aanvallen vergroten. (Convulsies) en kan een ernstige aandoening, de zogenaamde serotonine syndroom veroorzaken.

Dit geneesmiddel kan gedachten aan zelfmoord te verhogen. Vertel het uw arts meteen als je begint meer depressief voelt of gedachten over jezelf pijn te doen. Het rapporteren van ongewone gedachten of gedrag, die u ontroeren, vooral als ze nieuw of erger snel. Zorg ervoor dat uw zorgverlener weet als je problemen hebt met slapen, boos gemakkelijk, hebben een grote toename van de energie, of start roekeloos handelen. Vertel uw arts als u een plotselinge of sterke gevoelens, zoals het gevoel nerveus, boos, rusteloos, gewelddadig, of bang. Laat uw arts weten als u of iemand in uw familie heeft een bipolaire stoornis (manisch-depressieve stoornis) of heeft geprobeerd zelfmoord te plegen.

Dit geneesmiddel kan ernstige allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u last heeft van uitslag; jeuk; heesheid; moeite met ademhalen; problemen met slikken; zwelling van uw handen, gezicht of de mond; of pijn op de borst tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen slaperig, duizelig, licht in het hoofd, of minder alert zijn dan ze normaal geworden. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn te doen.

Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte als u zwanger bent, zwanger zou kunnen zijn, of van plan bent zwanger te worden.

Duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen optreden, vooral als je opstaat plotseling vanuit een liggende of zittende houding. Opstaan ​​langzaam kan helpen bij het verminderen van dit probleem.

Misselijkheid of braken optreden, vooral na de eerste paar doses. Dit effect kan verdwijnen als je gaat liggen voor een tijdje. Echter, als misselijkheid of braken voortduurt, contact op met uw arts. Liggen voor een tijdje kan ook helpen verlichten van een aantal andere bijwerkingen, zoals duizeligheid of licht in het hoofd die zich kunnen voordoen.

Voordat met elke vorm van chirurgische ingreep (inclusief een tandheelkundige ingreep) of spoedbehandeling, vertel de arts of tandarts die verantwoordelijk is voor dat u dit geneesmiddel gebruikt. Inname van tramadol samen met geneesmiddelen die worden gebruikt tijdens een operatie of tandheelkundige of spoedeisende behandelingen kunnen toegenomen bijwerkingen veroorzaken.

Als u denkt dat u of iemand anders kan een overdosis van tramadol hebben genomen, krijgen noodhulp in een keer. Tekenen van een overdosis omvatten convulsies (aanvallen); moeilijk of moeilijke ademhaling; onregelmatig, snel of langzaam, of oppervlakkige ademhaling; bleke of blauwe lippen, nagels, of de huid; lokaliseren leerlingen van de ogen, of kortademigheid.

Stop niet plotseling met dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts. Uw arts kan vragen om het bedrag dat u gebruikt geleidelijk te verminderen alvorens volledig te stoppen. Dit kan helpen voorkomen dat een mogelijke verslechtering van uw conditie en de mogelijkheid van ontwenningsverschijnselen, zoals angst, diarree, hoofdpijn, misselijkheid, rillingen, zweten, trillen, of moeite met slapen te verminderen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Nadat u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel, kan het nog steeds produceren sommige bijwerkingen die aandacht nodig hebben. Tijdens deze periode van tijd, contact op met uw arts onmiddellijk als u de volgende bijwerkingen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.