urinaire incontinentie oorzaken

Urine-incontinentie – het verlies van controle over de blaas – is een veel voorkomende en vaak pijnlijk probleem. De ernst varieert van zo nu en dan lekt urine wanneer u hoest of niest aan het hebben van een drang om te plassen, dat is zo plotseling en sterk je hoeft niet naar een toilet te krijgen in de tijd.

Als urine-incontinentie invloed op je dagelijkse activiteiten, aarzel dan niet om uw arts te zien. Voor de meeste mensen, kunnen eenvoudige veranderingen in levensstijl of medische behandeling pijn te verlichten of te stoppen urine-incontinentie.

Sommige mensen ervaren af ​​en toe, kleine lekken van urine. Anderen nat vaak hun kleren.

Soorten van urine-incontinentie omvatten

U kunt zich ongemakkelijk voelen bespreken van incontinentie met uw arts. Maar als incontinentie is vaak of van invloed is op de kwaliteit van je leven, is het belangrijk om een ​​arts te raadplegen, want urine-incontinentie kan

Urinaire incontinentie is geen ziekte, het is een symptoom. Het kan worden veroorzaakt door gewone gewoonten, medische aandoeningen of lichamelijke klachten. Een grondige evaluatie door uw arts kan helpen bij het bepalen wat er achter je incontinentie.

Bepaalde dranken, voedingsmiddelen en medicijnen kunnen fungeren als diuretica – het stimuleren van uw blaas en het volume van de urine toeneemt. Ze bevatten

Wanneer een arts te zien

Tijdelijke incontinentie

Urinaire incontinentie kan ook worden veroorzaakt door een gemakkelijk te behandelen aandoening, zoals

Urine-incontinentie kan ook een hardnekkige aandoening die wordt veroorzaakt door de onderliggende fysieke problemen of veranderingen, met inbegrip van zijn

Persistente incontinentie

Factoren die het risico verhogen op het ontwikkelen van urine-incontinentie omvatten

Wat je kunt doen

Complicaties van chronische urinaire incontinentie omvatten

Wat te verwachten van uw arts

Als je urine-incontinentie, ben je waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts of een huisarts. U kunt worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in aandoeningen van de urinewegen (uroloog), of als je een vrouw bent, een gynaecoloog met een speciale opleiding bij vrouwelijke blaasproblemen en urine-functie (urogynecologist).

speciale testen

Om klaar te zijn voor uw afspraak te krijgen, het helpt bij het

gedragstechnieken

Voor urine-incontinentie, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Aarzel niet om andere vragen tijdens uw afspraak vragen als ze zich voordoen aan u.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen, zoals

Het is belangrijk om het type van urine-incontinentie die je hebt vast te stellen. Die informatie zal de behandeling besluiten leiden.

Uw arts zal waarschijnlijk beginnen met een grondige anamnese en lichamelijk onderzoek. Je kan dan worden gevraagd om een ​​eenvoudige manoeuvre die incontinentie kunnen aantonen doen: sluit je mond, knijp je neus dicht en uitademen hard.

Daarna zal uw arts waarschijnlijk adviseren

Indien nadere informatie nodig is, kan uw arts u aanraden

Behandeling van urine-incontinentie afhankelijk van het type van incontinentie, de ernst en de onderliggende oorzaak. Een combinatie van behandelingen nodig zijn. Uw arts zal waarschijnlijk suggereren dat de minst invasieve behandelingen eerst en gaan naar andere opties alleen als deze technieken falen.

Uw arts kan aanbevelen

Bekkenbodemspieroefeningen

Uw arts kan u adviseren om te doen deze oefeningen regelmatig om de spieren die controle plassen helpen versterken. Ook bekend als Kegel oefeningen, deze technieken zijn vooral effectief voor stressincontinentie, maar kan ook helpen aandrangincontinentie.

elektrische stimulatie

Om dit te doen bekkenbodem spieroefeningen, stel je voor dat je probeert om uw urinestroom te stoppen. Dan

medicijnen

Medische apparaten

Om u te helpen identificeren en het contract van de juiste spieren, kan uw arts raden u werken met een fysiotherapeut of probeer biofeedback technieken.

Elektroden tijdelijk ingebracht in uw rectum of de vagina te stimuleren en te versterken bekkenbodemspieren. Gentle elektrische stimulatie kan effectief zijn voor stress-incontinentie en urge-incontinentie, maar u kunt meerdere behandelingen over meerdere maanden nodig hebben.

Medicijnen vaak gebruikt voor de behandeling van incontinentie omvatten

Toestellen die zijn ontworpen om vrouwen met incontinentie te behandelen omvatten

Interventionele therapieën die kunnen helpen met incontinentie omvatten

Als andere behandelingen niet werken, kan een aantal chirurgische ingrepen de problemen die urine-incontinentie veroorzaken te behandelen

Als medische behandelingen uw incontinentie niet volledig te elimineren, kunt u producten die helpen verlichten van de pijn en het ongemak van lekkende urine proberen

Problemen met urineverlies kan het nodig zijn om extra zorg te dragen om huidirritatie te voorkomen

Als je urge-incontinentie of ‘s nachts incontinentie, maken het toilet handiger

Als je functionele incontinentie, zou je

Er zijn geen alternatieve geneeskunde therapieën die is aangetoond dat urine-incontinentie te genezen. Initial pilot-studies hebben aangetoond dat acupunctuur een aantal korte-termijn voordeel kan bieden, maar meer onderzoek is nodig.

Als u beschaamd over een controle over de blaas probleem bent, kunt u proberen om te gaan op uw eigen door het dragen van absorberende kussentjes, het meenemen van extra kleding of zelfs het vermijden van uit te gaan.

Maar effectieve behandelingen beschikbaar voor urine-incontinentie. Het is belangrijk om uw arts te vragen over de behandeling. U zult op uw weg naar het herwinnen van een actief en vol vertrouwen het leven.

Urinaire incontinentie is niet altijd te voorkomen. Echter, om te helpen het risico te verminderen

een bezoek aan uw arts

interventionele therapieën

Chirurgie

Absorberende kussentjes en katheters